Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dizainerė Daiva Urbonavičiūtė kaukę pasiuvo ir sau, ir katinui: „Jis mėgsta įdomius dalykus“

Pastarosiomis dienomis veido kaukių siuvimas tapo bene viena madingiausių aktualijų, o savo sugebėjimus šiuo klausimu demonstruoja ne tik dizaineriai, bet ir pramogų pasaulio atstovai. Tačiau ar kada pagalvojote, kad tokio nuo aksesuaro reikėtų ne tik jums, bet ir jūsų augintiniui? Dizainerė Daiva Urbonavičiūtė pagalvojo. Moteris stilingo dizaino kaukę pasiuvo ne tik sau, bet ir katinui, kuriam ji iškart labai patiko.
Stilingos Daivos Urbonavičiūtės kaukės – ir žmonėms, ir augintiniams
Stilingos Daivos Urbonavičiūtės kaukės – ir žmonėms, ir augintiniams / Asmeninio albumo nuotr.

Atrodytų, medicininėmis kaukėmis jau nelabai ką nustebinsi. Vis dėlto dizainerė Daiva Urbonavičiūtė nustebinti savo draugus ir sekėjus socialiniuose tinkluose tikrai rado kaip. Čia prieš kelias dienas ji paviešino nuotraukas, kuriose užfiksuota, kad spalvingą kaukę dėvi ne tik ji, bet ir jos augintinis, trejų metukų katinas Totovincengetoriksas.

Šis žavus kadras kaipmat sulaukė susižavėjimo pliūpsnių. „Dama su šermuon... katinėliu“, – taip fotografiją apibūdino viena moters bičiulė, turėdama omenyje jos panašumą į Leonardo da Vinci paveikslą.

Asmeninio albumo nuotr./Daivos Urbonavičiūtės kaukės
Asmeninio albumo nuotr./Daivos Urbonavičiūtės kaukės

Pati D.Urbonavičiūtė 15min patikino, kad paskleisti teigiamas emocijas tokiu būdu ji ir siekė. Tačiau paskleisti ne tik jas, bet ir žinutę visuomenei.

„Labai norisi apsaugoti visus, pasakyti, kad kaukes nešioti reikia, tai pagalvojau – taip šmaikščiai pajuokausiu“, – teigė linksmesnę žinutės formą pasirinkusi Daiva.

Tiesa, neslepia, kad tokiam kadrui su augintiniu ją iš dalies įkvėpė kita regėta nuotrauka: „Ji daryta 1916 metais, visa šeima užfiksuota su katinu, tai pagalvojau, kad galiu pakartoti tą patį.“

O siūti tokias ir spalvingu dizainu, ir kokybe pasižyminčias kaukes ji pradėjo vos prieš keletą dienų. Atsivežė iš siuvyklos į namus siuvimo mašiną ir ėmėsi užduoties.

„Darbas iš namų, nuotolinis, nes karantinas, bet į parduotuvę tai norisi eiti, tai dar kažkur, tad supratau, kad nieko nebus, reikia pasisiūti ir turėti, privalu rūpintis savimi, aplinka“, – prisiminė D.Urbonavičiūtė.

Asmeninio albumo nuotr./Daivos Urbonavičiūtės kaukės
Asmeninio albumo nuotr./Daivos Urbonavičiūtės kaukės

Vis dėlto moteris į visą šį reikalą nutarė pažvelgti kūrybingiau, tad kauke netrukus džiaugėsi ne tik ji, bet ir mylimas katinas. O paklausta, ar kaukę augintiniui naudos tik fotosesijoms, Daiva patikino – jei reikės, nešios ir taip.

„Kaukė praktiška, tai jeigu eisime į lauką, aš jam tikrai ją uždėsiu“, – šyptelėjo pašnekovė.

Kaip katinas reagavo į specialiai jam pasiūtą aksesuarą? Anot Daivos, iš pat pradžių nusiimti jo tikrai nenorėjo.

„Iš pradžių labai džiaugėsi, labai patiko spalva, nes jis iš tų, kur mėgsta įdomius dalykus, bet po to tai aišku – gi negali su ta kauke išbūti visą dieną“, – sakė keturkojo šeimininkė.

Vis dėlto vertėtų paminėti, kad koronavirusas katinams nepavojingas. Išgirdusi tai, D.Urbonavičiūtė šyptelėjo.

„Aišku, gal ir nepavojingas, bet visą laiką jau geriau daugiau kaukių, nei mažiau“, – atsakė ji, augintinį norėjusi ne tik apsaugoti, bet ir papuošti – pasiūtą kaukę priderino prie saviškės.

Daiva neslepia, kad internete pasidalijusi mielomis nuotraukomis, jau spėjo sulaukti nemažai prašymų pasiūti kaukių ir augintiniams, ir jų šeimininkams. O kadangi šiomis dienomis vaistinėse ir parduotuvėse šių priemonių vargiai rasti, ji pasiryžusi jomis aprūpinti ir draugus, ir kaimynus, ir vyresnių žmonių bendruomenes.

„Tokiais atvejais prisimeni, kad esi rūbų dizaineris, siūti moki – ne tik kitus gali pamokyti, bet ir pati gali tą padaryti, – juokėsi D.Urbonavičiūtė. – Tai dabar rankdarbiais ir užsiiminėju būdama karantine. Kiek galėsiu, tiek ir darysiu, vis tiek su vaiku namuose.“

Kaukėms pasiūti pasitelkė vyriškiems marškiniams naudojamą medvilnę

Pasiteiravus, kiek maždaug laiko užima tokių kaukių siuvimas, pašnekovė pabrėžė po vieną jų negaminanti. Pavyzdžiui, šiuo metu apsiėmusi siūti septynias, įpusėjo per dvi valandas, tad skaičiuoja, kad dar po dviejų ir pabaigs.

„Nėra taip, kad šimtas kaukių per tris valandas pagaminamos. Čia yra ką veikti – vienas sluoksnis, kitas. Aišku, kai atidirbi technologiją, žinai, kaip sujungti, tada gaunasi greičiau. Bet aš stengiuosi, kad ir gražios būtų – noriu vyriškų tamsesnių, moteriškų spalvotų“, – pasakojo D.Urbonavičiūtė.

Žinoma, dizainerė galvoja ne tik apie grožį, bet ir apie kokybę. Sako, sintetinės kaukės kenkia veido odai, tad geriau jų vengti. Kritiška ji ir vienkartinių kaukių atžvilgiu – juk šių ilgai nepanešiosi, o vėliau jos teršia aplinką. Todėl pati siuva iš kokybiškos medvilnės.

„Taip ir veidui geriau, ir kvėpuoti lengviau. Nėra 100 procentų apsauga, bet 60-70 procentų apsaugo ir tai jau gerai. Aišku, dar reikėjo surasti, kuri medvilnė gera, kuri formą laikytų. Supratau, kad storesnis audinys netinka, nes sunku kvėpuoti, drėksta viduje, tad ieškojau alternatyvos – panaudojau egiptietišką medvilnę, iš kurios paprastai siuvu prabangius vyriškus marškinius, ji aukštos kokybės, tai veidui malonu“, – gamybos subtilybes 15min atskleidė D.Urbonavičiūtė.

Asmeninio albumo nuotr./Daivos Urbonavičiūtės kaukės
Asmeninio albumo nuotr./Daivos Urbonavičiūtės kaukės

Daiva ragina visus, bent trumpam išeinančius iš namų, dėvėti kaukes. „Daug žmonių net nežino, ar jos tikrai privalomos, nes iš pradžių buvo daug kontraversiškų nuomonių, kad jos neapsaugo, tad jų nereikia, bet iš tikrųjų kaukė reikalinga ne tam, kad nesusirgtum, o tam, kad neužkrėstum aplinkinių, jei sergi ir nejauti simptomų. Kaip sakoma – pasirūpink artimu savo“, – įsitikinusi pašnekovė.

Dizainerė taip pat svarsto, kad kitose šalyse kaukės ir anksčiau būdavo nešiojamos net ir nesiaučiant tokioms rimtos ligoms kaip koronavirusas, bet Lietuvoje jas dėvėti įprasta nebuvo. Tad galvoja, kad galbūt dabar tai jau ateis į madą.

„Iš tiesų yra tokia idėja, kad jei žmonės nenori tų kaukių, tai tebūnie tai kaip aprangos detalė, kaip aksesuaras. Manau, tai turėtų išpopuliarėti“, – spėja D.Urbonavičiūtė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius