Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Garsenybės pasibaisėjo cirko vadovo N.Zobovo elgesiu su meška: „Išgelbėkit gyvūną iš velnio namų“

Ne kartą žiniasklaidoje aprašytas „Ąžuolyno meškučių cirko“ vadovas, meškų dresuotojas Nikolajus Zobovas vėl pateko į akiratį. Socialiniuose tinkluose išplito vaizdo įrašas iš cirko, kuriame užfiksuota, liudininkų teigimu, nukankinta meška. Dalytis įrašu suskubo ir N.Zobovo elgesiu su gyvūnu pasibaisėję žinomi žmonės.
Garsenybės pasibaisėjo cirko vadovo N.Zobovo elgesiu su meška
Garsenybės pasibaisėjo cirko vadovo N.Zobovo elgesiu su meška / 15min ir vaizdo įrašo nuotr.

„Vakar vaikai parsivežė vaizdo įrašą su ašarom akyse iš „VIP cirko“ Klaipėdoje, kuris labiau primena siaubą. Akivaizdžiai nualintas gyvūnas, kuris vaikosi nenormalų senį su kąsniu rankoje, tikrai vaizdelis ne cirkui... Neleiskite vaikų į šį „VIP cirką“, kuris gali traumuoti jūsų vaikus“, – feisbuke rašė Audrius Urbonas.

Dėl gyvūno būklės sunerimęs žmogus skatino dalytis įrašu. Į jo prašymą sureagavo ir žinomi žmonės, negalėję patikėti tuo, ką regi.

Žiūrėkite Audriaus vaizdo įrašą:

VIDEO: Internete plinta cirke užfiksuotas graudus paliegusios meškutės pasirodymas

Klaipėdoje garsi vizažo meistrė Alina Guess skatino savo sekėjus dalytis Audriaus feisbuko įrašu, nelikti abejingiems.

„Gal taip atitinkamos institucijos pasirūpins gyvūno gerove ir išgelbės jį iš šitų velnio namų. Negaliu, ašaros bėga upeliais, kokioje planetoje mes gyvename, žmonės“, – komentavo Alina.

Anot jos, žmonės turėtų nebevaikščioti į cirką, taip užkertant kelią gyvūnui kankinimui.

Tuo tarpu verslininkė Erika Purauskytė prisiminė savo patirtį, kai į savo organizuojamą renginį kvietė pasirodyti būtent „Ąžuolyno meškučių cirką“.

„Meška perkūdusi, akivaizdu, kad laikoma pusbadžiu ir kankinama. Man prieš kokius 6 metus užteko atsitiktinai šį gyvūnų kankintoją pasikviesti į savo renginį ir pamatyti, kaip jis su jomis elgiasi užkulisiuose. Kraupu. Aš nežinau, ką daryti, kad visa tai pagaliau baigtųsi. Jam jau seniai turėtų būti baudžiakas už gyvūnų kankinimą. Mes galim ten neiti ir nesivesti savo vaikų. Ir pakviesti kitus to nedaryti“, – feisbuke rašė E.Purauskytė.

Žurnalistė, buvusi „Labas rytas, Lietuva“ vedėja Vilija Andrulevičiūtė rašė, kad XXI amžiuje cirkas su nukankintais gyvūnais turi būti uždraustas.

„Yra klaiku matyti tokius vaizdus, suvokiant, kokiu būdu yra „dresuojami“ ir kokiomis sąlygomis laikomi tie gyvūnai. Labai rekomenduoju teisės aktų leidėjams pagalvoti apie tokį žingsnį, kuris atvestų mūsų visuomenę į civilizuotesnį lygį. Tai yra svarbiau už bet kokius alkoholio, cukraus, you name it draudimus. Kodėl? Todėl, kad mes, žmonės, galime rinktis. Šie gyvūnai pasirinkimo neturi“, – liūdesio neslėpė žurnalistė.

Pasipiktinimą N.Zobovo veiksmais reiškė ir atlikėjas Vaidas Baumila, ir vizažo meistrė Justina Gafaro.

Stopkadras/„VIP Cirko“ pasirodymas
Stopkadras/„VIP Cirko“ pasirodymas

Savo kaltės neįžvelgia

Penktadienio rytą nusiskundimai pasiekė ir „Ąžuolyno meškučių cirko“ direktorių Nikolajų Zobovą, kuris neretai prisistato ir Mykolo vardu. Anot jo, kaltinimai neatitinka tiesos, o po pasirodymo nepatenkintas liko tik vienas žmogus.

„Jau kalba visa Lietuva, nespėju kelti ragelio... Bet galiu pasakyti jums tik viena – tas žmogus nieko neišmano. Meškos yra išmaudytos, iššukuotos, gražios, tik atrodo šiek tiek liesesnės dėl išsišėrusio kailio. Bet ar jūs girdėjote, kokie finale buvo aplodismentai? Tai apie ką mes šnekame“, – 15min kalbėjo N.Zobovas.

Cirko direktorius tikino, kad kiekvieną jo cirko gyvūno pasirodymą susirinkusieji priėmė itin palankiai, o pats negailėjo piktų žodžių vaizdo įrašą paviešinusiam žmogui.

„Juk jis pats net nematė... Juk ten jo vaikai grįžo ir verkė. Tai gal tų vaikų reikia paklausti, ar psichika jų normali? Apie ką mes šnekame? Nori uždrausti gyvūnus cirke? Tai gal mūsų ministrai yra žudikai, kurie turi medžiotojų bilietus, šaudo briedžius, stirnas, o žmonos nešioja leopardo kailinius. Tai kas čia žudikas, o kas mylėtojas?“ – gynėsi cirko vadovas.

Ir nors N.Zobovas dėl gyvūnų nepriežiūros ne pirmą kartą patenka į akiratį, pats sau priekaištų neturi. Cirko direktorius pabrėžia, kad trečiadienį jį aplankė Maisto ir veterinarijos tarnybos atstovai, kurie jo globojamus gyvūnus neva tikrino tik dėl „keršto“.

„Žinau, kas tai daro. Per šias kelias savaites turėjau jau ketvirtą komisiją. Nustatė, kad nėra jokių pažeidimų, viskas gerai. Apie ką mes šnekame? Visi čia pas mane buvo: ir darbo inspekcija, ir mokesčių inspekcija. Čia paprasčiausiai karas prieš mane“, – tikino N.Zobovas.

Ir nors atskleisti prieš jo veiklą nusitaikiusio žmogaus vardą ar pavardę nepanoro, cirko direktorius pabrėžia nepasiduosiantis.

VMVT 15min kol kas nepatvirtino, kad taip buvo.

Asmeninio gyvenimo dramos

Nikolajaus Zobovo pavardė žiniasklaidoje dažnai mirgėjo ne tik dėl cirko, bet ir dėl asmeninio gyvenimo peripetijų.

Ne kartą skyręsi ir taikęsi VIP cirko įkūrėjai Mykolas ir Agnė Zobovai, po 23 metų trukusių santykių, galutinai išsiskirti nusprendė 2017-ųjų kovą.

„Krizė mūsų santykiuose buvo tris kartus, o dabar ketvirta – finalinė. Skyrybų dokumentai turėtų būti pasirašyti per šį ar kitą mėnesį, turėsiu savo nepriklausomybę liudijantį dokumentą. Neprašėme taikyti susitaikymo termino, dėl visko sutarėme, tai šįkart bus tikrai pabaiga: tiek dokumentuose, tiek morališkai, tiek fiziškai“, – 15min tuomet kalbėjo Agnė Zobovienė.

Pasak moters, skyryboms ją padavė Mykolas: „Išsiskyrimas brendo jau ilgą laiką. Mes jau nuo 2015 metų gruodžio pradžios kartu nebegyvename – nebeturime nei bendro ūkio, nei bendrų pomėgių, nei bendrų reikalų. Dar kurį laiką dirbau cirke, gavau atlyginimą. Jis dar liko man skoloj, bet dabar jau viskas baigta.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius