-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Filme apie Bridžitą Džouns vaidinanti Aistė Gramantaitė susipažino ir su Colinu Firthu, ir su Renee Zellweger

Londone gyvenanti aktorė Aistė Gramantaitė (29) į filmo „Bridžitos Džouns kūdikis“ aktorių atranką ėjo nesitikėdama nieko, bet gavo viską: ir vaidmenį, ir patirtį, ir pažintis su garsiausiomis kino industrijos žvaigždėmis. Žmonės.lt ji papasakojo apie ilgai lauktos juostos kūrimo užkulisius.
Filme „Bridžitos Džouns kūdikis“ vaidinusi Aistė Gramantaitė
Filme „Bridžitos Džouns kūdikis“ vaidinusi Aistė Gramantaitė / Luce Newman-Williams ir filmo kūrėjų nuotr.

29-erių Aistė Gramantaitė Jungtinėje Karalystėje gyvena jau dešimtmetį. Šiuo metu ji apsistojusi Londone, kur siekia aktorės karjeros aukštumų. Ir panašu, kad jai sekasi.

Tiesą sakant, iš Šiaulių kilusi mergina praeityje tapti aktore visai neplanavo. Nors pasakoja, kad vaidinti sekėsi nuo mažų dienų.

„Mokykloje Šiauliuose keliskart dalyvavau skaitovų konkursuose, atstovaudavau mokyklai didesniuose renginiuose, vaidinau. Prisimenu, kaip po šimtadienio spektaklio sulaukiau pastebėjimų, kad turėčiau mokytis aktorystės... Bet baigusi mokyklą buvau sutrikusi, svarsčiau stoti į žurnalistiką, – pasakoja ji. – Tada buvo labai populiaru vykti mokytis į užsienį, ir aš irgi taip padariau. Įstojau į žurnalistikos, kino ir medijų studijas Velse. Tačiau išvykus ėmiau labai ilgėtis Lietuvos – grįžusi lakstydavau po visus teatrus, domėjausi. Galiausiai sugalvojau, kad baigusi studijas Velse grįšiu į Lietuvą ir mokysiuos aktorystės.“

VIDEO: Komedijos „Bridžitos Džouns kūdikis“ anonsas

Bet pagal planą reikalai nesiklostė: „Dar bestudijuodama žurnalistiką Velse ėmiau lankyti tokį Šermono teatrą. Jie turi savo jaunimo trupę, prie kurios netrukau prisijungti. Ėmiau vaidinti anglų kalba – atsivėriau idėjai, kad galiu tai padaryti. Prieš pat studijų pabaigą mes pastatėme labai didelį spektaklį, kuriame gavau vieną pagrindinių vaidmenų.

Asmeninio albumo nuotr./Aistė Gramantaitė Kanų kino festivalyje
Asmeninio albumo nuotr./Aistė Gramantaitė Kanų kino festivalyje

Tada po pasirodymo tualete sutikau kažkieno mamą, kuri ir vėl paklausė, ar neketinu mokytis aktorystės. Atsakiau, kad dar nesu pasiruošusi vėl pradėti mokslų ir ilgai juos tęsti, o ji man priminė apie magistro studijų galimybę. Tą pačią naktį internete apžvelgiau visus aktorystės magistro studijas siūlančius universitetus, išsiuntinėjau paraiškas ir galų gale įstojau į Londoną.“

Londone A.Gramantaitė gyvena jau penkerius metus. Kiekvieną dieną ji tikrai nevaidina ir kol kas vien iš aktorystės nepragyvena, bet juk pradžia dažniausiai visų būna vienoda.

Asmeninio albumo nuotr./Aistė Gramantaitė su filmo „Seizure“ komanda Kanų kino festivalyje
Asmeninio albumo nuotr./Aistė Gramantaitė su filmo „Seizure“ komanda Kanų kino festivalyje

„Turbūt, kaip ir kokiame Los Andžele, taip ir Londone, beveik visi aktoriai yra nabagėliai. Visi turi kitus, žemiškus darbus... Pati nesu pasiekusi tokio lygio, kad galėčiau gyventi iš savo vaidybos. Bet patirties jau turiu daug ir įvairios – pradedant vaikų teatru, baigiant kinu. Greta aktorystės daug ką padirbu. Tai padavėja, tai lankstinukus padalinu. Kai sieki būti aktore, reikia papildomo darbo, bet tokio, kuris teiktų galimybę eiti į atrankas, filmuotis. Matyt, visų aktorių visose šalyse tokia duona“, – svarsto ji.

Vis dėlto jos gyvenimo aprašyme jau galima rasti ne vieną stebinantį įrašą ir net penkis ilgo metro vaidybinius filmus, kuriuose pasižymėjo ir ji.

„Keturiuose iš jų kūriau epizodinius vaidmenis, viename – pagrindinį. Vaidinau ir studentę, ir šaltakrauję žudikę, ir mamą, turinčią mažą vaiką... O tas, kuriame gavau pagrindinį vaidmenį, yra mažo biudžeto britų siaubo filmas. Aišku, jo negalima lyginti su „Bridžitos Džouns“ mastu, bet jau vykome į Kanus ir jau galiu pasigirti, kad filmą pardavėme amerikiečiams. Ten vaidinau rumunę – net išmokau rumuniškai kalbėti. Tikiu, kad karjeroje šis vaidmuo atneš daug gero“, – sako A.Gramantaitė.

Asmeninio albumo nuotr./Aistė Gramantaitė (antra iš kairės) su Renee Zellweger filmuojant „Bridžitos Džouns kūdikį
Asmeninio albumo nuotr./Aistė Gramantaitė (antra iš kairės) su Renee Zellweger filmuojant „Bridžitos Džouns kūdikį

Vaidina filme „Bridžitos Džouns kūdikis“

Tačiau šiuo metu jos gyvenimas sukasi apie filmą „Bridžitos Džouns kūdikis“. Jame lietuvė sukūrė epizodinį, tačiau reikšmingą vaidmenį.

„Pagal scenarijų, ponas Markas Darsis (vaidina Colinas Firthas, – aut. past.), kaip advokatas, teisme gina grupę pankių, kurios kiek panašios į „Pussy Riot“. Keturias merginas jis bandė ištraukti iš bėdos, o tų pankių lyderės vaidmuo teko man – už jas visas kalbėjau. Iš viso filmavome tris scenas, tačiau žiūrovai išvys dvi“, – pasakoja A.Gramantaitė.

Šį vaidmenį ji gavo sėkmingai pasirodžiusi aktorių atrankoje. „Londone turiu profesionalią agentę, su kuria dirbame jau kelerius metus. Ji buvo informuota apie užsieniečių merginų paiešką filmui. Pirmiausia buvo ieškoma albanių, bet kadangi esu tamsiaplaukė, turiu akcentą, dar ir rusiškai kalbėti moku, tai ir aš atrankoje dalyvavau. Taip išėjo, kad po savaitės sulaukiau agentės skambučio – pranešė, kad gavau vaidmenį“, – šypsosi.

Tada ji nenustygo vietoje – šitaip smarkiai džiaugėsi. Be abejonės, džiaugėsi ir visi aplinkui.

„Entertainment Weekly“ viršelis/Filmo „Bridžitos Džouns kūdikis“ aktoriai Patrickas Dempsey, Renee Zellweger ir Colinas Firthas
„Entertainment Weekly“ viršelis/Filmo „Bridžitos Džouns kūdikis“ aktoriai Patrickas Dempsey, Renee Zellweger ir Colinas Firthas

„Mano mama visad juokaudavo, kad vaidinu vien siaubo filmuose, kurių ji negali žiūrėti – per baisu. Gavusi šį vaidmenį pasidžiaugiau jai, kad štai, komedija. Mano šeima išsibarsčiusi – mama gyvena Anglijoje, tėtis ir brolis Lietuvoje, dar vienas brolis Airijoje. Sužinojusi gerą naujieną visiems paskambinau, papasakojau, kaip kas bus. Žinoma, pati šokinėjau iš laimės, jie taip pat“, – pasakoja aktorė.

Bendraudama su Žmonės.lt A.Gramantaitė neslėpė, kad iš tiesų gauti vaidmens ji nė nesitikėjo: „Pamenu, kaip ėjau į atranką, ir galvojau, kad nesitikiu gauti to vaidmens. Man vien apsilankymas tame biure atrodė kaip loterijos laimėjimas... Viso labo norėjau pasirodyti taip gerai, kad mane atsimintų ateityje. Bet po savaitės sulaukiau agentės skambučio. Pradėdama pokalbį jau jaučiau, kad bus kažkas gero. Padėjusi ragelį negalėjau patikėti... O tada jau sekė susitikimai su komanda, drabužių matavimaisi. Kita vertus, darbas vyko labai greitai – kelios dienos ir viskas.“

Kiek varžovių ji atrankoje pranoko? „Sunku pasakyti. Dažniausiai agentai išsiunčia šimtus pretendentų sąrašų, o į atranką eina kokių 20 ar 30. Taip įprastai būna su mažesniais vaidmenimis“, – svarsto.

Filmavimo aikštelėje – pažintys su garsenybėmis

Naujame filme apie Bridžitą Džouns vaidina būrys visame pasaulyje garsių kino aktorių. Dalį jų A.Gramantaitė turėjo progos pažinti asmeniškai.

„Visą dieną filmavimo aikštelėje praleidome su Colinu Firthu, kuris vaidino Marką Darsį, mat scenos, kuriose filmavausi, buvo su juo. Man jis pasirodė labai nuostabus žmogus. Žaviuosi juo kaip aktoriumi, o dar susitikti... Esu vaidinusi su keliomis Holivudo garsenybėmis. Dažniausiai jos baigia vaidinti ir pasitraukia atokiau. O Colinas kone visą laiką praleido su mumis: visų mūsų klausinėjo gyvenimiškų dalykų, kalbėjo apie politiką. Mačiau, kaip ir su kitais žmonėmis kalbėjosi. Išpūstom akim stebėjau, koks jis intelektualus, kiek daug dirba, kiek daug žino, koks apsiskaitęs. Jam iš tiesų įdomūs žmonės. Su manimi jis bendravo kaip su visiškai lygia“, – pasakoja ji.

O prisiminusi bendravimą su didžiausia kultinės juostos žvaigžde – aktore Renee Zellweger – A.Gramantaitė tiesiog spurda entuziazmu.

Damien Wootten nuotr./Aistė Gramantaitė filme „A Short Epic About Love“
Damien Wootten nuotr./Aistė Gramantaitė filme „A Short Epic About Love“

„Renee Zellweger yra tiesiog nereali būtybė. Pamenu, 5 valandą ryto nuvažiavau grimuotis. Netrukus atėjo ir Colinas Firthas – pasisveikino su visais ir prisėdo. O tada atsidarė durys ir įbėgo Rene. Įbėgo labai entuziastingai: su visais pasisveikino, pasidomėjo, kaip sekasi, tuojau ėmė kalbėti apie kažkokį tuo metu aktualų politinį reportažą... Visiems, man irgi, paspaudė ranką. Ji buvo tikras pozityvumo kamuolys. Realiame gyvenime ji nedidukė – maža, kūdutė... Negali jos nemylėti. Ji labai uždeganti“, – pasakoja Aistė.

Drauge su R.Zellweger ji įsiamžino nuotraukoje: „Vėliau, po filmavimo, visos merginos, kurios filmavomės vienoje scenoje, labai panorome su kuo nors pasidaryti nuotrauką. Colino jau nepagavome, bet eidamos sutikome Renee Zellweger. Ji pripuolė prie mūsų, klausė, kaip mums sekėsi filmuotis, dalinosi savo emocijomis. Mes paprašėme nuotraukos, o ji padėkojo už tai, kad norime su ja nusifotografuoti. Ji tokia miela! Būna žmonių, kurie tokiais apsimeta. Bet atrodo, kad ji tokia tikrai yra. Ją visi myli, o matydami ekrane kartu ir juokiasi, ir verkia. Ji – pozityvo kamuoliukas.“

Dalyvavo specialioje premjeroje

Lietuvoje filmas „Bridžitos Džouns kūdikis“ pristatytas rugsėjo 16-ąją. A.Gramantaitė juostą įvertinti galėjo jau kiek anksčiau.

„Neseniai Londone vyko filmo premjera kūrybinei grupei. Prireikė net dviejų kino salių. Susirinko visi, kas prisidėjo. Visi tiek daug plojo... Pati Rene Zelweger atėjo ir prašė visų paploti patiems sau, nes šis filmas kurtas dešimtmetį. Tai buvo nepaprastas jausmas suvokti, kad esi šito dalis. Kad ir mažas mano vaidmuo – mane maksimum dvi minutes rodo – vis tiek esu to didelio „ežero“ dalis. Be to, turėjau progą susipažinti su ypatingais žmonėmis“, – džiaugiasi A.Gramantaitė.

Luce Newman-Williams nuotr./Aistė Gramantaitė
Luce Newman-Williams nuotr./Aistė Gramantaitė

Paklausta, kiek gi dar kartų tą filmą žiūrės, lietuvė šypsosi: „Vienąkart filmą jau mačiau. Dabar pradeda draugai rašyti, kviesti pažiūrėti kartu. Man tas filmas – kaip mano vaikas... Aišku, aš ten nesu svarbus žmogus. Bet man gera žinoti, kad dalyvavau. Žvelgiu kiek sentimentaliai. Kelios draugės nori kartu nueiti į kiną – sakė, pabaksnos į mane, kai matys ekrane.“

Ir nors šiomis dienomis, kai apie Bridžitą Džouns kalba visas pasaulis, A.Gramantaitė jaučiasi it ant sparnų, ant laurų užmigti ji neketina. Ten, Londone, verda nauji darbai, agentė ieško naujų pasiūlymų. O ir Lietuvoje aktorė neatsisakytų vaidinti.

„Jau dvejus metus lankausi „Kino pavasaryje“ ir pastebiu, kad kinas Lietuvoje populiarėja. Matau, kad šalyje labai daug kas vyksta, ir tikrai norėčiau prisidėti. Visgi šią industriją pasirinkau dėl Lietuvos... Jei kas nors pasiūlytų kokį įdomų vaidmenį, mielai prisijungčiau. Norėčiau į Lietuvą grįžti ne vien atostogų“, – pokalbį su Žmonės.lt baigia A.Gramantaitė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius