Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Eksperimentinis koncertas Lietuvoje: duomenų rinkimui būtų naudinga, bet uždegti žalios šviesos nepavyksta

Savaitgalį įvykę M.A.M.A apdovanojimai viešoje erdvėje sukėlė daug aistrų. Kol žmonės diskutuoja apie „lygius ir lygesnius“ bei ieško kaltų, vienas renginių organizatorių jau kurį laiką siūlo surengti eksperimentinį renginį „Žalgirio“ arenoje su 2000 dalyvių. Tiesa, panašu, kad šiai idėjai uždegti žalios šviesos kol kas nepavyks dėl kelių argumentų.
„Love of Lesbian“ koncertas Barselonoje
„Love of Lesbian“ koncertas Barselonoje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Eksperimentinio renginio Lietuvoje iniciatorius, „Sound Traffik“ įkūrėjas Vitalijus Litvinenko sako, kad idėja kilo remiantis praktikomis užsienyje. Vokietijoje buvo surengtas koncertas su 1400 žmonių, socialinį eksperimentą išbandė ir Amsterdamo gyventojai, o paskutinį kovo savaitgalį Barselonoje vyko vakarėlis su 5000 dalyvių.

„Tokių eksperimentų tikslas – rasti būdą organizuoti kultūrinius renginius, kurie būtų saugūs ir padėtų ne tik greičiau ant kojų atsistoti verslui, bet ir gerinti emocinę žmonių būklę. Juk visi išsiilgo bendravimo, galimybės nueiti į kokį nors renginį“, – sako V.Litvinenko.

Bando remtis užsienio pavyzdžiais

Ispanijoje jau paskelbti tokio bandomojo tyrimo preliminarūs rezultatai rodo, kad nė vienas iš gruodį vykusio eksperimentinio koncerto dalyvių neužsikrėtė koronavirusu. Tyrėjai priėjo prie išvadų, kad tokio renginio organizavimas nėra susijęs su COVID-19 infekcijų padidėjimu.

„Pavykęs eksperimentas gali reikšti žalią šviesą saugiems renginiams dar 2021-ųjų vasarą: greitieji testai padėtų, kol laukiame masinės gyventojų vakcinacijos, o toks pavyzdys galėtų būti paskata žmonėms skiepytis“, – teigia renginių organizatorius.

V.Litvinenko pastebi, kad žmonės pasipiktino M.A.M.A apdovanojimais, nes pritrūko komunikacijos iš anksto, susitarimo su ekspertais, gydytojais, Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) ir kitais specialistais. Jis tikisi, kad šis įvykis pagaliau atkreips dėmesį į opią problemą ir paskatins visuomenę atkreipti dėmesį į galimybę ieškoti saugių, teisėtų kelių žmonėms pamažu grįžti į normalų gyvenimą.

Tiesa, nors tikslas lyg ir suprantamas, o ir pavyzdžių esti, toks pasiūlymas šiuo metu stringa dėl kelių priežasčių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius