Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į Vilniaus miesto tarybą papuolęs Gediminas Jaunius neslepia sumaišties: „Sąraše būti neplanavau“

Vėjuotą sekmadienį Lietuvoje praūžę rinkimai, panašu, naujų vėjų įneš į didžiąją dalį šalies savivaldų. To neišvengs ir didžiausio šalies miesto savivalda – Vilniaus miesto taryba. Į ją papuolė ne vienas žinomas Lietuvos pramogų pasaulio vardas, kiek netikėtai pateko ir televizijos prodiuseris, renginių organizatorius Gediminas Jaunius: „Turiu atvirai pripažinti – šis pirmadienis mane užklupo netikėtai.“
Gediminas Jaunius
Gediminas Jaunius / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

30-uoju sąrašo numeriu į rinkimus su Remigijaus Šimašiaus komitetu „Už Vilnių, kuriuo didžiuojamės!“ ėjęs G.Jaunius pagal pirmumo rezultatus atsidūrė 12-oje sąrašo vietoje ir užsitikrino visai aukštą vietą – partija gavo 17 mandatų. Tiesa, tokio rezultato prodiuseris sako nesitikėjęs, o ir sąraše atsidūrė neplanuotai.

„Tikrai turiu atvirai pripažinti, kad šis pirmadienis mane užklupo netikėtai. Vakar išėjau iš „Piano Man“ baro laimingas, nes komandai išties puikiai pasisekė, bet ir ramus, nes buvau sąrašo pabaigoje.

Tik ryte prabudau nuo mane sveikinančių draugų žinučių, ir tik tada supratau, kas čia vyksta. Tiesą sakant, kalbėdamas su jumis aš jaučiuosi nespėjęs apšilti kojų, bet tiek, kiek žinau iš bendro suvokimo, mano darbai neturėtų kirstis“, – nuostabos neslėpė G.Jaunius.

Gediminas pasakoja, kad būti komiteto „Už Vilnių, kuriuo didžiuojamės!“ sąraše iš pradžių nė neketino. Tiesiog jam patiko komandos rinkimų programa, tad jis paskambino R.Šimašiui ir pasiteiravo, kaip galėtų palaikyti jo komandą.

„Nuo jaunystės esu nusiteikęs visuomeniškai, visada stebiu rinkimus, aktyviai balsuoju, kai galiu – palaikau. Šį kartą iš trijų ryškių lyderių Vilniuje apsisprendžiau palaikyti būtent Remigijų Šimašių. Paskambinau ir pasakiau, kad noriu juos palaikyti, tačiau tikrai neturėjau minties, kad būsiu sąraše. Man sako: „Tai kviečiame į sąrašą.“

Perklausiau, galbūt kaip nors kitaip galėčiau prisidėti, bet buvo išreikšta pozicija, kad būti sąraše yra geriausia, ką aš galiu padaryti. Vis dėlto visuomet kartojau, kad jei mane išreitinguos, tikrai tai įvertinsiu. Jei jau buvau sąraše, kitos logikos nėra – dirbsiu ir viskas. Visų pirma, tai yra komandinis darbas, todėl labai džiaugiuosi už visą komandą“, – 15min pabrėžė G.Jaunius.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Gediminas Jaunius
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Gediminas Jaunius

Gediminas stebisi sulaukęs ir tokio žmonių palaikymo, nes esą jokios aktyvios rinkimų kampanijos jis nevykdė.

„Esu maloniai nustebęs tokiu rinkėjų dėmesiu ir palaikymu. Vienintelis dalykas, kurį aš padariau, tai paskutinę agitavimo dieną socialiniame tinkle parašiau apie sako kandidatavimą. „Facebook“ terminais kalbant, toks organinis palaikymas labai įkvepia ir įpareigoja, didžiulė garbė atstovauti mane palaikančių žmonių interesams Taryboje“, – kalbėjo G.Jaunius.

Televizijos laidų prodiuseris savo vietos taryboje nežada niekam užleisti – žmonių valią vykdys. O ir patirties savivaldoje jis turi – 2007–2008 metais G.Jaunius buvo Plungės rajono savivaldybės tarybos narys.

Paklaustas, ar naujas darbas taryboje jam netrukdys ir toliau organizuoti renginius, prodiusuoti televizijos šou, G.Jaunius sako problemų nematantis.

„Nemanau, kad darbas Vilniaus miesto taryboje kaip nors apvers mano gyvenimą aukštyn kojomis. Interesų konflikto tarp savo dabartinio darbo ir būsimojo darbo taryboje, aš nematau. Mano darbas nėra tiesiogiai žurnalistinis, aš esu televizijos prodiuseris ir renginių organizatorius bei režisierius. Jeigu kažkokiose konkrečiose vietose interesai kirsis, tai tada ir spręsime, dabar nieko blogo nematau“, – pabrėžė G.Jaunius.

G.Jaunius tikisi, kad R.Šimašius taps Vilniaus meru ir jo vadovaujamam komitetui pavyks suformuoti daugumą – tada esą bus paprasčiau įgyvendinti rinkimų programą. Kaip pagrindinius darbus G.Jaunius išskiria Nacionalinio stadiono, koncertų salės ant Tauro kalno projektą. Darbe jis žada panaudoti savo sukauptą patirtį ir kūrybiškumą.

„Vilnių įsivaizduoju kaip margą, įvairų ir, pirmiausia, Europos miestą. Ne tik Lietuvos sostinė, bet ir ryškus Europos miestas, kurį atrastų vis daugiau europiečių. Municipalinė politika čia gali daug nuveikti“, – 15min sakė G.Jaunius.

TAIP PAT SKAITYKITE: Remigijus Šimašius pateko į istoriją: tapo pirmuoju meru, apsilankiusiu naktiniame gėjų klube

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius