Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gala labdaros vakare R.Kaukėno suburti svečiai aukojo vaikams, aukcione – ir Ronaldo marškinėliai

Gera daryti gera. Taip dažnai sakoma apie labdaros renginius. Šiuos žodžius penktadienį kartojo ne vienas garsus žmogus – sostinės „Pirklių klube“ vyko krepšininko Rimanto Kaukėno paramos grupės surengtas Gala labdaros vakaras.
Valdas Adamkus, Rimantas Kaukėnas, Tatjana Lavrinovič su dukra, Erika Vitulskienė ir Elvyra Monginienė, Darius Kasparaitis
Valdas Adamkus, Rimantas Kaukėnas, Tatjana Lavrinovič su dukra, Erika Vitulskienė ir Elvyra Monginienė, Darius Kasparaitis / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Šio labdaros vakaro idėja – suburti mūsų visą bendruomenę, pasidalinti kartu nuveiktais darbais bei tuo pačiu įprasminti tai tęsiant kilnią misiją – rinkti aukas Kauno klinikoms reikalingai medicininei įrangai – specialioms adatoms ir grąžtui, kurių dėka vaikams atliekamos trepanobiopsijos procedūros nebūtų tokios skausmingos. Noriu padėkoti visiems, kurie nelieka abejingi Lietuvos mažiesiems ligoniukams, padeda jiems išgyventi sunkią diagnozės traumą ir suteikia jiems taip reikalingą pagalbą“, – kviesdamas svečius į labdaros renginį sakė fondo steigėjas, krepšininkas Rimantas Kaukėnas.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Valdas Adamkus ir Rimantas Kaukėnas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Valdas Adamkus ir Rimantas Kaukėnas

Prisidėti prie kilnios iniciatyvos panoro daug žmonių – šventiniame renginyje buvo galima sutikti verslo, politikos, meno, sporto ir pramogų pasaulio atstovų.

Tarp jų – ir prezidentą Valdą Adamkų, lenktynininką Benediktą Vanagą, ledo ritulio žaidėją Darių Kasparaitį, krepšininkus Mindaugą Žukauską, Mindaugą Lukauskį, Darjušą Lavrinovičių su žmona Edita, Kšištofo Lavrinovičiaus žmoną Tatjaną su dukra.

TAIP PAT SKAITYKITE: Simas Jasaitis į iškilmingą labdaros renginį atvyko ne su žmona Oksana Pikul, o su kolegomis

Tatjana šventiniam vakarui pasirinko „Misis Pasaulio“ konkurse laimėtą karūną, kuria, pagal konkurso reikalavimus, turi pasipuošti bent kartą per mėnesį visus metus, kai pasirodo viešame renginyje.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Tatjana Lavrinovič su dukra
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Tatjana Lavrinovič su dukra

Tarp vakaro svečių buvo galima sutikti ir Eriką Vitulskienę, fotografę Jurgą Anusauskienę, dizainerius Aleksandrą Pogrebnojų ir Elvyrą Monginienę. Vėluodamas čia su „Lietkabelio“ klubo kolegomis atskubėjo ir Simas Jasaitis.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Rokas Mickevičius ir Simas Jasaitis
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Rokas Mickevičius ir Simas Jasaitis

Įsiamžinę prie sienelės visi jie susėdo bendros iškilmingos vakarienės.

„Džiaugiamės, kad jūsų širdžių pagalba mes visi galime padėti sergantiems vaikams“, – į susirinkusius kreipėsi vakaro vedėjas Jonas Radzevičius.

Susirinkusiems jis priminė apie kilnią, neseniai 6-erių metų gimtadienį paminėjusio R.Kaukėno fondo veiklą. Per šiuos metus čia buvo padėta 43 vaikams, išpildyta virš 100 jų svajonių.

Fondas jau 9 kartus yra aprūpinęs vaikus gydančias įstaigas medicinine įranga.

Apie paramos grupės veiklą renginio metu prakalbo ir jos steigėjas R.Kaukėnas. Dėkodamas susirinkusiems jis papasakojo savo šeimos istoriją – apie tai, kaip sužinojęs, kad jo tėvui liko nedaug gyventi, jis pajautė, kaip žemė slysta iš po kojų. „Po šios žinios daug kas pasikeitė“, – kalbėjo R.Kaukėnas.

„Tėvas buvo griežtas, stiprus, buvo darboholikas, užsispyręs, bet labai dosnus. Pamenu, buvau mažas, energingas ir vis ką iškrėsdavau. Nors nuolat išsisukdavau, už mane velnių gaudavo brolis – jis buvo aukštesnis, lėtesnis, nors aš jį visuomet stengiausi aplenkti.

Augau nieko nebijodamas. Norėjau žaisti krepšinį, tačiau tėvas man pasakė, kas neišeis. Kad esu per mažas. Nuo to laiko visuomet norėjau įtikinti tėvą, kad galiu. Nuo tos dienos įsikandęs dantimis laikiausi minties, kad galiui žaisti. Paskui atėjo laikas, kai tą įrodžiau visiems – tiek Italijoje, Ispanijoje, Belgijoje – kur tik nežaidžiau. Galiausia tėvas pasakė man, kad didžiuojasi manimi, kad didžiuojasi tuo, ką pasiekiau.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Rimantas Kaukėnas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Rimantas Kaukėnas

Vėliau atėjo labdaros laikas. Man daug kas sakė – nieko iš to nebus, sakė, kad noriu tai daryti tik tam, kad pasirodyčiau prieš kitus, kad niekas čia nefunkcionuos. O man nuo to motyvacija tik liejosi per kraštus. Praėjo šešeri metai nuo įkūrimo. Noriu dirbti taip, kad įrodyčiau visiems skeptikams, kad tai reikalinga ir svarbu. Man tai reiškia tiek pat, kiek pakliūti į olimpiadą“, – iš jaudulio virpančiu balsu kalbėjo R.Kaukėnas, o jo akyse vis kaupėsi ašaros, graudinančios ir vakaro svečius.

Kilnaus renginio iniciatorius keliems svečiams atsidėkojo ypatinga dovana – simboliniu labdaros ir gėrio bumerangu. Pasak jo, kuo daugiau gėrio skleidi, tuo daugiau jo sugrįžta.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Šventinio vakaro akimirka
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Šventinio vakaro akimirka
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Erika Vitulskienė ir Merūnas Vitulskis
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Erika Vitulskienė ir Merūnas Vitulskis

Čia viso vakaro metu susirinkusiems koncertavo ir žinomi atlikėjai, su svečiais dainomis dalijosi Merūnas Vitulskis, Vaidas Baumila, Viktoras Woop ir „Electric Ladies“.

Garsios viešnios su savo atžalomis pristatė prekinio ženklo „Minimi“ drabužių kolekciją. Svečiai buvo kviečiami dalyvauti aukcione, kurio metu buvo parduodama žinomų sportininkų atributika – NBA krepšininko LeBrono Jamesaso, futbolininko Cristiano Ronaldo marškinėliai, kamuoliai su Kauno „Žalgirio“ žaidėjų parašais.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Rimantas Kaukėnas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Rimantas Kaukėnas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Rimantas Kaukėnas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Rimantas Kaukėnas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius