Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Egidijui Dragūnui nepavyko susitaikyti su „Siemens“ arenos bendraturčiais, Selas bus teisiamas už šmeižtą

Antradienio rytą Vilniaus apylinkės teismo teisėjas Mindaugas Striaukas toliau nagrinėjo privataus kaltinimo tvarka iškeltą baudžiamąją bylą Egidijui Dragūnui. Vilniaus „Siemens“ arenos bendraturčiai – Arūnas Mačiuitis, Rimantas Bukauskas ir Remigijus Lapinskas – prašo teismą atlikėją nuteisti už šmeižtą.
Egidijus Dragūnas teisme lankstydamas pirštinę demonstravo „išradingumą“.
Egidijus Dragūnas teisme lankstydamas pirštinę demonstravo „išradingumą“. / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Antradienį į taikomąjį teismo posėdį atvyko „Siemens“ arenos bendraturčiams atstovaujantis advokatas Jovitas Elzbergas ir E.Dragūno advokatė Giedrė Subačiūtė. Teismo posėdyje verslininkai nedalyvavo, o E.Dragūnas į jį vėlavo.

„Mano atstovaujamas Egidijus Dragūnas dėl nežinomų man priežasčių vėluoja į posėdį ir prašė teismo padaryti pertrauką, kad jis galėtų atvykti ir pasakyti savo poziciją asmeniškai“, – vos prasidėjus posėdžiui prašė E.Dragūno advokatė. Teisėjas patenkino jos prašymą ir teisme buvo paskelbta 20 minučių pertrauka, kol atvyks atlikėjas.

Laukdamas teisėjo E.Dragūnas nenuobodžiavo. Atlikėjas demonstravo savo išradingumą ir iš savo odinės pirštinės „išlankstė“ vidurinį pirštą.

Atlikėjas, kaip ir informavo jo advokatė, atvyko po 20 minučių. Teismo sekretorės paprašius pateikti asmens dokumentą, E.Dragūnas teigė, kad jokio asmens tapatybę paliudijančio dokumento su savimi neturintis.

Laukdamas teisėjo E.Dragūnas išliko savimi ir nenuobodžiavo. Atlikėjas demonstravo savo išradingumą ir iš savo odinės pirštinės „išlankstė“ vidurinį pirštą (žr. viršutinę nuotrauką).

Teismui toks E.Dragūno elgesys neužkliuvo. Anot atstovės spaudai Airinės Šerelytės, yra teisiškai nustatytos taisyklės dėl elgesio teisme. Jei teisėjas nematė nieko, ką būtų galima traktuoti kaip teismo negerbimą, tuomet niekuo ir negalima kaltini E.Dragūno.

Egidijus Dragūnas
Egidijus Dragūnas

„Norime, kad būtų paneigta informacija socialiniame tinkle „Facebook“ ir interneto svetainėje Klubas.lt bei būtų kompensuojamos teismo išlaidos. Siekiame, kad būtų paviešintas paneigimo tekstas, kuriame atsispindėtų ir atsiprašymas. Dėl paneigimo negavome jokio grįžtamojo ryšio, todėl neturime jokio atsakymo, ar Egidijus Dragūnas sutiko su taikymosi sąlygomis“, – kalbėjo „Siemens“ arenos bendraturčiams atstovaujantis advokatas.  

„Mes nesuprantame, kodėl mes čia esame ir prašome nutraukti bylą, aš su niekuo nesipykau, todėl nematau reikalo taikytis, – teigė atlikėjas. – Manau, kad jie sumaišė adresatą.“

E.Dragūno advokatė teigė, kad abi šalys nuo praėjusių metų gruodžio mėnesį vykusio teismo posėdžio nebendravo ir nebandė taikytis. „Joks bendravimas dėl teksto nevyko ir nebuvo derinamas. Nebendravome nei raštu, nei žodžiu. Savo poziciją dėl paneigimo teksto  išsakiau pirmame posėdyje. Mes prašome nutraukti bylą, nes nematome inkriminuotos nusikalstamos veiklos mano kliento veiksmuose“, – posėdyje teigė E.Dragūno advokatė.

Išklausęs abiejų šalių advokatų pasisakymus ir E.Dragūno poziciją, teisėjas Mindaugas Striaukas paskelbė pertrauką iki 11 valandos. Po pertraukos teisėjas paskelbė nutartį. „Teismas atmeta E.Dragūno advokatės prašymą ir byla toliau bus nagrinėjama teisiamajame posėdyje, kuris įvyks sausio mėnesio pabaigoje. Teismas pastebėjo, kad įrodymų vertinimai šioje byloje gali būti išdėstyti tik teisiamajame posėdyje. Ši teismo nutartis gali būti apskųsta šiame teisme per septynias dienas“, – pareiškė teisėjas.

Po posėdžio paklausus E.Dragūno advokatės R.Subačiūtės, ar ketina skųsti teismo nutartį, ji teigė nežinanti. „Nežinau, todėl negaliu jums atsakyti“, – teigė advokatė.

Įdomu tai, kad atvykęs į teismo posėdį E.Dragūnas sekretorei pasakė neturintis jokio asmens tapatybę paliudijančio dokumento. Tačiau po posėdžio atlikėjas sėdo į savo baltos spalvos prabangų automobilį ir jį vairavo pats.

Egidijus Dragūnas ir advokatė Giedrė Subačiūtė
Egidijus Dragūnas ir advokatė Giedrė Subačiūtė
 

Verslininkai į teismą kreipėsi po to, kai E.Dragūnas asmeninėje socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje praėjusių metų rugsėjo mėnesį viešai pareiškė, kodėl nekoncertuoja „Siemens“ arenoje.

„Gaunu daug klausimų, kodėl negrojame Vilniuje – „Siemens“ arenoje. Mano atsakymas trumpas: šią areną valdo vagiai ir banditai. Tuo įsitikinau pats savo kailiu. Eidami ten, jūs šeriate tuos gyvulius. Aš negrojau ir „Žalgirio“ arenoje, grodavom halėje, bet banditas ir vagis buratinas pasitraukė. Nors iki dabar neaišku, kodėl žmogus, pavogęs tiek pinigų iš paprastų žmonių, vis dar laisvėje“, – tuomet savo asmeninėje socialinio tinklo paskyroje rašė E.Dragūnas.

Arenos bendraturčiai yra įsitikinę ir teigia, kad toks E.Dragūno pasisakymas viešoje erdvėje yra šmeižikiškas ir atlikėjas turi būti nubaustas atitinkamai pagal šalies įstatymus. Verslininkai yra linkę susitarti draugiškai ir nori, kad E.Dragūnas viešai atsiprašytų. Teismas buvo skyręs laiko šalims susitaikyti.

Jei teismas nuspręs, kad E.Dragūnas yra kaltas, jam gali būti skirta bauda arba areštas,  arba laisvės atėmimas iki dvejų metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius