Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Eurovizijoje“ leidus dalyvauti Rusijai, Monikai Liu siūloma nevykti: „Kaip tu jausiesi?“

Ketvirtadienį visą pasaulį sudrebino žinia apie Rusijos įsiveržimą į Ukrainą. Į tai sureagavo ir lietuvių atlikėjai, kurie, pranešus, kad Rusija turės galimybę dalyvauti „Eurovizijos“ dainų konkurse, išreiškė pasipiktinimą ir ragino Monikai Liu gegužę nevažiuoti į Turiną.
Monika Liu, „Eurovizija“
Monika Liu, „Eurovizija“ / Vida press, Justino Stacevičiaus nuotr.

Ketvirtadienio rytą pasaulį sudrebinus žiniai apie prasidėjusį Rusijos karinį išpuolį prieš Ukrainą, Europos šalys prabilo apie sankcijas, kurios palietė ir rusų menininkus bei atlikėjus.

Lietuvoje iškart buvo atšauktas birželį turėjęs vykti rusų reperio Feduk koncertas.

Ketvirtadienio vakarą kultūros ministras Simonas Kairys pareiškė: „Joks atlikėjas iš Rusijos neįkels kojos į Lietuvą. Nesvarbu, ar koncertavęs okupuotose teritorijose, ar ne. Rusijos tautai irgi jau laikas susimąstyti.“

Užtrenkti duris Rusijai ir jos atlikėjams, buvo raginami ir „Eurovizijos“ dainų konkurso organizatoriai, tačiau galiausiai pranešta, kad rusų atstovams konkurse dalyvauti bus leidžiama, argumentuojant, kad tai nėra politinis renginys.

„Eurovizijos dainų konkursas yra nepolitinis kultūrinis renginys, kuris vienija tautas ir per muziką švenčia įvairovę“, – rašoma ketvirtadienį išplatintame Europos transliuotojų sąjungos (EBU) parengtame pranešime.

„EBU visuomeninio transliuotojo nariai Rusijoje ir Ukrainoje įsipareigojo dalyvauti šių metų renginyje Turine ir šiuo metu planuojame sutikti abiejų šalių atlikėjus, kurie koncertuos gegužę. Žinoma, ir toliau atidžiai stebėsime situaciją“, – tęsė jie.

Toks „Eurovizijos“ organizatorių sprendimas socialiniuose tinkluose sukėlė pasipiktinimo bangą, o tuo pačiu pasirodė vis daugiau raginimų Lietuvos atstovei Monikai Liu atsižvelgti į situaciją, ir gegužę į dainų konkursą nevažiuoti.

Tokiu raginimu socialiniame tinkle pasidalijo ir nacionalinės „Eurovizijos“ komisijos nario kėdėje šiemet sėdėjęs Stanislavas Stavickis-Stano.

Eurovizija – tai nepolitinis kultūrinis renginys!

Pasakė EBU reaguodami į raginimus uždrausti Rusijos atstovams dalyvauti šiais metais. Rusija bus eurovizijoje, nes tai dainų šventė, ne politika.

Bet juk karas tai jau visai nebe politika! Ir tikrai ne kultūra. Karas yra karas. Ir tai nėra smulkus konfliktas, kur nesuprasi kas kaltas. Čia viskas kaip ant delno. Absoliučiai vienpusiška Rusijos agresija, kurios tikslas – demokratinės Ukrainos valstybės sunaikinimas.

Monika, tavo eurovizinė daina, kaip ir tu pati, tikras deimantas. Būdamas eurovizinėje komisijoje visapusiškai tave palaikiau.

Monika, nevažiuok. Kaip tu pati jausiesi? Kaip mes jausimės?

Eurovizijos rengėjai, EBU, matyt, dar nesuvokia kas vyksta. Kaip ir visa Europa dešimtmečiais nesuvokė, ką brandina pašonėje. Bet mes matome dešimtis tūkstančių pabėgėlių, mes gydom sužeistus karius, mes sekantys taikinyje.

Monika, nevažiuok. Neturiu jokių abejonių, kad kitais metais Lietuva tave vienbalsiai išrinks vėl. Kaip atsitiko su The Roop“, – ragino Stano.

O kaip jūs manote, ar Monika Liu turėtų dalyvauti „Eurovizijoje“, jei neuždrausta Rusijai? Žmonės.lt kviečia sudalyvauti apklausoje ir išreikšti savo nuomonę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius