Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Garsių žmonių sodybos: nuo senovinės dūminės pirties iki sūpynių kambaryje ar namelio medyje

„Mano tėvai už galvos susiėmė... Tėvas važiavo su mašina iki prūdelio, žolė buvo tikrai virš automobilio, ir kol nuvažiavo iki to prūdo, atidarė duris, erkių pilnas automobilis buvo... Sako: jūs išprotėjot! Tiek kilometrų važiuoti dėl tokio šabakštyno. nepirk Deivi... Tačiau aš pusmetį dar pagalvojau, atvažiavau čia žiemą, apsižiūrėjau, ir nupirkau...“, – pasakoja dainininkai Renata ir Deivis Norvilai, atvėrę sodybos Zarasų rajone duris.
Deividas Norvilas ir Renata Norvilė
Deividas Norvilas ir Renata Norvilė / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.
Temos: 1 Sodyba

Pora prisimins ir pirmą naktį praleistą sodyboje, miške, šaltyje, mat atsivežto mažo šildytuvo nepakako prišildyti patalpai. „Traška viskas, vejas už lango, medžiai...

Užsidengiau galvą, kad nematytų Renata, jog nemiegu.. O ji sakė lygiai tą patį... Apsiklojęs galvą nemiegojau, klausiau visų dvasių, kada čia ateis.... Atsibudome užtinę, neišsimiegoję...“, – prisiminė pora, o iššsamų jų pasakojimą gyvenimo būdo laidoje „Nuo... Iki...“ žiūrovai išvys pirmadienio vakarą.

Akimirkos iš Norvilų sodybos – galerijoje:

Tuo metu aktorė Emilija Latėnaitė – Bieliauskienė puikiai pažįstama iš naujo LNK televizijoje rodomo serialo „Rimti reikalai“. Moteris pakvietė į sodybą, paveldėtą iš tėvų, kadaise ją įsigijusių ir atstačiusių.

Čia tuomet dar būsima aktorė vasaras leisdavo nuo ketverių metukų. „Tėvai mokėjo parodyti gamtą draugiškai, kad yra daug smagumų, galimybių... Todėl ta puoselėta meilė gamtai vaikystėje, auga ir klesti iki šiol“, – sako Emilija vesdama į sodybos kiemą. Ant stalo, beje, padaryto iš senų medinių durų, jau garuoja naminių mėtų ir melisų arbata.

LNK nuotr. /Emilijos Latėnaitės sodyba
LNK nuotr. /Emilijos Latėnaitės sodyba

Emilijos sodyboje nėra miestiečiams būdingų patogumų – tualetas lauke, o vanduo – tik iš sodybos papėdėje esančio šulinio. Lauko stalą atstoja senos durys, namuose kone kiekviename kambaryje supynės, o ant greta esančios kalvos slepiasi namelis medyje.

Prieš metus iš miesto, galima sakyti, pabėgo ir 37–erių dainininkė Natalija Bunkė. Moteris su 8–eriais metais jaunesniu sužadėtiniu Edgaru ir sūnumi Kristupu iš trijų kambarių buto persikėlė į nuosavą namą miesto pakraštyje, Pavilnyje.

Renginio organizatorių nuotr./Natalija Bunkė ir Edgaras Eidėjus
Renginio organizatorių nuotr./Natalija Bunkė ir Edgaras Eidėjus

Kai Natalijos namuose lankėmės prieš metus, moteris nedrąsiai rodė sklypą plytintį už jos namų, ir pasakojo apie sodą, kurį ketina ten įrengti. Šiandien vaizdas nuo buvusio prieš metus skiriasi kardinaliai. Teritorijoje kruopščiai prižiūrima žolė, dekoratyviniai medeliai, gėlės.

Dainininkės sužadėtinis Edgaras juokiasi, kad, kurdami nuosavą parką, labiausiai pradžiugino medelynų savininkus, mat gerokai papildė jų kišenę pirkdami augalus ir medelius. Jiems pora paklojo ne vieną tūkstantį eurų.

Gyvenimo būdo laida „Nuo... Iki...“ – jau šį pirmadienio vakarą, 20 val., tik per LNK.

TAIP PAT SKAITYKITE: Natalijos Bunkės namuose – trankios įkurtuvės: sukvietė būrį draugų ir mėgavosi šefo patiekalais

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius