-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Į Lietuvą iš JAV trumpam sugrįžusi Giedrė Rusytė: „Niujorkas yra mano namai, bet emigrante savęs nevadinu“

Niujorke jau penkerius metus gyvenanti modelis ir TV laidų vedėja Giedrė Rusytė (29) šiomis dienomis vieši Vilniuje – viena gražiausių Lietuvos moterų vadinama Giedrė į gimtinę trumpam sugrįžo pakviesta tapti lietuviškos kosmetikos reklaminiu veidu. Kaip pati sako – ir dėl darbų, ir dėl namų.
Giedrės Rusytės fotosesijos akimirka
Giedrės Rusytės fotosesijos akimirka / Gedimino Žilinsko nuotr.

Ne kartą prieš fotoobjektyvą pozavusi G.Rusytė pasiūlymą tapti kosmetikos reklaminiu veidu ir dirbti su žinomu fotografu Gediminu Žilinsku sutiko noriai – grįžti į Lietuvą tiek jai, tiek devynmečiui sūnui Majui visada – didelis džiaugsmas. Giedrė reklamuos dvi naujas inovatyvias „Rasa“ plaukų serijas – viena skirta plaukų drėkinimui, kita – plaukų atstatymui.

Bėgant metams – tik gražyn

Komplimentų dėl savo išvaizdos nuolat sulaukianti Giedrė po fotosesijos pasidalijo savo grožio paslaptimis, kurios, anot jos, tarsi ir savaime suprantamos, bet kartu ir dažnai pamirštamos dailiosios lyties atstovių.

„Besišypsanti ir laiminga moteris yra pati gražiausia, todėl tikiu tokia grožio formule, tinkančia kiekvienai: kuo mažiau streso, mylėti ir būti mylimai, stengtis, kad suptų pozityvūs žmonės. Štai ir visa grožio formulė (juokiasi). Žinoma, ją pritaikyti ne visada įmanoma, todėl reikia ir kosmetikos, kuriai galioja svarbi taisyklė – atrasti sau labiausiai tinkamą. Kad ir kiek to grožio Dievulis davė, bet jeigu moteris jo nepuoselės – tiesiog nuvys kaip nelaistoma gėlė“, – portalui Žmonės.lt sakė G.Rusytė.

Gedimino Žilinsko nuotr./Giedrės Rusytės fotosesijos akimirka
Gedimino Žilinsko nuotr./Giedrės Rusytės fotosesijos akimirka

Moters teigimu, norint puoselėti grožį svarbu pasirinkti tinkamą kosmetiką, o ir nepamiršti natūralių liaudies grožio paslapčių.

„Reikėtų rinktis kuo natūralesnius produktus, perkant kosmetiką domėtis ir skaityti, koks tai produktas, ar jis tikrai tiks. Prisipažinsiu, retai randu laiko natūralių kaukių darymui, bet progai pasitaikius tikrai neatsisakau senovinių receptų. Pasidarau vitamino E kaukę plaukams arba praskalauju žolelių ekstraktais – juk dabar nebūtina lėkti į pievą skinti vertingų žolių ir vargti pusdienį jas ruošiant“, – šypsojosi ji.

Optimizmu spinduliuojanti Giedrė prisipažino, kad pradėjusi užsiiminėti joga ir meditacija pradėjo kur kas geriau jaustis, todėl siūlo tai išbandyti ir kitoms moterims, kurios iki šiol vis dar skeptiškai žiūri į šiuos dalykus.

„Reikia užsiimti meditacija, joga, sveikai maitintis, nepamiršti savęs, rasti laiko poilsiui. Banali tiesa, bet jeigu pats savęs nemylėsi, tai kiti irgi tavimi nepasirūpins. Jeigu būsi pavargusi ir paliegusi, negalėsi tinkamai rūpintis nei šeima, nei vaikais, nei draugais, nes tiesiog niekam neturėsi energijos“, – įsitikinusi Giedrė.

„Jeigu visa tai pavyksta suderinti, tai moteris, be jokios abejonės, su metais tik gražės“, – juokdamasi pridūrė ji.

Gedimino Žilinsko nuotr./Giedrė Rusytė ir Valerijus Gigevič
Gedimino Žilinsko nuotr./Giedrė Rusytė ir Valerijus Gigevič

Visur gerai, bet namuose – geriausia

Itin retai į tėvynę grįžtanti G.Rusytė prisipažino, kad parvykti į Lietuvą visada be galo džiugu, o ir mamos gaminti patiekalai – patys skaniausi.

„Grįžti į Lietuvą visada labai džiugu – esu labai laiminga galėdama susitikti su šeima, draugais. Be jokios abejonės, kad didžiausia laimė – grįžti pas mamą ir valgyti įvairiausius jos gamintus skanėstus. Cepelinai, šaltibarščiai – mudu su sūnumi šiuos patiekalus sugrįžę valgome su pasigardžiavimu“, – juokėsi ji.

Lyginti gyvenimo Niujorke ir Lietuvoje Giedrė nelinkusi – anot jos, kiekvienoje šalyje yra ir pliusų, ir minusų, tiesiog šiuo gyvenimo momentu daugiau pliusų ji mato Amerikoje.

„Labai myliu ir Vilnių, ir Kauną, o lyginti Lietuvos su Niujorku nebūtų logiška. Kaip ir niujorkietis čia rastų ir ką pamatyti, ir dėl ko nustebti, taip ir lietuvis Niujorke – ir tasai įspūdis tiek vieniems, tiek kitiems nebūtinai turi būti malonus. Kiekviena šalis savotiška, o ir žmonės visi skirtingi“, – svarstė ji.

Aš pati juk esu tikra lietuvaitė, augusi ir kaime, tikras gamtos vaikas, todėl stengiamės ir Niujorke tarp betoninių džiunglių rasti gamtos.

Moteris teigė, kad ir sūnui Majui Lietuvoje – labai patinka, mat Niujorke berniuką beveik visur lydi mama, todėl čia jis turintis daugiau laisvės ir privatumo.

„Grįžus kiekvienąkart norisi pabūti vis ilgiau, o ir sūnui mano čia labai patinka – jis džiaugiasi gamta, laisve ir močiutės lepinimu. Aš pati juk esu tikra lietuvaitė, augusi ir kaime, tikras gamtos vaikas, todėl stengiamės ir Niujorke tarp betoninių džiunglių rasti gamtos“, – pasakojo ji.

Paklausta, ar planuoja kažkada su visam grįžti atgal į Lietuvą, ar ją jau galima įrašyti į emigrantų sąrašą, G.Rusytė teigė nesijaučianti emigrante, o ir pats žodis jai ne itin malonus.

„Man labai nepatinka žodis emigrantas – kažkokias tokias asociacijas kelia kaip žmogaus, atsisakiusio savo šalies, su visam išvykusio. Reikia žiūrėti paprasčiau: žmonės tiesiog išvyksta dėl savo tikslų ar dėl aplinkybių, bet juk ir užsieniečių Lietuvoje gyvena nemažai. Šiuo metu Niujorkas yra mano namai, bet niekada nebus taip, kaip gimtinėje, čia net kalbos negali būti. Juk čia – savi žmonės, sava aplinka, o ten – visada būsi atvykėlis, tik tiek, kad Niujorke tiek daug atvykėlių, kad tam tikra prasme irgi imi jaustis savas“, – svarstė G.Rusytė.

Gedimino Žilinsko nuotr./Giedrės Rusytės fotosesijos akimirka
Gedimino Žilinsko nuotr./Giedrės Rusytės fotosesijos akimirka

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius