Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dovilės Didžiūnaitytės advokatas skųs prokuroro sprendimą: „Jis negali imtis teisėjo vaidmens“

Pirmadienį Klaipėdos prokuratūrai paskelbus, kad Dovilės Didžiūnaitytės byloje įtarimai paskelbti antram žmogui, o Ričardas Pinikas nebus teisiamas už modelio žūtį, jos šeimos interesus ginantis advokatas Gintaras Černiauskas sako, kad sprendimą skųs.
Gintaras Černiauskas, Dovilė Didžiūnaitytė
Gintaras Černiauskas, Dovilė Didžiūnaitytė / 15min ir asmeninio albumo nuotr.

„Tikrai nėra ko švęsti. Prokuroro pasirinkta pozicija mūsų tikrai netenkina, mes skųsime šį nutarimą. Manome, kad prokuroras visai nepagrįstai atsisakė kitų kaltinimų“,– kalbėdamas su 15min sakė G.Černiauskas.

Pasak prokuratūros, penktadienį byloje įvyko pokyčių – įteiktas įtarimas dar vienam asmeniui. 15min žiniomis, tai Aivaras Miltenis. Jam pareikštas įtarimas dėl išžaginimo pasinaudojant bejėgiška merginos būkle. Dabar byloje yra du įtariamieji – A.Miltenis bei R.Pinikas.

R.Pinikas įtariamas mušęs merginą, taip pat pareikštas įtarimas dėl narkotinių medžiagų platinimo, perduodant juos vartoti žuvusiajai, taip pat dėl poveikio liudytojai.

Išanalizavus duomenis nuspręsta nutraukti kelių veikų tyrimą – dėl prekybos žmonėmis, privedimo prie savižudybės ar kurstymo nusižudyti ir merginos nužudymo.

Mes bandysime pasiekti, kad prokuroro sprendimas būtų pakeistas.

Toks sprendimas, anot G.Černiausko, nėra teisingas. Kaip pats sako, jam labai keista, kodėl Klaipėdos apygardos prokuroras Arūnas Saunorius sau leido priimti tokį sprendimą.

„Prokuroras negali rinktis teisėjo vaidmens, šiuo atveju manome, kad byla su visais kaltinimais turėtų keliauti į teismą, kad būtų galima iš tikrųjų rasti tiesą.

O pagal byloje turimus įrodymus manau, kad perduoti bylą pagal mano išvardintus kaltinimus yra visos galimybės. Mes bandysime pasiekti, kad prokuroro sprendimas būtų pakeistas“, – sako advokatas.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Gintaras Černiauskas
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Gintaras Černiauskas

Advokatas nuolat palaiko ryšį su Dovilės Didžiūnaitytės šeima. Jų pozicija – kovoti iki galo ir įrodyti, kad veikos, dėl kurių R.Pinikas išgirdo palankų sprendimą, būtų toliau tikrinamos.

„Jų pozicija, kad reikia kaltus asmenis patraukti atsakomybėn už visus nusikaltimus, ne tik už dalį“, – 15min sakė G.Černiauskas.

Ir nors penktadienį priimtas šeimai nepalankus sprendimas, advokatas tiki, kad po skundo situacija pasikeis.

„Man labai keista, kad prokuroras pasirenka vertintojo poziciją, priėmė savarankišką sprendimą. Manau, kad daug kas nebuvo padaryta tiek dėl nužudymo, tiek dėl prekybos žmonėmis. Mūsų nuomone, turėjo būti atlikti papildomi tyrimai ir tik tuomet priimti sprendimai. Tikime, kad tai pasikeis“, – sako advokatas.

A.Miltenis galimai nesako visos tiesos

Tyrimo metu nenustatytas nė vienas asmuo, buvęs toje vietoje, kai mergina iškrito iš balkono, nė vienas nematė įvykio aplinkybių. G.Černiauskas įsitikinęs, kad taip yra todėl, kad byloje nustatytos aplinkybės nesutampa su tuo, ką aiškina įtariamieji.

„Tai liečia abudu įtariamuosius. Negaliu leistis į bylos detales, tačiau tai liečia abu“, – pabrėžia G.Černiauskas.

Vertindamas medikui Aivarui Milteniui pateiktus įtarimus, advokatas sako, kad to nelaiko pasiekimu ar pergale. Anot jo, A.Milteniui įtarimai turėjo būti pareikšti anksčiau, esą jis galėjo atskleisti ne visas žinomas detales

„Visada kalbėjau, kad įtarimai būtų pareikšti abiem asmenims ir jiems būtų sudaroma galimybė gintis teisme. Manau, įtarimus turėjo pareikšti anksčiau, nepažeidžiant nė vieno iš įtariamųjų teisių. Šiuo atveju labai užsitęsė ikiteisminis tyrimas ir tik paskutiniu momentu reiškiami įtarimai A.Milteniui.

Mano nuomone, jo teisės buvo pažeistos, jam nebuvo sudaryta galimybė gintis. Tiesa, gynyba nebūtinai reiškia neigimą, tai gali būti ir aplinkybių, kurios jam yra žinomos, išvardijimas. Jis galimai ne viską atskleidė“, – sako G.Černiauskas.

TAIP PAT SKAITYKITE: Sudervės kolumbariume nuniokoti 25 kapai, tarp jų – žuvusio modelio Dovilės Didžiūnaitytės

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius