Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Eskedar Maštavičienė: „Laivelis skendo, o aš meldžiau, kad likčiau gyva su būsimu kūdikiu“

76 eglutės, puoštos keliais kilometrais lempučių, tikras židinys su gyva ugnimi, atviros garsių žmonių išpažintys ir staigmena tapsiantys muzikiniai pasirodymai – visa tai specialiai Kūčių vakarui paruošė pokalbių laidos „Valanda su Rūta“ komanda.
Eskedar Maštavičienė
Eskedar Maštavičienė / LNK nuotr.

Vienuolika metų Lietuvoje gyvenanti, šiemet Konstitucijos egzaminą išlaikiusi ir Lietuvos pilietybės siekianti etiopė, trijų vaikų mama Eskedar Maštavičienė specialioje LNK laidoje „Valanda su Rūta. Kūčios“ sunkiai tramdys ašaras.

Moteris prisiminė didžiausią stebuklą gyvenime, nutikusi tuomet, kai bėgo iš savo šalies dėl ten prasidėjusių neramumų, siekdama laisvės ir oraus gyvenimo. Eskedar bėgo ne viena – po širdimi plazdėjo nauja gyvybė.

„Plaukiau mažyčiu laiveliu iš Libijos į Maltą kartu su dar 26-iais žmonėmis, jūra buvo labai nerami, smarkiai bangavo. Laivelis ėmė skilinėti, supratau, kad gali neatlaikyti. Meldžiausi ir žinojau, kad Dievas man padės. Buvau tikra, kad Dievas nebūtų atsiuntęs man vaiko, kuriam nelemta gimti“, – pasakojo Eskedar.

Video kadras/„Valanda su Rūta“ Kūčių laidos filmavimas
Video kadras/„Valanda su Rūta“ Kūčių laidos filmavimas

Lietuvoje ne vienus metus gyvenančios afrikietės Ilka Adams ir Eskedar Maštavičienė atviravo, kad gyvendamos Lietuvoje laikosi lietuvių tradicijų ir puikiai žino, kokie patiekalai turi būti ant tradicinio Kūčių stalo.

Kitas Kūčių laidos herojus dainininkas Linas Adomaitis studijoje prie tradiciniais patiekalais nukrauto stalo atviravo, kad didžiausiu stebuklu jam tapo dukrytė Saulė, kurios su žmona Irma susilaukė po ilgų metų laukimo.

Video kadras/„Valanda su Rūta“ Kūčių laidos filmavimas
Video kadras/„Valanda su Rūta“ Kūčių laidos filmavimas

Erika Purauskytė pasakojo, kad tai pirmosios Kūčios, kurias švęs su šeima – vyru ir dviem dukrytėmis, mat iki tol moteris didžiųjų švenčių laikotarpiu stengdavosi tam tikra prasme pabėgti iš šalies – vykdavo į egzotiškus kraštus.

Didžiule staigmena specialioje laidoje tapo ir vedėja Rūta Mikelkevičūtė, kartu su dainininkais, sutuoktinių pora Deividu ir Katažina Zvonkais, Aleksandru Ivanausku-Fara bei Pauliumi Bagdonavičiumi sudainavusi „Tyli naktis“.

Paklausykite dainos epizodo:

VIDEO: Rūta Mikelkevičūtė, Zvonkai, Fara ir Paulius Bagdonavičius sudainavo „Tylią naktį“

Speciali laida „Valanda su Rūta. Kūčios“ – Kūčių vakarą 19.30 val. per LNK. O visi laidos dalyviai kviečia aukoti vėžiu sergantiems vaikams, besigydantiems Santaros klinikų Vaikų ligoninės Vaikų onkohematologijos skyriuje. Ten esančioms palatoms verkiant reikia remonto. Prieš porą savaičių laida jau surinko per 90 tūkstančių eurų palatų remontui, bet pinigų nepakanka. Todėl paaukoti ir prisidėti prie palatų rekonstrukcijos galima iki sausio 15-osios, skambinant numeriu 1490, auka – 2 eurai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius