Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Garsenybės dėl kilnaus tikslo ryžosi avantiūrai: jungėsi Lavrinovičiai, atvyko S.Maslobojevas su naujagime

Onkologinėmis ligomis sergančius vaikus remianti Rimanto Kaukėno paramos grupė šį penktadienį subūrė sporto ir pramogų pasaulio žvaigždes į neeilinę premjerą, kuri vyko populiariame restorane. Čia jie turėjo galimybę pirmieji paragauti naujo ypatingo patiekalo – su augalinės kilmės „mėsa“ pagaminto mėsainio.
Broliai Lavrinovičiai, Sergejaus Maslobojevo šeima, Erika ir Merūnas Vitulskiai
Broliai Lavrinovičiai, Sergejaus Maslobojevo šeima, Erika ir Merūnas Vitulskiai / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Mėsainis ypatingas tuo, kaip sakė renginio vedėjas Rolandas Mackevičius, kad ne tik prisideda prie aplinkos tausojimo, bet ir valgydamas jį paremi onkologinėmis ligomis sergančius vaikus. 1 euras nuo šio mėsainio bus skiriamas mažiesiems ligoniukams.

Paragauti su 100 % kilmės augaliniu maltinuku pagaminto mėsainio ir palaikyti sunkiai sergančių vaikų susirinko krepšininkai broliai Lavrinovičiai, Martynas Pocius, Mindaugas Lukauskis, buvęs krepšininkas ir dabartinis treneris Dainius Adomaitis, autosporto lenktynininkas Benediktas Vanagas, atlikėjas Stanislovas Stavickis (Stano), papuošalų kūrėja Elvyra Monginienė, modeliai Solveiga Mikulaitytė, Vaida Grikšaitė-Česnauskienė, Tatjana Lavrinovič ir kiti žinomi žmonės.

Akimirkos iš renginio – galerijoje:

Naujojo augalinio maltinuko kūrėjai išsikėlė tikslą sukurti patrauklų, sveikesnį, aplinką tausojantį patiekalą, kuris patiktų net mėsos mėgėjams. Pagrindinė maltinuko sudedamoji dalis yra sojų baltymai, tad jis leis sumažinti mėsos suvartojimą bei praplės patiekalų vegetarams asortimentą.

O kad skoninėmis savybėmis jis nenusileidžia tradiciniams mėsainiams ir tiek struktūra tiek maistine verte konkuruoja su jautiena, pirmieji turėjo galimybę įsitikinti renginio svečiai. Rolandas Mackevičius jiems metė iššūkį – kvietė savanorius paragauti naujojo augalinio bei įprasto su jautiena pagamintų mėsainių ir atpažinti, kurį iš jų valgo. Pasirodo, užduotis nėra jau tokia lengva.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Rimanto Kaukėno fondo inicijuota augalinio burgerio degustacija
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Rimanto Kaukėno fondo inicijuota augalinio burgerio degustacija

„Labai džiaugiamės gražiomis iniciatyvomis, kurios gimsta vardan bendro tikslo – padėti sunkiai sergantiems vaikams. Visada stengiamės sudaryti žmonėms galimybę prisidėti prie gražių darbų be didelių pastangų. O idėja dar ir sumažinti mėsos vartojimą bei prisidėti prie aplinkos tausojimo tik dar labiau nudžiugino ir paskatino įgyvendinti šį sumanymą“, – sako Rimanto Kaukėno paramos grupės atstovai.

Įsigijus šį patiekalą „Grill London“ restoranuose, 1 euras bus skiriamas onkologinėmis ligomis sergantiems vaikams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius