-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

J.Statkevičiaus kolekcijos pristatyme jo šou išsiilgę svečiai žengė baltu kilimu

Trečiadienio vakarą Lietuvos parodų ir kongresų centre „Litexpo“ po poros metų pertraukos vėl sugužėjo dizainerio Juozo Statkevičiaus talento gerbėjai. Renginio nepraleido ir stilingai pasipuošę žinomi žmonės, itin kruopščiai ruošęsi vakarui, nes juk proga ypatinga – garsus mados kūrėjas pristatė naujausią savo kolekciją, skirtą mylimam žmogui.

Paskutinį kartą tokio formato Juozo Statkevičiaus šou vyko dar 2019-aisiais. Vėliau, planus sujaukus koronavirusui, kolekcijų pristatymus dizaineriui teko organizuoti virtualiu būdu.

Tačiau trečiadienio vakarą Vilniaus „Litexpo“ rūmai ir vėl alsavo ypatinga dvasia, mat čia pristatyta J.Statkevičiaus 2022-ųjų pavasario-vasaros couture kolekcija. Tai – jau 14-asis grandiozinis Juozo šou.

Trečiadienį kolekciją buvo galima išvysti du kartus. Pirmasis teatrališkas pristatymas buvo surengtas keliomis valandomis anksčiau, o VIP svečiai gavo kvietimus į vėlyvesnį šou, kuris prasidėjo kiek po devintos vakaro.

Renginio svečiai – galerijoje:

Dizaineris dar prieš šventę džiaugėsi ja ir svečiais, atvykstančiais iš viso pasaulio. Teigė besiviliantis, kad ir Vilniuje, kaip visuose pasaulinio lygio mados namų pristatymuose, klientai puošis jo sukurtais drabužiais. „Noriu, kad bent valandai žmonės pamirštų rūpesčius, – kiek anksčiau kalbėjo dizaineris. – Žinau, kad grožis išgelbės pasaulį.“

Todėl ištikimieji dizainerio talento gerbėjai nepraleido progos gyvai išvysti naujausių jo darbų. Ir jie patys, vykdami į mados šou, atsakingai ruošėsi – gražinosi, rinkosi stilingą aprangą vakarui. Tarp gausaus būrio J.Statkevičiaus šou žiūrovų – ir žinomi kūrėjo bičiuliai, verslo, politikos, kultūros, pramogų pasaulio atstovai, prieš prasidedant renginiui pozavę prie specialiai įrengtos fotosienelės ant baltojo kilimo.

Savo akimis pamatyti kolekcijos ir pasveikinti dizainerio atvyko verslininkė Daina Bosas, atlikėja Justė Arlauskaitė-Jazzu, atlikėjas Donatas Montvydas su žmona Veronika, stilistė, „influencerė“ Agnė Jagelavičiūtė, nuomonės formuotoja ir verslininkė Karolina Meschino su mylimuoju reperiu Dominyku Ježeriu-OG Version, Vytenis Pauliukaitis su Eugenijumi Skerstonu, Erika Vitulskienė ir kiti.

Renginyje viena pirmųjų, be abejo, pasirodė dešiniąja Juozo ranka laikoma mylima mama Vanda Statkevičienė, kuri tradiciškai pasipuošė sūnaus kurtu kostiumėliu.

„Juozas visada mane rengia. Turiu kaip kada ir savo nuomonę, bet dažniausiai, aišku, kad paklausau. Labiausiai mėgstu juodą ir raudoną“, – kalbėjo ji ir pridūrė, kad išskirtine jos aprangos detale šįkart tapęs kaspinėlis yra šou pakvietimo detalė.

Gretos Skaraitienės / 15min nuotr./Vanda Statkevičienė
Gretos Skaraitienės / 15min nuotr./Vanda Statkevičienė

Juk ant pakvietimo yra ne kas kitas, o būtent 19-metės Vandos nuotrauka. Sūnaus kolekcijos pristatyme dalyvavusi V.Statkevičienė neslėpė, kad šįkart buvo itin pamaloninta – ši kolekcija skirta būtent jai.

„Buvau sujaudinta, kad šią kolekciją jis daro mylimiausiam žmogui, o tas žmogus esu aš. Esu labai sujaudinta, labiausiai išgyvenau. Labai mane paveikė tie žodžiai.

Bet šįkart labiausiai ir jaudinausi. Juk korona. Galvojau, jei uždraus, neįleis... Žinote, kaip mama, visą laiką išgyveni dėl savo vaiko“, – kalbėjo ji.

Beje, moteris taip pat atskleidė, kad rugsėjį turėjo tam tikrų problemų su sveikata – teko keisti sąnarį ir pagulėti sanatorijoje. Todėl šis šou jai yra tarsi atgaiva.

Kolekcijos pristatymo nepraleido ir verslininkė Daina Bosas, save vadinanti didele J.Statkevičiaus talento gerbėja.

„Jei reiktų įvardyti tris mėgstamiausius kūrėjus, tai būtų Juozas, Juozas ir Juozas“, – patikino ji.

Tad nieko keisto, kad ir šįvakar Daina atvyko pasipuošusi J.Statkevičiaus kurtais rūbais.

„Juozo kolekcija, Juozo vakaras, Juozo rūbai. Kitaip neįsivaizduoju“, – šyptelėjo ji.

Gretos Skaraitienės / 15min nuotr./Juozo Statkevičiaus kolekcijos svečiai
Gretos Skaraitienės / 15min nuotr./Juozo Statkevičiaus kolekcijos svečiai

Paklausta, kiek gi J.Statkevičiaus rūbų jau turi savo spintoje, D.Bosas neslėpė, kad įsigyja iš kiekvienos kolekcijos. Ir ne po vieną.

„Tokia mano tradicija, tai manau, kad dviejų rankų pirštų tikrai neužtektų“, – neslėpė Daina.

Į mados šou verslininkė atvyko puikiai nusiteikusi: „Kaip žinia, jis vyksta po ilgo karantino, po ilgo negalėjimo susiburti. Pagaliau vėl galime pajusti tą patį. Aš labai džiaugiuosi.“

TAIP PAT SKAITYKITE: J.Statkevičius gėlių motyvais alsuojančią kolekciją skyrė brangiausiam žmogui – mamai

Į kolekcijos pristatymą atvykusi stilistė, rūbų dizainerė, buvusi mados žurnalo „L'Officiel“ redaktorė Agnė Jagelavičiūtė neslėpė, kad į šį renginį atvyko pakilia nuotaika. Pasipuošusi Kristi Andress kostiumėliu, moteris tikino, kad šį įvaizdį pasirinko paklausiusi paties J.Statkevičiaus patarimo.

„Šiam vakarui rinkausi klasikinį juodą kostiumą, kadangi ir pats Juozas pabrėžia, kad visada saugiausia rinktis klasiką“, – šypsojosi A.Jagelavičiūtė.

Ji taip pat prasitarė, kad kūrėjo kelią stebi jau ilgus metus: „Pati mokiausi drabužių dizaino, o Juozas man visada buvo švyturys. Jo visus pasirodymus ir kolekcijas nagrinėdavau dar tada, kai nebuvo interneto ir tekdavo varyti žurnalus.“

Paklausta, kiek dizainerio drabužių rastų savo spintoje, Agnė tikino, kad šiuo metu nė vieno J.Statkevičiaus kūrinio neturi.

„Mūsų draugystė banguoja. Čia turi, čia neturi. Štai, žiūrėk, susipykom ir jau Juozo drabužį pardaviau. Bet šiandieną tikrai įsigysiu jo nors vieną kurtą suknelę!“, – žadėjo žinoma nuomonės formuotoja.

Gretos Skaraitienės / 15min nuotr./Agnė Jagelavičiūtė ir Saugirdas Vaitulionis
Gretos Skaraitienės / 15min nuotr./Agnė Jagelavičiūtė ir Saugirdas Vaitulionis

„Influencerė“, verslininkė Karolina Meschino baltuoju kilimu šįsyk žengė pasipuošusi dizainerės Simonos Griciūtės ženklo „Acuamona“ suknele, už vakaro įvaizdį jį taip pat dėkinga stilistei Viltei Kinderavičiūtei.

„Atėjau labai geros nuotaikos, labai pasiilgome renginių, ypač Statkevičiaus šou – jie tikrai patenka tarp mano trijų laukiamiausių metų renginių. Ir labai smagu, kad visi tokie šventiškai nusiteikę, ruošėsi“, – džiaugėsi vakaro viešnia.

Karolina prisiminė, kad anksčiau daug kartų į J.Statkevičiaus kolekcijos pristatymus lydėdavo mamą, o pastaruoju metu jau gauna vardinį kvietimą.

Paklausta, kiek Juozo rūbų turi, K.Meschino nusijuokė, kad kol kas daugiau jų turi mama. „Aš dar turiu užaugti iki Juozo“, – šmaikštavo.

Gretos Skaraitienės / 15min nuotr./Karolina Meschino ir OG Version
Gretos Skaraitienės / 15min nuotr./Karolina Meschino ir OG Version

Į Paryžiumi dvelkiantį kolekcijos pristatymą atvyko ir atlikėja Justė Arlauskaitė-Jazzu. Dainininkė neslėpė, kad šiam vakarui vis dėlto nesirinko Juozo Statkevičiaus drabužių.

„Seniai jau buvau išėjusi į renginį ir labai atsakingai į tai pažiūrėjau. Šį vakarą ne grožis reikalauja aukų, o Juozas! – juokėsi Jazzu. – Taigi, pasipuošiau „Más 924“ kūrėjos, geros savo draugės Monikos Kazakevičiūtės-Kriščiūnienės suknele.“

VIDEO: Į Statkevičiaus šou susirinkę svečiai džiaugėsi galimybe: „Būti renginyje dabar įgavo visai kitą prasmę“

Nors neeiliniame renginyje atlikėja pasirodė su kitos dizainerės kūriniu, J.Arlauskaitė neslėpė, kad Juozas Statkevičius patenka į jos TOP 3 mylimiausių dizainerių sąrašą. Būtent dėl šios priežasties savo spintoje ji rastų ne vieną kūrėjo drabužį.

„Džiaugiuosi, kad šiandien nekoncertuoju ir galiu ateiti pas Juozą. Labai gera pasižmonėti“, – tikino Jazzu.

Gretos Skaraitienės / 15min nuotr./Justė Arlauskaitė-Jazzu
Gretos Skaraitienės / 15min nuotr./Justė Arlauskaitė-Jazzu

Atlikėjas Donatas Montvydas su žmona Veronika Montvydiene tiksliai ir neprisimena, kiek sykių lankėsi Juozo kolekcijos pristatyme, tačiau kiekvieną kartą stengiasi jo nepraleisti.

„Be mano koncertų ar Juozo pasirodymų, mes ir šiaip dažnai susitinkame pabendrauti. Atrodo, tai širdies dalykas ateiti ir jį palaikyti“, – sakė D.Montvydas ir pridūrė, kad spintoje vakaro kaltininko drabužių taip pat turi nemažai.

O kaip žinoma pora apskritai jaučiasi pasirodydama renginyje tokiais neramiais laikais? Abu sako, kad smagu, kai net ir esant tokiai situacijai žmonės gali ateiti ir palaikyti menininkus.

„Man pačiam kaip scenos žmogui irgi labai gaila, kai uždaro renginius, mes jų esame ištroškę. Gerai, kai yra tiek daug palaikančių žmonių, galime matyti daug kolegų, daug bičiulių, pasisveikinti su jais pagaliau gyvai“, – kalbėjo D.Montvydas.

Gretos Skaraitienės / 15min nuotr./Donatas ir Veronika Montvydai
Gretos Skaraitienės / 15min nuotr./Donatas ir Veronika Montvydai

Ištaigingas puokštes aukštosios mados renginiui kūręs floristas-dekoratorius Mantas Petruškevičius pasakojo, kad dirbant kartu su J.Statkevičiumi visas kūrybinis procesas buvo išties sklandus. Sceną puošė apie 5 tūkstančiai žiedų. Dominavo hortenzijos ir bugenvilijos. Taip pat buvo galima pamatyti rožių, irisų, orchidėjų, lelijų. Dėl natūralumo Mantas naudojo ir medžių šakas, o podiumą puošusių gėlių aukštis siekė tris metrus.

„Kad ir koks Juozas bebūtų reiklus, jis visada surenka tinkamą komandą. Kadangi savo žmonėmis jis pasitiki, jokių ginčų nekyla“, – sakė M.Petruškevičius ir prasitarė, kad į J.Statkevičiaus kolekcijos pristatymus vaikšto jau nuo 18-kos metų. Floristas neslėpė gerų emocijų ir tikino šio vakaro ypatingai laukęs.

„Rezultatą mačiau dar prieš patį šou, tačiau visada smagu pamatyti žmonių emocijas“, – sakė jis.

„Atėjome pas labai talentingą kūrėją, todėl nuotaikos puikios. Džiaugiuosi galėdamas čia būti“, – pridūrė M.Petruškevičius, mados vakarui pasirinkęs klasikinį kostiumą.

Į pristatymą su mylimuoju fotografu Luku Griciumi atvykęs „influenceris“, fotografas Naglis Bierancas buvo pakilios nuotaikos, nes po ilgo laiko ir vėl galėjo pasirodyti renginyje – mat kaip atskleidė, neseniai sirgo koronaviruso infekcija.

„Buvau izoliacijoje, tai keista matyti tiek žmonių. Tai nuotaikos tos, kad pasiilgome renginių“, – neslėpė jis.

Pasiteiravus, gal šį vakarą dėvi J.Statkevičiaus drabužį, Naglis greitai atšovė, kad rengėsi tuo, ką rado savo spintoje.

„Žinokit, nieko prabangaus. Viskas iš to, ką turėjau, specialiai nesirūpinau“, – sakė jis ir pridūrė, kad turi tik J.Statkevičiaus firminius apatinius.

N.Bierancas prisiminė kartą ir pats ne tik stebėjęs renginį, bet ir buvęs jo dalimi.

„Esu ėjęs Juozo kolekcijos podiumu. Buvo labai faina“, – pasidžiaugė.

Gretos Skaraitienės / 15min nuotr./Naglis Bierancas ir Lukas Gricius
Gretos Skaraitienės / 15min nuotr./Naglis Bierancas ir Lukas Gricius

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius