Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Draugystė veža“ dalyvis pasipiršo mylimajai tiesioginio „Eurovizijos“ eterio metu – ji pasakė „taip“

Sekmadienį „Eurovizijos“ finale „Žalgirio“ arenoje paaiškėjo penkios projekto „Draugystė veža“ laimėtojų poros, kurių gegužę laukia nuotykių kupina kelionė į Portugaliją bei galimybė gyvai stebėti Lietuvos ir kitų šalių atstovus „Eurovizijos“ konkurse. Taip pat tiesioginio eterio metu savo išrinktajai Silvijai pasipiršo vienas projekto dalyvis Martinas. Ir ji pasakė „taip“!
Projekto „Draugystė veža“ laimėtojai Martinas ir Silvija
Eurovizijos finalas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Silvija, myliu tave. Ar tekėsi už manęs?“ – tiesioginiame eteryje nuskambėjo Martino klausimas.

„Buvo labai netikėta, belieka tik pasakyti vieną žodį – „taip“, – atsakė Silvija ir jos ranką papuošė žiedas iš mažos raudonos dėžutės, o glėbyje atsidūrė raudonų rožių puokštė. Į Portugaliją pora jau vyks kaip sužadėtiniai.

15min su vyru bendravo prieš lemtingąjį sekmadienį. Šis buvo nusiteikęs pozityviai – buvo beveik tikras, kad išgirs „taip“. „Auditorija bus didžiulė, būtų žiaurus smūgis, jeigu pasakytų „ne“, – nusijuokė Martinas. Judviejų draugystė ir meilė su Silvija jau patikrinta laiko – ketverius metus jie gyvena po vienu stogu.

TAIP PAT SKAITYKITE: Lemiama „Eurovizijos“ kova: kas keliaus į Lisaboną?

Aliaus Koroliovo / 15min nuotr./„Draugystė veža“ dalyvis pasipiršo mylimajai
Aliaus Koroliovo / 15min nuotr./„Draugystė veža“ dalyvis pasipiršo mylimajai

Auditorija bus didžiulė, būtų žiaurus smūgis, jeigu pasakytų „ne“, – nusijuokė Martinas.

„Jei nusprendėme kurti bendrus namus, tai reiškia, jog mums kartu gera būti. Nematau, kas trukdytų ir vienodą pavardę turėti“, – sakė Martinas. Abiem jiems tai būtų jau antroji santuoka. Kaip ta didžioji diena turėtų atrodyti, jiedu rimtai nėra aptarę. Juo labiau, kad tuomet, kai kalbėjome su Martinu, o jis jau turėjo pasiruošęs žiedelį, Silvija nė neįtarė, kas jos laukia sekmadienį.

Nors apie pačias sužadėtuves Martinas buvo leptelėjęs vieno iš LRT siužetų metu.

„Vieno reportažo metu kalbėjau, kad galbūt, laimėjimo atveju, Lisabonoje pasipirščiau. Sakiau, kad galbūt, kas ten žino. Kadangi šis dalykas buvo paminėtas reportaže, kaip ir pažadėjau – reikia tesėti. Kadangi konkursas priklauso nuo draugų, balsavimo, nuo sėkmės – papulsi, nepapulsi, pergalvojau, kad galiu tą žingsnį žengti renginio metu. Be to, ir proga graži – Kovo 11, galų gale – reikšmingas renginys“, – kalbėjo Martinas.

Jam asmeniškai projektas „Draugystė veža“ pasirodė svarbi galimybė parodyti, kad žmogus su negalia gali gyventi visavertį gyvenimą. Esą, jei šalia yra patikimų bičiulių, žmonių, kurie gali padėti, nėra jokių kliūčių gyventi maksimaliai.

„Projektas darosi populiarus socialiniuose tinkluose, visoje Lietuvoje, bet daug žmonių dar bijo išeiti iš namų ir gyventi iš tikrųjų, nes jiems atrodo, kad jie kitokie. Tas pažinimas savęs aktyviam gyvenime, visuomenės pratinimas, kad mes viską gaim – keliauti, džiaugtis, mėgautis, dirbti – viską, man atrodo labai svarbus“, – teigė Martinas. Kitas projekto aspektas – draugystė. Pasak vyro, tiek projekto dalyviai yra du draugai, tiek būtent draugystė padeda išvykti į Portugaliją – esą juk viskas priklauso nuo balsavusiųjų už poras skaičiaus.

Paskelbta, kas vyks į Portugaliją

Drauge su „Eurovizijos“ dainų konkursu vyko ir LRT pristatoma akcija „Draugystė veža“. Tai – viešosios įstaigos „Baltijos ugdymo centras“ kartu su Neįgaliųjų reikalų departamentu prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos socialinė akcija. Projekto metu kas savaitę buvo pristatytos trys draugų poros, iš kurių vienas turi negalią. Už labiausiai patikusią draugystės istoriją žiūrovai galėjo balsuoti portale www.lrt.lt/.

Šių metų projektas jau pasiekė savo finišo tiesiąją. Penkios laimingosios draugų poros, už kurių draugystės istorijas labiausiai balsavo žiūrovai, keliaus į Portugaliją. Tačiau didžiausia projekto pergalė – naujai užsimezgusios pažintys, nauji bendri draugų atradimai ir žinia, kad negalia netrukdo nei keliauti, nei draugauti – draugystė veža!

Į Portugaliją keliaus šios laimingos draugų poros:

1. Martinas Baltrušaitis ir Silvija Kiškūnienė

2. Živilė Kulešė ir Jurga Uržienė

3. Danguolė Garškaitė ir Ugnė Liaudanskytė

4. Erika Juozapaitytė ir Samanta Zakaitė

5. Živilė Bagdonavičiūtė ir Danguolė Salomskienė

Iš viso, už 21 draugystės istoriją surinkta net 91791 balsų!

Padovanojo daug pirmų kartų

Nors projektas „Draugystė veža“ vyksta jau trečius metus, bet šiemet jis buvo kupinas pirmų kartų. „Baltijos ugdymo centro“ sumanyta akcija vis keičiasi, pasipildo ir naujais projekto partneriais, ir intriguojančiais sumanymais. Drauge su Neįgaliųjų reikalų departamentu prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos trečiosios akcijos organizatoriai dalyviams šiemet pateikė staigmeną. Pirmą kartą, visoms draugų poroms padovanota po smagų, ilgai atmintyje išliksiantį nuotykį, šūsnį nepamirštamų emocijų. Šiemet projekto dalyvių porų laukė įdomios išvykos po skirtingus šalies miestus, siūlomos įvairios pramogos.

Septynias atrankos savaites netrūko nuotykių, patirčių, naujai užsimezgusių draugysčių, įveiktų iššūkių ir naujų svajonių. Draugų poros aplankė Birštoną, Druskininkus, Pakruojį bei Šiaulius, Palangą, Anykščius, Molėtų apylinkes bei Neringos miestą. Kiekviename mieste ir miestelyje netrūko šiltai priimančių, pasakojančių, siūlančių prisidėti bei padėti. Projekte kūrėsi naujos ir stiprėjo jau esamos draugystės, buvo gausu pirmų kartų – pirma išvyka be mamos, pirmą kartą keptas ir iš karto ragautas šakotis, pirmą kartą įkopta į vieną aukščiausių bokštų šalyje, pirmas nardymas ir slidinėjimas, kėlimasis keltu, bučinys su delfinu, vaikščiojimas užšalusiomis mariomis, stintų žvejyba, reabilitacinės procedūros, leidimasis bobslėjaus trasa, angelų gamyba, fotografijų ryškinimas, saldainių gamyba ir daugybė kitų.

„Draugystė veža“ dalyviai liudija, kad grožėtis keliaujant po Lietuvą yra kuo visais metų laikais. Ramybe alsuojantis lajų takas, tradicinė ir autentiška Mindūnų žuvienė, virtualios realybės istorijos, fotografijos laboratorija, stulbinančios šalčio kamera, kvepalų gamybos studija – kiekvienas mūsų šalies lopinėlis turi ko pasiūlyti ir žiemą ir vasarą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius