-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

I.Stonkuvienės interviu su A.Armonaite: apie stiprią moterį, neigiamus komentarus ir išgyvenimus

Televizijos laidų vedėja bei turinio kūrėja Indrė Stonkuvienė pripažino, kad karantinas jai davė stimulo naujiems kūrybiniams procesams. Šį kartą tai specialus tinklalaidės epizodas iš namų. Nuotoliniu būdu I.Stonkuvienė diskutavo su politike Aušrine Armonaite apie stiprios moters sampratą ir kelią, kurį kiekviena turi įveikti. Jaukaus pokalbio metu politikė atvirai pripažino, kas jos šeimos galva. Taip pat papasakojo, kodėl anksčiau itin jautriai reaguodavo į neigiamus komentarus.
Aušrinė Armonaitė, Indrė Stonkuvienė
Aušrinė Armonaitė, Indrė Stonkuvienė / Žygimanto Gedvilos, Martyno Rudzinsko nuotr.

Anot Indrės, atvirai kalbėti apie iššūkius, su kuriais nuolat susiduria moterys, siekiančios savo tikslų, yra nelengva: „Dažnai tai tema, kuri piktina, atstumia ir erzina. Dalis visuomenės yra įsitikinusi, kad tai kažkokių neadekvačių feminisčių svaičiojimai, bet realybė yra tikrai kitokia. Kalba eina apie moterų padėtį visuomenėje.“

A.Armonaitės teigimu, jai pačiai yra tekę ne kartą susidurti su tam tikrais sunkumais.

„Politika visame pasaulyje yra ta sritis, kur labiau dominuoja vyrai. Ne tik dabar, bet ir anksčiau. Kartais ir dabar susiduriu su klausimais ir nuomonėmis, ar moteris tikrai yra pakankamai kompetentinga. Taip pat, manau, kad tai dažnai susiję ne tik su lytimi, bet ir su amžiumi.

Taigi jeigu esi jauna moteris, tai tau reikia dirbti daug kartų daugiau, kad įrodytum, jog esi verta pasitikėjimo. Man tai nėra naujiena, aš su tuo gyvenu.“

Kalbai pasisukus apie asmeninį gyvenimą, paklausta, kas yra jos šeimos galva, A.Armonaitė nesutriko.

„Nėra pas mus šeimos galvų. Aš tai galvoju gal mano vyras yra labiau šeimos galva. Arba dvi galvos, arba gal šeima be galvos. Mes labai lygiavertį santykį turėjom nuo pat mūsų draugystės pradžios. Jam politika buvo visada įdomi.

Manau, kad kai grįšiu šį vakarą namo, tikrai nenorėsiu kalbėti apie politiką. Tačiau jis manęs klaus. Jis labai mane palaiko. Aišku, yra ambicingas žmogus. Šiemet pats priėmė naujų iššūkių. Kai kurie žmonės pavadintų mus karjeristais, kurie daug dėmesio skiria darbams ir mažiau buičiai. Mums buitis yra visiškai penktoje vietoje“, – atvirai tinklalaidėje „Mudvi“ dalijosi ji.

Visą tinklalaidės „Mudvi“ epizodą galite pamatyti čia:

VIDEO: MUDVI #7 apie stiprias moteris ir su kokiais iššūkiais joms tenka susidurti?

Tiesa, A.Armonaitės nuomone, ne visuomet net ir jai pavykdavo išlaikyti sveiką balansą darbe ir asmeniniame gyvenime. Dažnu atveju išgyvenimai tikrai skaudindavo.

„Prieš penkerius metus, kai atėjau į profesionaliąją politiką, tikrai buvau kitokia. Dabar man, pasižiūrėjus atgal į tą Aušrinę, šiek tiek linksma. Tuometinė Aušrinė išgyveno dėl kiekvieno straipsnio, kuris galbūt ne taip parašytas. Taip pat nerimaudavau dėl kito žmogaus kritikos. Dabar daugiau mažiau man tas pats.

Aišku, kad yra žmonių, kurių nuomonė man svarbi. Tai tie žmonės, kuriuos laikau autoritetais. Jeigu jie pasisako aštriau, aš imu kvestionuoti ir analizuoti savo veiksmus ar pasisakymus. Bet ką kalba srautas, rašo komentatoriai, tai manęs nežeidžia.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius