Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Eskedar Maštavičienė su stresu kovoja lediniame vandenyje – kiekvieną rytą išsimaudo Vilnelėje

Jau daugiau nei 10 metų Lietuvoje gyvenanti etiopė verslininkė Eskedar Maštavičienė (34) prieš metus atrado būdą, kuriuo mažina kasdienį stresą. Pasirodo, žinoma verslininkė kiekvieną rytą su bendraminčių grupe išsimaudo lediniame Vilnelės upės vandenyje. Anot jos, ši patirtis suteikia išskirtinę galimybę dieną pradėti visiškai kitaip – užlieja šiluma, šviesa ir pozityvi energija.
Eskedar Maštavičienė
Eskedar Maštavičienė / Asmeninio albumo nuotr.

Kalbėdama su 15min E.Maštavičienė buvo ką tik išlipusi iš ledinio upės vandens. Ir vos tik atgavo kvapą papasakojo, kad pirmą kartą į šią avantiūrą leidosi maždaug prieš metus. Iš pradžių ji paprasčiausiai vaikščiodavo sniegu, ir tai jai buvo ne tik iššūkis, bet ir terapija.

„Man to labai reikėjo, tokiu būdu susitvarkau su stresu. Iš pradžių buvo vaikščiojimas ant sniego, tada šaltas dušas ir galiausiai išsimaudymas Vilnelėje. Na, o iš tikrųjų šį Wim Hofo metodą mums įskiepijo mano draugės tėtis Arūnas Degutis“, – šypsodamasi sako Eskedar.

Asmeninio albumo nuotr./Eskedar Maštavičienė
Asmeninio albumo nuotr./Eskedar Maštavičienė

Žinoma moteris paaiškina, kad Wim Hofo metodas susideda net iš trijų dalių: šalčio terapijos, kvėpavimo ir susitelkimo į šiuos du dalykus. Per kvėpavimą ir šaltį galima ugdyti smegenis, kad šios galėtų susitvarkyti ne tik su psichologiniu, bet ir su fiziniu iššūkiu.

„Sutelki savo smegenis, kad galėtum valdyti kūną per geliantį vandenį. Pabūni vandenyje tiek, kiek leidžia protas ir tuo pačiu atsipalaiduoji toje akimirkoje. Pavyzdžiui, būna situacijų, kai stresas kyla iš darbo ar kitų reikalų ir tuo metu nelabai žinome, kaip su juo susitvarkyti.

Kai būni lediniame vandenyje, tau reikia susikoncentruoti tik į kvėpavimą. Jeigu kūną treniruoji kiekvieną dieną, tai jis išmoksta, kaip ramiai reaguoti į situaciją. Tada ir geriau nusiteiki“, – tikina verslininkė.

Pasiteiravus Eskedar, kokios emocijos užvaldė pirmą kartą įlipus į ledinį vandenį, ji sako, kad psichologiškai tam jau buvo pasiruošusi. Pirmais momentai jautė visą kūną apimantį šaltį, o pilnai įlindus, jausmas buvo toks, lyg abi kojos būtų subintuotos. Ir nors šį metodą taiko jau ilgą laiką, tačiau iki šiol vis dar jaučia iššūkį rytais lipti į šaltą vandenį.

Asmeninio albumo nuotr./Eskedar Maštavičienė su grupe bendraminčių maudosi Vilnelės upėje
Asmeninio albumo nuotr./Eskedar Maštavičienė su grupe bendraminčių maudosi Vilnelės upėje

„Man reikia įtikinti save atsikelti, kvėpuoti, ruoštis ir važiuoti prie Vilnelės. Tačiau tuo momentu, kai jau išlendi iš vandens, tai jauti, kaip visa diena tampa šviesi, šilta bei kupina pozityvios energijos. Visgi kalbėjimasis su savimi, su savo mąstymu, kūnu yra tikrai labai įdomi patirtis.

Kai mano draugė Ignė pasiūlė maudytis Vilnelėje, tai iš pradžių tik keli pritarė šiai idėjai, o vėliau mūsų atsirado daugiau. Iš tikrųjų mes tarpusavyje dalinomės, ką reikia daryti prieš einant į šaltą vandenį, kaip pasiruošti psichologiškai ir fiziškai, kaip išmokti kvėpuoti šaltame vandeny“, – pasakoja verslininkė.

Asmeninio albumo nuotr./Eskedar Maštavičienė su grupe bendraminčių išvykoje prie Vilnelės upės
Asmeninio albumo nuotr./Eskedar Maštavičienė su grupe bendraminčių išvykoje prie Vilnelės upės

Tiesa, po maudynių visada laukia ir smagioji dalis – grupė bendraminčių susirenka ant pledo šeštadieniais ir iškylauja. Eskedar mano, kad tokiais momentais galima atrasti savo palaikymo komandą bei bendrystę.

„Po šeštadieninių maudynių Vilnelės upėje su grupe pasidarome išvyką. Tada mūsų susirenka tikrai daug, susėdame ant pledo, su užkandžiais, visi geriame kavą, arbatą ir dalijamės savo savaitės įspūdžiais. Manau, kad per šį metodą atrandi savo bendruomenę ir palaikymo komandą. Todėl tam sukūrėme uždarą „Facebook“ grupę, kurioje dalinamės įvairiais vaizdo įrašais ir straipsniais“, – kalbėdama su 15min džiūgauja E.Maštavičienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius