Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

I.Jankauskaitė – apie padarytas kvailystes, mylimiausią vietą žemėje ir laimės paslaptį

Dainininkė ir aktorė Inga Jankauskaitė nemėgsta dalinti interviu ar atvirauti apie savo asmeninį gyvenimą, todėl prakalbinti moterį yra sunku. Vis dėlto laidoje „Edvardas Žičkus. Be ribų“ ji prabilo apie viską – gyvenimą scenoje, kasdienybę namuose ir ramybę savo viduje. „Man vertybė yra, kai viduje jaučiuosi rami ir vienai būti gera“, – sako Inga.

Kalbėdama apie galimybę atsipalaiduoti, atsijungti nuo išorinio pasaulio ir iš naujo pakrauti savo jėgas, Inga pabrėžia namų svarbą. Anot jos, namai ir artimieji yra aplinka, prieš kurią ji jaučiasi tokia, kokia yra.

„Namai yra namai – man tai mylimiausia vieta žemėje, – pripažįsta I.Jankauskaitė. – Būtent todėl aš juos taip saugau.“

Nors Inga turi namų tvarkytoją, ji tikina pati esanti be galo buitiška moteris, todėl jai malonumas lyginti drabužius ar susitvarkyti namus.

„Aš mėgstu tvarką ir kai buvo karantinas, su didžiausiu malonumu tvarkiausi. Tačiau nesu psichė pedantė, – šypsosi I.Jankauskaitė. – Tiesą sakant, man tai padeda rašyti, nes tam, jog galva galėtų skraidyti ir ilsėtis, rankos turi būti įdarbintos. Aš esu už mintį, kad jeigu jauti nerimą viduje, reikia eiti išplauti grindis.“

Sklandant gandams, kad pasisamdyti I.Jankauskaitę kaip dainininkę yra brangus malonumas, Inga tikina, jog taip ir turi būti. Vis dėlto, anot jos, koncertinės programos kaina yra tokia, kokia yra, kadangi ji dirba ne viena.

„Tačiau esu sutikusi dirbti ir be atlygio, – tvirtina I.Jankauskaitė. – Bet kokiame darbe labiausiai vertinu susitarimą. Jeigu mes susitariame, man tai yra svarbiau už bet kokias sutartis.“

Ant scenos Inga visada skleidžia jautrumą ir su klausytojais bendrauja iš širdies gelmių, o pati dainininkė pripažįsta ten susikurianti savo pačios pasaulį.

„Koncertai yra mano teritorija, o pasaulį susikuriu tam, kad galėčiau būti atvira, – sako I.Jankauskaitė. – Aš turbūt niekada nesijaučiau dirbanti, todėl patvirtinu, kad daryk tai, ką mėgsti, ir tau niekada nereikės dirbti.“

Nors prieš lipdama ant scenos Inga jaučia jaudulį, ji teigia niekada su stresu nekovojanti, kadangi šis jausmas jai padeda mobilizuotis.

„Tuo metu tu tampi labai jautrus, pažeidžiamas, bet kartu ir nenugalimas. Aš žinau, kad viskas bus taip, kaip turi būti, nes esi pasiruošęs. Reikia tik leisti įvykti tam, kas turi įvykti“, – pasakoja I.Jankauskaitė.

Tam, kad atrodytų gerai tiek išore, tiek vidumi, Inga juokdamasi pripažįsta, kad yra viską išbandžiusi ir pridariusi kvailysčių. Vis dėlto vėliau ji sako išmokusi suprasti, iš kur kyla vidinis nepasitenkinimas savimi.

„Aš gi durna kaip ir visos, – šypsosi I.Jankauskaitė. – Dažniausiai vidinis nepasitenkinimas kyla dėl kitų dalykų, bet tau visada atrodo, kad išvaizdą pakeisti paprasčiausia, todėl ji yra kalta. Bet kai vienoje vietoje bus mažiau, o kitoje – daugiau, niekas nepasikeis. Vienintelis dalykas, kuriuo verta rūpintis, yra sveikata.“

Ingos manymu, žmogus negali visada būti euforiškai laimingas, kadangi tai yra nesveika, o nuolatinis pozityvumas yra nenatūrali būsena. Vis dėlto pati dainininkė pripažįsta esanti laiminga moteris.

„Man vertybė yra, kai viduje jaučiuosi rami ir vienai būti gera. Laimė yra suvokti savo mirtingumą. Tada viskas, kas nesvarbu, nubyra, ir tu supranti, kad bet kokios gaudynės yra beprasmiškas užsiėmimas, nes mes vis tiek mirsime, – sako I.Jankauskaitė. – Niekas nekaltas, jei tau neįdomu gyventi savo paties gyvenimą. Kitą prikulti žymiai paprasčiau nei pasiimti šluotą ir išsišluoti savo vidų.“

Visą pokalbį su I.Jankauskaite žiūrėkite įraše:

VIDEO: I.Jankauskaitė: „Ir kvailysčių pridariau, ir visko išbandžiau. Bet šiandien esu laiminga moteris“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius