Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Dydžio (r)evoliuciją“ laimėjo Vitalija Jonikytė: dirbti į fabriką Norvegijoje jurbarkiškė nebegrįš

Daugiau kaip tūkstantis konkurenčių, visur sekiojančios televizijos kameros, apsinuoginti privertusi fotosesija, visuomenės dėmesys ir galiausiai viską vainikavusios piršlybos – tokį kelią teko nueiti realybės šou „Dydžio (r)evoliucija“ nugalėtojai 30-metei Vitalijai Jonikytei iš Jurbarko. Pirmojo šalyje plius dydžio realybės šou laimėtoja davė interviu 15min.
Vitalija Jonikytė ir jos sužadėtinis Ignas
Vitalija Jonikytė ir jos sužadėtinis Ignas / Asmeninio albumo ir R.Adžgausko nuotr.

„Esu euforijoje! – sužinojusi apie pergalę 15min džiaugėsi Vitalija. – Nors ir Robertas Kalinkinas prieš paskelbimą sakė, kad laimėtojas turbūt pats nujaučia pirmąją vietą, bet aš tikrai nesitikėjau. Projekto pradžioje man nelabai sekėsi, vienu metu buvau visiškai pasimetusi. Susiėmiau tik pabaigoje, bet nebuvau tikra, ar to užteks. Todėl išgirdus savo vardą, patyriau tokių nuostabių emocijų...“

Paklausta, kas, jos manymu, atnešė pergalę „Dydžio (r)evoliucijoje“, Vitalija kalbėjo: „Aš turbūt giliausiai supratau šito projekto prasmę. Jis tiesiog buvo mano dalis, manau, kad esu šito šou flagmanas. Per savo gyvenimą esu labai daug išgyvenusi, labai daug praėjusi, todėl labiausiai ir supratau, ką šiuo šou mes norime pasakyti“, – šypsojosi ji.

Raimundo Adžgausko nuotr./„Dydžio (r)evoliucijos“ dalyvė
Raimundo Adžgausko nuotr./„Dydžio (r)evoliucijos“ dalyvė

„Jei ne „Dydžio (r)evoliucija“, kažin ar dabar būčiau Lietuvoje“, – savo istoriją pradeda V.Jonikytė. Vasarą televizijos ekrane pamatytas kvietimas į naują LNK projektą moters gyvenimą apvertė 360 laipsnių.

Vizažiste ir manikiūrininke dirbusi Vitalija, prieš trejus metus emigravo į Norvegiją, kur dirbo lašišų fabrike. Tačiau po pergalės pasiliko Lietuvoje tam, kad pakeistų lietuvių požiūrį į kitokios figūros žmones. O prieš savaitę dar ir iš gimtojo Jurbarko ji su mylimuoju persikėlė į Vilnių kurti naujo gyvenimo.

„Mūsų tauta vis dar yra labai susikausčiusi išvaizdos, kūno klausimais. Visi bijo, kas ką pagalvos ir pasakys. Mes ignoruojame stambesnius žmones, kurių figūra neatitinka modelių, ir tikimės, kad jie išnyks, jei jų nematysime.

Aš norėjau būti matoma, manau, kad ir kitos moterys nori būti matomos. Talijos centimetrai neparodo intelekto“, – 15min apie apsisprendimą dalyvauti projekte kalba Vitalija.

Ji pastebi, kad net ir jos kartos žmonės – užaugę laisvoje Lietuvoje, vis dar jaučiasi užguiti – privalai būti pilkas, neišsišokti, nes kitaip bus gėda.

„Labai daug pažįstamų man rašė: kokia tu drąsi! Aš nematau čia drąsos, man tai yra normalu – turiu teisę mylėti save ir būti savimi“, – sako V.Jonikytė.

LNK nuotr./„Dydžio (r)evoliucijos“ finalininkės Vitalija Jonikytė, Donata Virbilaitė, Dovilė Rostovskytė
LNK nuotr./„Dydžio (r)evoliucijos“ finalininkės Vitalija Jonikytė, Donata Virbilaitė, Dovilė Rostovskytė

Vitalija sako, kad „Dydžio (r)evoliucija“ jai labai asmeniškas projektas. Per 30 gyvenimo metų moteris spėjo pabuvoti abiejose barikadų pusėse – iš pradžių dėl išvaizdos teisė kitus, vėliau dėl to paties buvo teisiama pati.

„Keturiolikos metų supratau, kad esu pilnesnio sudėjimo, bet vis tiek norėjau būti kaip Britney Spears ar Christina Aguilera. Pradėjau nevalgyti pietų, kai tėvai nematydavo, per vakarėlius vengiau tortų, labai daug sportavau. Būdavo taip, kad nieko visą dieną nevalgiusi, bėgiodavau keturiolika kilometrų, taip save alinau iki išsekimo“, – paauglystę prisimena „Dydžio (r)evoliucijos“ nugalėtoja.

Asmeninio albumo nuotr. /Vitalija Jonikytė
Asmeninio albumo nuotr. /Vitalija Jonikytė

Lūžis Vitalijos gyvenime įvyko prieš trejus metus – į savo figūrą pradėjusi žiūrėti kitomis akimis ji suprato, kad tik mylėdama save, privers kitus žmones ją gerbti.

„Kai žmonės pradeda suvokti, kad kandžiai paklausę „ar tau tikrai reikia to torto gabaliuko“ nebeįkąs – jie nuleidžia rankas. Kad ir kaip tai keistai skambėtų, žmonėms skaudžiausia matyti laimingą žmogų“, – 15min apie pokytį mąstyme pasakoja moteris.

Vitalija sako nesitikėjusi, kad pradėjus augti svoriui taip pasikeis jos nuotaika ir savijauta. Dabartinis moters svoris stabilus – nei auga, nei krinta.

„Dydžio (r)evoliucijos“ nuotr./Realybės šou atranka
„Dydžio (r)evoliucijos“ nuotr./Realybės šou atranka

Tiesa, pasikeitusi Vitalijos savijauta aplinkiniams buvo nė motais, ji ir toliau sulaukdavo komentarų: „Tu išstorėjai, graži ta tavo krūtinė, užpakalis, bet prieš tai tikrai geriau atrodei.“

Būtent tokius komentarus prisiminusi Vitalija buvo sudvejojusi, ar tikrai verta dalyvauti projekte. Praėjus atranką ir sulaukus prodiuserių skambučio, Vitaliją dalyvauti projekte galutinai įtikino jos sužadėtinis Ignas. Už tai ji jam sako esanti be galo dėkinga.

Asmeninio albumo nuotr. /Vitalija Jonikytė su sužadėtiniu Ignu Bacevičiumi
Asmeninio albumo nuotr. /Vitalija Jonikytė su sužadėtiniu Ignu Bacevičiumi

Nors judviejų meilė skaičiuoja pirmąjį pusmetį, Vitalija sako, kad su mylimuoju Ignu pažįstami jau nuo vaikystės.

„Ignas jau pirmą draugystės savaitę man pasakė, kad seniai buvo mane nusižiūrėjęs ir tikėjosi, kad vieną dieną būsiu jo žmona“, – atvirauja V.Jonikytė.

Ir jis pasipiršo – realybės šou „Dydžio (r)evoliucija“ finale!

Paklausta, kokių reakcijų sulaukė, kai giminaičiai sužinojo, jog ji dalyvauja projekte, Vitalija sako, jog visi labai palaikė, o galbūt tiesiog nesakė savo nuomonės – bijojo įžeisti.

Tačiau projekte ne piršlybos ir fotografavimasis pusnuogei Vitalijai sukėlė daugiausia emocijų – nugalėtoja juokauja, kad visą vasarą prie jūros deginosi nuoga. Tai patvirtina ir močiutės reakcija pamačius pirmąsias nuotraukas.

„Kai ji pamatė fotosesijos nuotraukas su negražiais užrašais, ji pasakė, kad nieko naujo nepamatė – esą aš nuoga po namus ir vaikštau, ir deginuosi – tai spėjo pamatyti visi kaimynai“, – su juoku močiutės reakciją prisimena „Dydžio (r)evoliucijos“ nugalėtoja.

Iš visų rungčių sunkiausia jai buvo šokio užduotis. Niekada iki tol profesionaliai nešokusiai Vitalijai reikėjo su partneriu atlikti salsą. Užduotis pavyko, Vitalija šokio judesius galės pademonstruoti savo vestuvėse...

Laimėjusi projektą „Dydžio (r)evoliucijos“ V.Jonikytė tapo vieno drabužių parduotuvių tinklo 2019 metų pavasario–vasaros sezono reklaminės kampanijos veidu Baltijos šalyse, taip pat sulauks specialaus LNK kanalų grupės pasiūlymo bei atsidurs ant „Cosmopolitan“ Lietuva žurnalo viršelio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius