Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į bardų sceną sugrįžęs Andrius Kulikauskas: „Nesu visai sveikas, bet nusiteikęs pozityviai“

„Aš esu labai gerai“, – kadaise dainavo maestro Vytautas Kernagis. Dabar šiomis Marcelijaus Martinaičio eilėmis su šypsena veide į klausimą „Kaip laikotės?“ atsako Andrius Kulikauskas (66).
Andrius Kulikauskas
Andrius Kulikauskas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Ketvirtadienio vakarą apie kompozitoriaus savijautą klausė ne vienas – būrys muzikanto bičiulių ir jo kūrybos gerbėjų rinkosi į Vilniaus universiteto planetariumą, kur A.Kulikauskas surengė išskirtinį koncertą. Jame pristatė savo naują autorinių dainų kompaktinę plokštelę „Ateina Dievas“ – šioje sugulė 16 jau klausytojų pamėgtų dainų, o ir keletas visai naujų kūrinių.

Tai jau ne pirmas naujo albumo pristatymo renginys, į simbolinį paminėjimą muzikantas kvietė ir į prieš porą savaičių vykusią Knygų mugę. Tuomet Muzikos salėje pasiklausyti jo dainų susirinko minia mugės lankytojų.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Andrius Kulikauskas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Andrius Kulikauskas

Tačiau VU planetariume vykęs koncertas – išskirtinis, jo su jauduliu laukė ir pats A.Kulikauskas.

Pastaruoju metu dėl silpnesnės sveikatos jis į sceną žengia gerokai rečiau. Gal ir tų jėgų nebe tiek, nors, kaip pats sako, ir nusibosti, įkyrėti žmonėms nenori. Neva kuo tarpai tarp koncertų ilgesni, tuo ir pačiam malonaus adrenalino daugiau.

„Buvau pristabdęs visą tą veiklą, truputį turėjau problemų. Todėl dabar to virpuliuko tikrai yra. Nors jei nesijaudinčiau, jei dėl nieko neišgyvenčiau, tada jau prastai būtų. Kai nieko nebejauti prieš eidamas į sceną, tai čia... skaičiuok, esi palaidotas, jau tau kūrybinės kapinės vadinasi“, – 15min svarstė A.Kulikauskas.

Tačiau tokia būsena muzikantui svetima – kiekvienas koncertas, kiekvienas pasirodymas jam šventė jau kone penkis dešimtmečius.

„Nuo penktos klasės esu muzikoje, todėl be jos net neįsivaizduočiau savo gyvenimo. Man ji kaip varikliukas, o ir Aukščiausiojo negaliu rūstinti – jei jau davė man tokią dovaną groti, davė dovaną kurti daines, tai reikia tik dėkoti, privalu muzikuoti“, – kalbėjo jis.

Kartu su A.Kulikausku čia pasirodė ir gitaristas Gintaras Šulinskas, jaunoji atlikėja Julija Rušinskytė, savaip A.Kulikausko kūrinius interpretavusios grupės „Baltos Varnos“ vokalistės Milda ir Teresė Andrijauskaitės.

Viso renginio metu ekranuose buvo rodomi vaizdo įrašai iš įvairių ankstesnių koncertų, o žiūrovai galėjo užduoti klausimus, akis į akį pabendrauti su pačiu vakaro kaltininku. Vakaro vedėju tapo kultūrininkas Juozas Žitkauskas.

Po ilgos pertraukos projekte „Bardai tarp žvaigždžių“ pasirodęs A.Kulikauskas gerbėjus džiugino gerai žinomais hitais, tačiau atliko ir keletą naujų, dar mažai kam girdėtų dainų. Čia skambėjo ir vienas brangiausių pačiam muzikantui kūrinių – jau jo vizitine kortele tapęs „Ateina Dievas“.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Albumo „Ateina Dievas“ pristatymo akimirka
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Albumo „Ateina Dievas“ pristatymo akimirka

„Visi mano kūriniai man – kaip savi vaikai. Tačiau ši daina – ypatinga. Kažkaip ją net šiek tiek taupau, ne visur groju. Ir labai priklauso nuo aplinkybių: jei kur triukšmas, publika ūžia, ošia – negroju, netinka šiai dainai skambėti tose vietose, kur iš plastikinių bokalų alus geriamas. Ji tokia... kitokia“, – 15min sakė A.Kulikauskas.

Muzikantas prasitarė, kad dabar jo planuose – ir dar vienas albumas, jį jis ketina išleisti rudens pabaigoje, nors jau dabar yra parašęs keletą visiškai naujų dainų.

„Per vasarą aš ramiai atsisėsiu ir neskubėdamas užbaigsiu. Reikia skirti laiko tai kūrybai, reikia dirbti. O šiaip... viskas eina įprasta vaga. Gali žmogus planuoti, bet paskui galiausiai vis tiek supranti – tu planuoji, o ten viršuje kažkas vis tiek juokiasi. Mano meškerės padėtos man priekaištauja, kad nenueinu pažvejoti į Nerį ar kokį ežerą, bet reiks pavasarį tuo užsiimti“, – linksmai kalbėjo A.Kulikauskas.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Andrius Kulikauskas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Andrius Kulikauskas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Albumo „Ateina Dievas“ pristatymo akimirka
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Albumo „Ateina Dievas“ pristatymo akimirka

Iš ligų gniaužtų besivaduojantis legendinio „Dainos teatro“ įkūrėjas tikina – šiandien jis jaučiasi tvirčiau, nei tuomet, kai 15min davė interviu lapkričio pirmomis dienomis. Pasak jo, „problema yra, bet su profesionalių gydytojų pagalba ji jau pasitraukusi į šalį.“

„Jaučiuosi pozityviai, gerai nusiteikęs. Nesu visai sveikas, bet viskas gerai, iš tikro – normaliai, kaip sako čiki piki“, – tikino jis.

Nuo praėjusių metų vasaros iki šių metų sausio A.Kulikauskui teko praeiti medikų paskirtą procedūrų, ciklą, o dabar – vėl pertrauka, iki gegužės jis gali ramiau atsikvėpti.

TAIP PAT SKAITYKITE: Iš ligų gniaužtų besivaduojantis A.Kulikauskas: „Po „kurortų“ Santariškėse diena tapo brangesnė“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius