Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gatvės stilius: kas kuria mados tendencijas?

Manęs dažnai klausia, kas kuria tendencijas? Vieno atsakymo tikrai nėra, o tariant trumpai – tendencijos gimsta iš visos supančios aplinkos stebėjimo ir mados pasaulio atstovų itin išlavintos intuicijos.
Gatvės stilius
Gatvės stilius / Marijos Palaikytės nuotr.

Kiekvieno tradicinio mados vartotojo (tai reiškia žmogaus, nepriklausančio išskirtinėms subkultūroms ar kitaip nesuvaržyto beveik nekintančių nuolat dėvimų drabužių taisyklių) natūralus ir dažnai jam pačiam sunkiai paaiškinamas noras – kad išorinis įvaizdis išpildytų tam tikro laikmečio moralines ar tiesiog grožio sampratos normas, kurios yra veikiamos socialinių, ekonominių ar net politinių pokyčių.

Mados menas idėjų ieško įvairiuose istoriniuose perioduose, tų pačių subkultūrų „uniformose“ ir neabejotinai blaškosi futuristinių vizijų labirintuose.

Visgi, moderniojo  pasaulio įtampų prisotintos socialinės ir moralinės tendencijos sukuria „atmetimo reakcijos“ gyvenimo būdo kryptį, kuri turi ryškų atspindį ir mados pasaulyje.

Taip gimsta noras atsigręžti atgal: įkvėpimo ieškoma natūralumo principais grįstose, pavyzdžiui, indėniškose ar pagoniškose kultūrose, jų simbolikoje, tautiniuose kostiumuose.

Šiandienos tikrai kosmopolitiškas stilingasis galėtų būti priskiriamas prie jau aptartų šių dienų moderniųjų maištautojų, atsigręžiančių į tauresniais gyvenimo principais grįstų tautų (genčių) nemarią simboliką.

Ir puiku, nes tiek indėniška, tiek pagoniška simbolika niekada neišeina iš mados – tai tarsi nuolatinė atsvara futuristiniam minimalizmui!

Šilčiausi linkėjimai,
Marija Palaikytė

Visi rubrikos „Gatvės stilius“ herojai – šioje galerijoje:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius