Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dubajuje gyvenanti Brigita metė stiuardesės darbą, bet atrado meilę: „Mūsų mentalitetai labai panašūs“

Avialinijose dirbusiai lietuvei Brigitai Jagelavičiūtei dangaus platybės buvo ranka pasiekiamos. Ko ji tik nematė per trejus metus darbo danguje, o rankos vos nespaudė pačiai Nicolei Scherzinger bei Gigi Hadid. Bet nuolatinės kelionės ir lagaminų pakavimas su kiekvienu skrydžiu teikė vis mažiau laimės, todėl jau pusę metų buvusi stiuardesė ramiai vaikšto Dubajaus gatvėmis. Tiesa, su Brigita ant žemės nutūpė ir jos mylimasis iš Pietų Afrikos, kurį pirmą kartą sutiko ne kur kitur, o danguje, virš Europos.
Brigita Jagelavičiūtė su vaikinu Jourdainu Thomasu
Brigita Jagelavičiūtė su vaikinu Jourdainu Thomasu / Asmeninio albumo nuotr.

Prieš ketverius metus gavusi pasiūlymą dirbti stiuardese „Emirates“ avialinijose, Brigita Jagelavičiūtė nė nesuabejojusi susikrovė lagaminus ir persikraustė į Dubajų. Daugiau nei trejus metus ji skraidė iš vieno miesto į kitą, lankėsi gražiausiuose pasaulio kampeliuose, bet galiausiai nusprendė pradėti naują gyvenimo etapą, kaip pati sako, ant žemės.

Apie tai su Brigita ir pasikalbėjome. Ji paatviravo, kaip Jungtiniuose Arabų Emyratuose bėga dienos bei papasakojo apie pažintį su vaikinu iš Pietų Afrikos. Santykiuose su užsieniečiu Jourdainu mergina pirmoji ėmėsi iniciatyvos ir jau spėjo jį supažindinti su savo šeima. Kas žino, galbūt netrukus jos ranką papuoš sužadėtuvių žiedas, bet apie viską nuo pradžių.

Dubajuje gyvenančių žmonių kultūra nuo mūsų išties skiriasi kaip diena ir naktis. Bet prieš kelis metus gyvenimą čia pradėjusi Brigita sako su jokiais sunkumais, išskyrus alinantį karštį, nesusidūrusi. Netgi priešingai, tuo metu į Jungtinius Arabų Emyratus iš Lietuvos persikrausčiusiai 21-erių metų merginai buvo įdomu susipažinti su arabiškais papročiais, kitokiu gyvenimo būdu.

„Maistas, tradicijos ir vertybės tikrai priminė egzotišką filmą. Su laiku, žinoma, viskas tapo įprasta, bet kai tik atsikrausčiau, tai sukėlė daug įvairių emocijų. Pamenu, kai su stiuardais kolegomis, kurie taip pat buvo ką tik atvykę į Dubajų, važiavome į mečetę susipažinti su vietinių religija. Atmintyje išlikusios ir akimirkos, kai pirmą kartą paragavau arabišką kavą, kuri labai skiriasi nuo mums įprastos“, – apie pirmąsias dienas Jungtiniuose Arabų Emyratuose pasakojo B.Jagelavičiūtė.

Brigita prisimena, kad prieš išvykdama į Dubajų, apie šį miestą, jo gyventojus ir tradicijas, buvo girdėjusi įvairių stereotipų. Pavyzdžiui, kai dar Lietuvoje krovėsi didžiulius lagaminus, ji kartu su mama svarstė, ar tikrai galės nešioti visus supakuotus drabužius. Bet visos abejonės išsisklaidė, kai mergina apsigyveno šiame mieste ir įsitikino – jis labai modernus, nėra konservatyvus ar suvaržytas.

Asmeninio albumo nuotr./Brigita Jagelavičiūtė
Asmeninio albumo nuotr./Brigita Jagelavičiūtė

„Žinoma, nereiškia, kad viešumoje gali rengtis nepadoriai, bet tikrai nėra jokių griežtų taisyklių. O priežastis, dėl kurios žmonės dėvi drabužius su ilgomis rankovėmis, yra paprasta – patalpose dėl kondicionierių būna gana vėsu. Aš ir pati dažnai į kiną einu su megztiniu ir kelnėmis, nes viduje šalta. Na, o paplūdimyje ar kitose vietose žmonės rengiasi kaip ir visame pasaulyje“, – pasakojo B.Jagelavičiūtė.

Sakoma, kad arabų šalyse griežtai varžomas alkoholio vartojimas, bet Brigita paneigia ir šį stereotipą. Mergina sako, kad įvairių gėrimų galima rasti bene kiekvienoje kavinėje, tačiau jo kainos yra kur kas didesnės nei Europos šalyse.

„O norint nusipirkti alkoholinių gėrimų ir juos laikyti namuose, reikia išties turėti specialų leidimą. Jį parodžius jiems skirtoje specialioje parduotuvėje, galima įsigyti ko tik širdis geidžia“, – juokėsi Brigita.

Stiuardesės darbą iškeitė į asistentės, bet kelionių neišsižadėjo

Dubajuje įsikūrusi ir trejus metus stiuardese pradirbusi Brigita 2019-ais nusprendė, kad jos gyvenime atėjo laikas pokyčiams. Įpratusi bene kiekvieną dieną kelti sparnus, ji neįsivaizdavo savęs sėdinčios ofise, prie stalo. Daug artimųjų ir pažįstamų spėliojo, kad mergina taps nuomonės formuotoja, bet ir šios pareigos jos nežavėjo. Kaip sako pati B.Jagelavičiūtė, išėjusi iš avialinijų susidūrė su dilema – kuo užsiimti toliau.

„Liepos mėnesį, per „LinkedIn'ą“ gavau pasiūlymą dirbti vienai įtakingai JAE šeimai kaip asmeninė asistentė. Apie tai ilgai nesvarsčiau ir nusprendžiau, kad noriu išbandyti jėgas šioje visiškai naujoje rolėje. Dabartinės mano pareigos labai skiriasi nuo stiuardesės. Prieš įsidarbindama „Emirates“ oro linijose, dirbau rūbų tinklo „Hollister“ įmonėse, o vėliau „Massimo Dutti“ vadybininko asistente. Manau, kad dėl šios priežasties man pasiūlė dabartines pareigas“, – džiaugėsi mergina.

Ši patirtis dabar leidžia Brigitai be iššūkių užsiimti įvairiais organizaciniais darbais, planuoti bei dalyvauti susitikimuose su architektais. Mergina dirba pilnu etatu, todėl laisvo laiko jai lieka tik savaitgaliais arba vakarais. Nepaisant to, kad dabar ne visada spėja užsiimti savo mėgstama veikla, pašnekovė sako, kad jaučiasi mažiau pavargusi.

„Nebereikia jaudintis, minučių tikslumu, punktualiai atvykti į darbo vietą, kaip anksčiau turėdavau tai padaryti prieš skrydžius. Prieš prasidedant visam koronaviruso chaosui, po darbo keliaudavau sportuoti, o savaitgalius dažniausiai praleisdavau su vaikinu ar draugų kompanijoje, kurdavau vaizdo įrašus savo „YouTube“ kanalui. Dabar mano gyvenimas yra įprastas“, – šypsojosi pašnekovė.

Vis dėlto šiandien ji labai dėkinga už visas galimybes, kurias jai suteikė stiuardesės pareigos. Nors Brigita dirbo taip vadinamoje ekonominėje klasėje, jos skrydžiuose ne kartą teko susitikti su žinomais žmonėmis – Gordonu Ramsay, Nicole Scherzinger. Gaila Brigitai tik vieno, kad su jais neteko pasikalbėti.

„Jie mėgsta privatumą ir dažnai tiesiog ilsisi. Viename iš skrydžių į Los Andželą buvau užsukusi pasišnekučiuoti su kolegėmis pirmoje klasėje. Tuo metu kaip tik joje buvo aktorė iš serialo „Seksas ir miestas“. Bendradarbės pasiūlė jai nunešti paruoštos kavos. Labai jaudinausi, nes niekada neteko dirbti pirmoje klasėje, bet sutikta žvaigždė buvo tikrai labai miela ir maloni“, – nepamirštamomis akimirkomis dalijosi Brigita.

Asmeninio albumo nuotr./Brigita Jagelavičiūtė
Asmeninio albumo nuotr./Brigita Jagelavičiūtė

Tuo metu mergina priklausė ir „Emirates“ reklamos darbuotojų komandai, todėl prieš palikdama šį darbą dar turėjo progos apsilankyti „US Open“ teniso čempionate. Jame sutiko Carą Delevingne, Gigi Hadid, Alessandra Ambrosio, aktorius Jennifer Connely ir Paula Bettany.

Pasikeitė ne tik veikla, bet ir rutina

Dabar B.Jagelavičiūtės diena Dubajuje prasideda 7.30 val. ryto. Išėjusi iš dušo ji greitai pasidaro makiažą, laiko visada stengiasi skirti ir pusryčiams. Kaip pati juokiasi, nepabunda, kol neišgeria didelio puodelio kavos.

„Apie 8.30 val. dažniausiai jau būnu pakeliui į darbą, nes rytinis eismas Dubajuje visada labai aktyvus. Kiekviena mano diena būna vis kitokia, viskas priklauso nuo darbų sąrašo. Kelis kartus per savaitę einu į karštos jogos pamokas arba dviračių klasę. Sportas man padeda atsipalaiduoti ir atsikratyti neigiamų emocijų“, – apie savo įprastą dienos ritmą Dubajuje pasakojo Brigita.

Bet pabėgusi nuo darbo avialinijose, skrydžių ji neišvengia ir dabar, mar dažnai tenka lankytis didžiuosiuose Europos miestuose. Šiuo metu, kai skaitote straipsnį, Brigita dienas leidžia Londone. Kovo mėnesį čia ji turėjo darbo reikalų, susijusių su renovuojamu nekilnojamu turtu.

„Tai nauja patirtis, nes niekada neteko dirbti architektūros, interjero dizaino srityse. Tokio tipo organizaciniai darbai man yra labai įdomūs, bet užima daug laiko. Net nepastebiu, kaip greitai prabėga darbo diena. Esu labai išsiilgusi savo rutinos Dubajuje ir nekantrauju sugrįžti namo. Jei viskas susiklostys pagal planą, turėčiau parskristi birželio pradžioje“, – šypsojosi Brigita.

Nuolat skraidyti įpratusi mergina šiemet dar spėjo pasidžiaugti atostogomis Šri Lankoje. Panašu, kad vietoje nusėdėti jai tikrai nepavyksta, birželio mėnesį močiutės 80-to jubiliejaus proga planuose buvo kelionė į Lietuvą. Krautis lagaminus B.Jagelavičiūtė planavo ir į Kroatiją, Italiją bei Graikiją, bet karantinas gerokai pakoregavo kelionių sąrašą.

„Visus įsigytus bilietus teks atšaukti, nes, manau, kelionės šiemet yra per daug rizikingos“, – sakė Brigita.

Meilė iš pirmo žvilgsnio užgimė skrydyje į Stokholmą

Bet dėl karantino Londone užstrigusi mergina dabar kur kas labiau liūdi ne dėl atšauktų skrydžių. Jau tris mėnesius ji nematė savo iš Pietų Afrikos kilusio vaikino. Iki šiol Brigita sako niekada kartu su juo nesiskyrusi ilgiau nei 2 savaitėms, todėl dabar yra sunku patikėti, kad viskas taip susiklostė ir skaudu dėl prarasto laiko: „Bet svarbiausia, kad esame sveiki ir saugūs, nors ir šiuo metu atskirai“.

Su Jourdainu Thomasu Brigita susipažino skrydyje į Stokholmą. Paklausta, kas buvo judviejų draugystės iniciatorius, pašnekovė nė nesuabejojusi atsakė, kad ji pirmoji pamerkė vaikinui akį. Nuo pirmos akimirkos, kai pamatė Jourdainą, atrodė, kad tarp judviejų suveikė magija, lietuvė buvo visiškai pakerėta užsieniečio.

Asmeninio albumo nuotr./Brigita Jagelavičiūtė su vaikinu Jourdain Thomas
Asmeninio albumo nuotr./Brigita Jagelavičiūtė su vaikinu Jourdain Thomas

„Turbūt niekada nesu taip susižavėjusi jokiu žmogumi. Žinoma, pradžioje buvo tik žavesys, tikrieji jausmai atsirado po kurio laiko, kai pradėjome bendrauti artimiau. Mūsų pirmasis pasimatymas įvyko per jo 25-tą gimtadienį, praėjus savaitei po mūsų pažinties. Tuo metu jis dar neturėjo labai daug draugų Dubajuje, todėl pasiūliau jam atšvęsti gimtadienį drauge. Susitikome kavos, nenustodami kalbėjomės, rodos, buvome pažįstami amžinybę. Labai džiaugiuosi sutikusi tokį nuoširdų, rūpestingą ir mylintį partnerį“, – šypsojosi Brigita.

Sakoma, kad kelionėje labai gerai pažinsi savo artimuosius. Kai dirbo avialinijose, pora aplankė Zimbabvę, Jourdaino gimtąją Pietų Afriką, Vokietiją, Singapūrą, bet jokių ginčių tarp judviejų nekilo. Priešingai, Brigita pastebėjo, kad jos ir Jourdaino mentalitetas yra labai panašus.

„Dažnai spaudoje išgirstu, kad lietuvės moterys santykiuose su kitataučiais vyrais turi problemų dėl skirtingų religijų. Mes abu esame krikščionys, tad nėra jokių nesutarimų ar keistų situacijų. Manau, mes vienas kitą savo charakteriais papildome – aš esu labai emocionali, o jis labai ramus. Abu mėgstame daug bendrauti su žmonėmis, bet patinka laiką leisti ir namie. Netgi virtuvėje turime balansą, jis gamina, o aš tvarkausi, tad esame kaip ying ir yang, ir tikrai negalėčiau pasakyti nei vieno blogo žodžio“, – džiaugėsi mergina.

2,5 metų kartu jau draugaujanti pora apie vestuves dar negalvoja, bet Brigita prisipažino, kad savo išrinktąjį spėjo supažindinti su savo mama. Jourdaną ji sutiko kai viešėjo Dubajuje, dar tik užsimezgus poros draugystei.

Asmeninio albumo nuotr./Brigita Jagelavičiūtė su vaikinu Jourdain Thomas
Asmeninio albumo nuotr./Brigita Jagelavičiūtė su vaikinu Jourdain Thomas

„Ji juokėsi pastebėjusi, kad mes nenustodami šnekame. Santykių pradžia yra kaip medaus mėnuo – viskas yra įdomu, tą žmogų norisi pažinti kuo labiau, tad normalu, kad labai daug bendravome. Mano vaikinas susipažino ir su mano broliu, kai visi atostogavome Meksikoje. Liko tik pristatyti jį su tėčiu. Labai tikiuosi, kad pavyks dar šiemet, o jei ne, tuomet, galbūt kitų metų pradžioje“, – tikisi Brigita.

Pati mergina su vaikino artimaisiais taip pat susipažino judviejų santykių pradžioje, Dubajuje, o su Jourdano broliu visi kartu keliavo į Indoneziją. Brigita pasakojo, kad prieš metus jai teko aplankyti savo antros pusės gimtąjį miestą – Durbaną. Nors jame praleido vos 24 valandas, spėjo pabendrauti su tetomis ir pusbroliais.

„Buvo labai smagu pamatyti namą, kuriame jis užaugo, mokyklą, į kurią ėjo būdamas mažas. Labai norėčiau kada nors jam parodyti, kur užaugau ir aš“, – šypsojosi B.Jagelavičiūtė.

Dubajuje pradėjo influencinti, bet iš to užsidirbti neketina

Dabar Brigitos vaikiną galima pamatyti ne tik jos instagramo nuotraukose, retkarčiais jis šmėžuoja ir jos kuriamuose vaizdo įrašuose. Tiesa, mergina sako juos filmuojanti tik savo malonumui, tai nėra jos pagrindinis pragyvenimo šaltinis.

„Aš nesu priklausoma nuo socialinių tinklų ar produktų reklamos. Džiaugiuosi, kad neturiu rodyti viso savo gyvenimo internete, kad turėčiau iš ko pragyventi. Manau, nėra nieko blogo reklamuoti produktus, bet instagramas jau yra perpildytas nereikalingu turiniu, žmonėms tai darosi paprasčiausiai nebeįdomu“, – pastebi Brigita.

Anot jos, tai lėmė, kad vis daugiau žvaigždžių dabar renka savo gerbėjų armijas labai sparčiai populiarėjančiame „TikTok'e“. Jame galima parodyti ne tik savo asmenybę, bet ir kūrybiškumą, o reklamuojamiems produktams vietos čia nebelieka.

„Vis dažniau ir dažniau kompanijos nori pasinaudoti kūrėjų įdėtu darbu, dėl to aš labai pykstu. Dauguma žmonių nesuvokia, kad darbas socialiniuose tinkluose užima labai daug laiko ir pastangų, tad už jį turėtų būti atitinkamai ir atlyginama. Neretai kompanija tikisi reklamos atsiųsdami nemokamą produktą (kas kartas nuo karto yra nieko blogo). Tačiau, kūrėjai turi turėti ir iš ko pragyventi, tad negali visiems sakyti taip, būtina atsirinkti, kas atitinką tavo stilių, vertybes“, – apie reklamos užsakovus socialiniuose tinkluose kalba Brigita.

Asmeninio albumo nuotr./Brigita Jagelavičiūtė
Asmeninio albumo nuotr./Brigita Jagelavičiūtė

Pati mergina sako, kad instagrame stengiasi dalintis tik produktais, kuriuos įsigyja už savo pinigus. Tai, pasak Brigitos, jai suteikia galimybę kurti natūralų ir auditorijai naudingą turinį.

„Nesakau, kad niekada nebedirbsiu su kompanijomis ar nesidalinsiu jų atsiųstais produktais, bet tiesiog to nebedarau „iš reikalo“, – prisipažino B.Jagelavičiūtė.

O ateityje Brigita žada ne tik ir toliau dalintis atradimais socialiniuose tinkluose. Ji neatmeta galimybės, kad kada nors pavyks sekėjams parodyti vaizdų iš naujos gyvenamosios vietos, nes Dubajus – tik laikina stotelė.

„Nenoriu užsibrėžti kažkokios datos, nes gyvenime viskas visada susiklosto taip ir tada, kaip ir turi būti. Kai studijavau Velse, gyvenau prie jūros, Dubajus taip pat prie vandens, tad panašu, kad ir kur bebūčiau, ar, kad ir kur nukeliausiu ateityje, visada atsiduriu ten, kur yra jūra“, – šypsodamasi pokalbį baigė Brigita.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius