Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

E.Jennings ir J.Didžiulis siūlo viešinti „Eurovizijos“ komisijos balsavimą: „Norisi skaidrumo“

„Eurovizijos“ finale ketvirtą vietą užėmę Erica Jennings ir Jurgis Didžiulis sekmadienio rytą neslėpė nusivylimo rezultatu ir tikisi, kad kitąmet skaidrumo konkurse bus daugiau. Anot dueto, jie ruošiasi kreiptis į LRT ir teiks kelis pasiūlymus – sieks viešų komisijos balsų ir alternatyvos telefoniniams skambučiams.
Jurgis Didžiulis ir Erica Jennings
Jurgis Didžiulis ir Erica Jennings / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Vėlų šeštadienio vakarą Lietuva išrinko savo atstovą „Eurovizijoje“ – juo tapo atlikėjas Jurijus Veklenko. Ir nors atlikėjas sulaukė daugiausiai palaikymo tiek iš komisijos, tiek ir žiūrovų, kaip ir kiekvienais metais viešoje erdvėje netyla įvairiausios diskusijos.

Sekmadienio rytą viešai prakalbo ir „Eurovizijos“ finalininkai – Jurgis Didžiulis ir Erica Jennings. Socialiniame tinkle feisbuke jie kreipėsi į juos palaikiusius gerbėjus, dėkojo sunkiame kelyje pasiduoti neleidusiems artimiesiems, vaikams. Ir pripažino – kartėlis po šeštadienio vakaro tikrai jaučiamas.

Duetas pripažino, kad visos „Eurovizijos“ metu kilo daug klausimų dėl skaidrumo, todėl tikisi, kad ateityje nereikės jaustis tarsi „surežisuotame šou“.

„Jeigu mes renkame tą, kuris atstovaus Lietuvai, norisi aukštesnių atrankos skaidrumo standartų, kurie užtikrintų, kad ir toliau dalyvautų dar daugiau entuziastingų atlikėjų su savo vizijomis ir kūryba“, – kalbėjo J.Didžiulis.

Socialiniame tinkle paviešintame vaizdo įraše jie teigė besiruošiantys kreiptis į LRT – rašys laišką ir sieks naujovių.

Duetas tikisi, kad ateityje ir nacionalinės atrankos dalyviai turės galimybę balsuoti vieni už kitus. Antra – prašys viešinti komisijos skirtus balsus, taip pat siūlys apgalvoti kitas balsavimo alternatyvas – ne tik skambučius.

„Mūsų manymu, pagrindinė šios atrankos vertė – skatinti skirtingus ir netradicinius atlikėjus (ne vien industrijos mašinoms) parodyti geriausia, ką gali sukurti. Įvairovė yra vertinga, nes tik taip galime gauti šviežių oro gūsių – pamatyti kažko naujo ir nuoširdaus. Viešiname rekomendacijas tam, kad ir prodiuseriai, ir atlikėjai pagalvotų“, – savo poziciją grindė Erica ir Jurgis.

15min susisiekus su Lietuvos delegacijos vadovu „Eurovizijoje“ Audriumi Giržadu, jis teigė, kad kol kas komentuoti pasiūlymus sunku – įvertins sulaukęs oficialaus laiško.

„Kiekviena iniciatyva yra svarstytina. Taisyklės gi nėra iškaltos akmenyje, jas galima tobulinti, tad visos iniciatyvos bus svarstomos, ypatingai po audringų „Eurovizijos“ diskusijų šiemet. Dabar negalėčiau nei teigiamai, nei neigiamai atsakyti į bet kurį išvardintų punktų. Kai gausime – skaitysime ir svarstysime“, – 15min komentavo A.Giržadas.

TAIP PAT SKAITYKITE: „Eurovizijos“ nugalėtojas Jurijus pirmąjį interviu davė kartu su mama: „Ji – mano talismanas“

TAIP PAT SKAITYKITE: Lietuva išrinko savo „Eurovizijos“ nugalėtoją: į Izraelį keliauja Jurijus Veklenko

TAIP PAT SKAITYKITE: Po „Eurovizijos“ finalo – linksmybės dūzgėse

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius