Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2020 03 14 /22:57

Antro vaiko besilaukiančiai Mirgai Gražinytei-Tylai nustatytas koronavirusas: susirgo ir sūnus

Pasaulinio lygio dirigentei, Lietuvos Nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatei Mirgai Gražinytei-Tylai (33) nustatytas koronavirusas. Tai pranešė Birmingamo miesto simfoninis orkestras. Dirigentė šiuo metu laukiasi antro vaiko, apsikrėtė ir jos mažametis sūnus.
Koncerto su Mirga Gražinytė-Tyla akimirka
Koncerto su Mirga Gražinytė-Tyla akimirka / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Dėl koronaviruso Birmingamo miesto simfoninis orkestras paskelbė, kad atšaukia šį mėnesį Europoje suplanuotą turą, laikosi Vyriausybės nurodymų. Teko atšaukti 10 pasirodymų.

Oficialiame puslapyje pranešta, kad imtis papildomų veiksmų privertė ir faktas, kad koronavirusas nustatytas pasaulinio lygio dirigentei Mirgai Gražinytei.

„Neseniai buvome informuoti, kad Mirgai Gražinytei-Tylai nustatytas koronavirusas. Mirga šiuo metu yra izoliuota savo namuose“, – pranešė Birmingamo miesto orkestras.

Dirigentė laukiasi antro vaiko, jis turėtų gimti rugpjūtį. Tai kovo 10-ąją simfoniniam orkestrui pranešė pati Mirga.

Simfoninis orkestras informuotas apie nustatytą atvejį, oficialiame puslapyje skelbiamas ir palaikymas lietuvei.

„Mes norėtume palinkėti Mirgai kaip įmanoma greičiau pasveikti ir nesulaukiame, kai ji prie mūsų prisijungs gegužės mėnesį“, – rašoma puslapyje.

M.Gražinytės-Tylos tėvas Romualdas Gražinis LRT.lt patvirtino, kad koronavirusas patvirtintas ir dirigentės mažamečiam sūnui. Jam šios vasaros pabaigoje sukaks dveji metai.

Ir nors turą po Europą orkestras atšaukė, tačiau Jungtinėje Karalystėje pasirodymai nebus atšaukiami iki kitokių nurodymų.

Ron Geren nuotr./Mirga Gražinytė-Tyla
Ron Geren nuotr./Mirga Gražinytė-Tyla

M.Gražinytė-Tyla Birmingamo simfoninio orkestro „Symphony Hall“ koncertų salėje bei gastrolėse po pasaulį diriguoja nuo 2016-ųjų metų.

2018-ųjų rugpjūtį 26-ąją Mirga Gražinytė su vyru susilaukė sūnaus Leonardo. Menininkė net pranešė žiniasklaidai dvejiems metams nutraukianti projektus užsienyje, kad galėtų visą laiką skirti tik sūnui ir Birmingamo orkestrui.

Jungtinės Karalystės medicinos profesionalai penktadienį atnaujintose gairėse skelbia, kad nėščios moterys, užsikrėtusios naujuoju koronavirusu, vidutiniškai nepatiria didesnių nepatogumų nei užsikrėtę kiti visuomenės nariai.

Žinoma, kadangi virusas naujas ir dar iki galo neištirtas, nėra galutinai aišku ir tai, koks jo poveikis.

Manoma, kad daugelis virusu užsikrėtusių nėščiųjų jaučia švelnius peršalimo ar slogos simptomus.

Iki šiol nėra užfiksuota nė viena virusu, kuris pats pavojingiausias 80-90 metų senoliams ir kitomis sunkiomis, imuninę sistemą silpinančiomis ligomis sergantiems žmonėms, užsikrėtusios moters mirtis.

Nėra jokių įrodymų, kad nėščioms ir virusu užsikrėtusioms moterims gresia persileidimas. Taip pat dar nėra nustatyta, ar gali apsikrėsti dar negimęs kūdikis.

Neseniai pranešta apie Londone gimusį koronavirusu apsikrėtusį naujagimį, tačiau kol kas nėra žinoma, ar jis apsikrėtė įsčiose, ar gimdymo metu.

Mokslininkų manymu, iš viso naujuoju koronavirusu Jungtinėje Karalystėje yra užsikrėtę nuo 5 iki 10 tūkst. žmonių. Ketvirtadienio rytą čia buvo patikrinta beveik 30 tūkst. žmonių, patvirtintų užsikrėtimo atvejų – 609, aukų – 10.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius