-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2012 11 27 /13:25

Eglės Jackaitės byla Aukščiausiajame Teisme: aktorė gavo motinystės išmokas sukčiaudama

Lietuvos Aukščiausiasis Teismas (LAT) paskelbė verdiktą garsios pramogų verslo atstovės Eglės Jackaitės baudžiamojoje byloje dėl motinystės išmokų.
Klaipėdos dramos teatro aktorė Eglė Jackaitė
Klaipėdos dramos teatro aktorė Eglė Jackaitė / J. Andriejauskaitės/15min.lt nuotr.

Aukščiausiojo Teismo teisėjai sudaužė pramogų pasaulio žvaigždės Eglės Jackaitės viltį būti pripažintai nekalta dėl gautų motinystės išmokų.

Antradienio popietę LAT teisėjų kolegija paskelbė, kad klaipėdietės kasacinis skundas šioje rezonansinėje baudžiamojo byloje yra nepagrįstas.

Kaip žinoma, suaugusį sūnų turinti ir dar mažametį vaiką auginanti 38 metų moteris 2011 m. gruodžio 1 d. Klaipėdos miesto apylinkės teismo nuosprendžiu buvo pripažinta kalta dėl fiktyviai pasididintos motinystės pašalpos, jai paskirta 20,8 tūkst. Lt bauda.

Nuteistoji nuosprendį apskundė, tačiau 2012 m. balandžio 19 d. Klaipėdos apygardos teismas atmetė aktorės apeliaciją. Apkaltinamasis nuosprendis jai tądien įsiteisėjo. Tačiau E.Jackaitė ir tada nenuleido rankų, o kasacine tvarka kreipėsi į sostinėje veikiantį Aukščiausiąjį Teismą.

E.Jackaitės ir jos gynėjo kasacinį skundą išnagrinėjusi LAT teisėjų kolegija, kurią sudaro Tomas Šeškauskas (pirm.) Vytautas Masiokas (pran.) ir Armanas Abramavičius, nutartyje pabrėžė, kad jokių procesinių pažeidimų šioje byloje iki šiol nebuvo padaryta, visi priimti sprendimai buvo pagrįsti ir teisėti.

LAT pabrėžė, kad pagal žemesnės instancijos teismų nustatytas faktines aplinkybes, E.Jackaitė buvo fiktyviai įdarbinta antrame darbe, o vos po trijų dienų jos atlyginimas pakeltas iki 14 000 litų, siekiant gauti maksimalią motinystės pašalpą.

Teismai tai pagrįstai kvalifikavo kaip sukčiavimą stambiu mastu.

Aurelijos Kripaitės/15min.lt nuotr./Eglė Jackaitė teisme
Aurelijos Kripaitės/15min.lt nuotr./Eglė Jackaitė teisme

Portalas Žmonės.lt primena, kad aktorė pripažinta kalta suklastojus darbo sutartį nekilnojamojo turto agentūroje „4Real“ ir fiktyviai per kelias dienas pasididino atlyginimą nuo tūkstančio iki 12 tūkst. Lt. Taip ji pretendavo gauti 119,4 tūkst. Lt dydžio motinystės pašalpą.

Aktorę fiktyviai įdarbinusią Eriką Kabečiūtę teismai irgi yra pripažinę kalta ir skyrę 15,6 tūkst. Lt baudą. Abi moterys solidariai įpareigotos grąžinti 22,34 tūkst. Lt „Sodrai“.

E.Jackaitė visą laiką atkakliai neigė savo kaltę ir tikino nė nežinojusi apie padidintą atlyginimą. E.Jackaitės nuomone, byloje nėra įrodymų, jog ji dalyvavo padarant nusikalstamas veikas. Pasak nuteistosios, teisminio nagrinėjimo metu jos duoti parodymai patvirtina, jog ji neklastojo darbo sutarties, apie darbo užmokesčio dydžio pakeitimą nieko nežinojo.

Aktorės teigimu, teismai neįvertino jos buvusio mylimojo Karolio Malinausko vaidmens įdarbinimo procese. Esą jis atsakingas už šią situaciją.

Primename, kad portalas Žmonės.lt rašė ir apie kitas aktorės E.Jackaitės nesėkmes bei susidūrimus su teisėsauga. Dar šių metų rugpjūčio pabaigoje Klaipėdos apygardos teismo sprendimu aktorė Eglė Jackaitė net trejiems metams neteko teisės vairuoti automobilius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius