Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Eurovizijos“ komisijos narė B.Nicholson: „Komentatoriams noriu pasakyti – esu ne tik kulinarė“

LRT studijoje antradienį vyko jau trečiasis „Eurovizijos“ nacionalinės atrankos filmavimas, kurį publika savo ekranuose išvys šeštadienį. Čia savo pasirodymus pristatė 12 atlikėjų, o juos pirmiausia įvertino komisija. Šįkart jos nare tapo kulinarinių knygų autorė, laidų vedėja ir žurnalistė Beata Nicholson. Kaip pati sako, ji – užkietėjusi konkurso gerbėja.
„Eurovizijos“ nacionalinės atrankos akimirka
„Eurovizijos“ nacionalinės atrankos akimirka / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Pirmą kartą „Eurovizijos“ atrankos komisijos nare tapusi Beata Nicholson net neturėjo minčių atsisakyti pasiūlymo, kai jo sulaukė. Šį konkursą stebi nuo vaikystės – puikiai prisimena pirmojo Lietuvos atstovo Ovidijaus Vyšniausko pasirodymą ir kasmet nepraleidžia šio tarptautinio muzikinio šou.

„Esu didžiulė „Eurovizijos“ gerbėja. Nepraleidžiu nė vienos „Eurovizijos“ atrankos. Negaliu teigti, kad žiūriu kiekvieną šeštadienį, bet tikrai labai mėgstu, nuoširdžiai domiuosi, man labai patinka šis konkursas, tai, ką jis sukuria, kokį reginį dovanoja gerbėjams“, – 15min sakė Beata.

Luko Balandžio / 15min nuotr./„Eurovizijos“ nacionalinės atrankos akimirka
Luko Balandžio / 15min nuotr./„Eurovizijos“ nacionalinės atrankos akimirka

Tiesa, tų, kurie galbūt nustebo, ką garsi kulinarė veikia muzikiniame konkurse, prašo neskubėti teisti.

„Norėčiau komentatoriams pasakyti, kad esu ne tik kulinarė, bet ir diplomuota žurnalistė bei ryšių su visuomene specialistė. Jeigu kas norėtų pasidomėti, turiu tris diplomus. Tad šioje vietoje (komisijoje – red.) aš esu kaip žurnalistė ir konkurso gerbėja. Esu tas žmogus, kuris stebi „Euroviziją“ daugelį metų, tad komisijoje atstovausiu šiai nuomonei“, – sakė Beata.

Be to, B.Nicholson gimtuosiuose Kėdainiuose yra baigusi muzikos mokyklą, tad ši sritis nėra jai svetima. O komisijoje Beata vertina ne tik dainas ar įvaizdį, svarbiausia – reaguoja, kaip kūriniai paliečia jos širdį.

„Man tai yra svarbiausia. Man daina turėtų patikti savo visuma, turėtų pagriebti. Žinoma, tai tik pirmosios atrankos, bet manau, kad laukia tikrai įdomus vakaras.“

Visgi šiais metais netrūksta kritiškų kalbų apie pačių komisijos narių komentarus, skirtus atlikėjams. Beata Nicholson mano, kad reikėtų į pasisakymus reaguoti šiek tiek atlaidžiau.

Luko Balandžio / 15min nuotr./„Eurovizijos“ nacionalinės atrankos akimirka
Luko Balandžio / 15min nuotr./„Eurovizijos“ nacionalinės atrankos akimirka

„Kiekvienas, kuris išeina ant scenos, save pastato prieš patrankas. Aš ir pati apie save išgirstu įvairiausių komentarų, nuomonių – tai skaudu, bet mes kiekvienas turėtume išmokti to nepriimti asmeniškai, giliai į širdį. Tiesa, tikiu, kad žiūrovai namuose dar skaudesnių replikų palaido, tad geriau nekalbėti už akių, o drąsiai pasakyti tiesiai. Išgirsdamas kitų nuomonę atlikėjas gali tik tobulėti. Negali kreipti dėmesį į visus komentarus. Aišku, nemanau, kad žmonės komisijoje sako kažką blogą linkėdami, nepamirškime, kad čia yra televizijos šou, o prie ekranų sėdi tūkstančiai žmonių ir jie nori pramogos, nori išgirsti kažką aštresnio. Tad jei komisijos narys pasakė kažką ribinio, negalvokite, kad atėjo specialiai tam, kad tave įžeistų. Nevertinkime visko pernelyg rimtai“, – pastebėjo B.Nicholson.

O pati Beata tikina, kad skaudžiomis replikomis nesilaidys. „Nei gailėsiu, nei negailėsiu, tiesiog būsiu atvira. Paprastai mano nuomonė būna teigiama“, – šypsosi ji.

TAIP PAT SKAITYKITE: Iš „Eurovizijos“ iškritusi Mia: „Daugiau konkurse niekada nedalyvausiu“

Šiais metais dėl komisijos narių komentarų iš konkurso pasitraukus atlikėjai Ericai Jennings, Beata sako, kad tai jos asmeninis pasirinkimas.

„Erica yra viena iš labiausiai patyrusių, profesionaliausių Lietuvos atlikėjų, ir jeigu ji priėmė tokį sprendimą, valio, gal jai tos „Eurovizijos“ net nereikia. Turbūt pasieki tokį karjeroje tašką, kai tu daugiau nebenori kovoti, kautis ir priimti tų neigiamų komentarų, ir esi laimingas ten, kur esi“, – 15min teigė Beata.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius