I.Zasimauskaitei draugai surengė netikėtą 25-ojo gimtadienio vakarėlį: šėlo lyg penkiamečiai

Pirmadienį, liepos 2-ąją, Ievai Zasimauskaitei sukanka 25-eri. Tačiau švęsti ji visai netikėtai pradėjo diena anksčiau. Pati dainininkė neplanavo rengti šventės, nes po „Eurovizijos“ ji vis dar neturi laisvo laiko, tad šią dieną ji galėjo tiesiog atsipūsti, atsipalaiduoti ir mėgautis visų dėmesių – gimtadienio paminėjimu už ją pasirūpino jos artimiausi draugai. Be to, Ieva džiaugiasi dar viena dovana – ji apšildys Jessie Ware koncertą Vilniuje.
Ievos Zasimauskaitės 25-ojo gimtadienio vakarėlis bei ji vaikystėje
Ievos Zasimauskaitės 25-ojo gimtadienio vakarėlis bei ji vaikystėje / Justina Rau Photography ir asmeninio albumo nuotr.

Iki gimtadienio likus kelioms dienoms, su 15min kalbėdama Ieva Zasimauskaitė tikino, kad jokios šventės nerengs – jei ir vakarėlis netyčia įvyks, tai be jokių išankstinių pasirengimų.

„Labai ilgai planavau ir norėjau padaryti grandiozinį gimtadienį, susikviesti visus draugus, bet galiausiai supratau, kad visiškai neturiu laiko jį organizuoti. Tai nebent kas nors spontaniško įvyks, o jei ne, tai tada sėdėsiu apsikabinusi keturis tortus su geriausiomis draugėmis“, – juokėsi Ieva Zasimauskaitė.

Pasak atlikėjos, ji iki šiol dar sunkiai randa laisvą minutę savo darbotvarkėje. „Esu užsiėmusi koncertais ir poilsiu, – juokėsi ji. – Dabar dažnai būnu šventykloje, dvasinę praktiką atlieku. Bet turiu ir labai daug pasirodymų. O jei ne jie, tai nuolatiniai derinimai, repeticijos. Nors ir atrodo, kad tai neturėtų daug laiko užimti, bet iš telefono aš tiesiog neišlendu. Ir ne šiaip pramogauju, o rimtai dirbu. Jau kartais nebenoriu į tą telefoną net žiūrėti...“

Bet iš kitos pusės ji yra labai laiminga, kai taip sėkmingai sukasi sau mieloje veikloje... „Man čia net ne darbas, tai mano gyvenimo dalis! Žinoma, kartais jo būna per daug. Vis dar ieškau to aukso viduriuko, bet turbūt čia visose srityse taip būna.“

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Ieva Zasimauskaitė
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Ieva Zasimauskaitė

O dar kai ją supa tokie mylintys ir dėmesingi žmonės... Sako, atrodo, iš gyvenimo daugiau prašyti nieko negalėtų. Gimtadienio išvakarėse, liepos 1-ąją Ievai Zasimauskaitei buvo surengta staigmena – netikėta šventė su visais jos artimiausiais bičiuliais.

Visu tuo pasirūpino eurovizinio pasirodymo režisierė Rasa Micachienė, kuri dar likus kelioms savaitėms iki Ievos gimtadienio ėmė viską planuoti.

Rasa susitarė su viena geriausių Ievos draugių, kad ši su atlikėja gimtadienio išvakarėse susitiktų ramiai paminėti gimtadienio. O tada prasidėjo netikėtoji dalis... Spręsdama įvairiausias užduotis, Ieva galiausiai pasiekė Kauno „Žalgirio“ arenoje esantį „Vaikystės miestą“, kur jos laukė daugybė draugų ir gimtadienis!

15min galerijoje – Ievos Zasimauskaitės gimtadienis-staigmena:

„Viskas buvo papuošta kaip 5-erių metų gimtadieniui. Norime, kad ji išliktų tokia pat vaikiška. Žinot, sako, kad po 25-erių nebepajauti, kai sueina 30 metų, galiausiai išvis nebesupranti, kur tie metai pabėgo. Kadangi šis Ievos gimtadienis yra lūžio taškas, po kurio laikas eina kur kas greičiau, mūsų mintis – švęsk 25 metų gimtadienį kaip 5-erių!“ – 15min pasakojo Rasa Micachienė.

Justina Rau Photography nuotr./Ieva Zasimauskaitė ir Rasa Micachienė su šeima
Justina Rau Photography nuotr./Ieva Zasimauskaitė ir Rasa Micachienė su šeima
Justina Rau Photography nuotr./Ievos Zasimauskaitės 25-ojo gimtadienio vakarėlis
Justina Rau Photography nuotr./Ievos Zasimauskaitės 25-ojo gimtadienio vakarėlis

Ir dovanos tuo nesibaigė. Rasa paprašė, kad kiekvienas, atvykęs į gimtadienį, pasiruoštų kokią staigmeną. Net ir tie, kurie negalėjo dalyvauti į pasveikinimą vis tiek buvo įtraukti.

„Mintis buvo ta, kad kiekvienas paruoštų kokia avantiūrą, kurios Ieva nesitikėtų. Vieni deklamavo, kiti tiesiogiai siuntė sveikinimus...“ – šypsojosi Rasa Micachienė.

Vieni geriausių metų gyvenime

Per visą gimtadienio šventę Ievai šypsena iš veido nedingo nė akimirkai. Juk ji šią šventę taip mėgsta!

„Per tą dieną galiu visus susikti – ir močiutes, ir dėdes, ir tetas, ir geriausius draugus. Ir šiaip man patinka artimiausių bičiulių dėmesys. Pavyzdžiui, su viena geriausių draugių susitinku tik tris kartus per metus – per savo, jos ir kokio draugo gimtadienį, nes vis nėra laiko. Bet per šią šventę niekur nebėgi ir lauki svečių“, – kalbėjo ji.

„Turbūt pats įsimintiniausias mano gimtadienis buvo baseinuose. Aš dar buvau maža, mes tuo metu nelabai turėjome pinigų, bet mama vis tiek suorganizavo tokį balių, kuris tais laikais buvo tikra prabanga. O kalbant apie pastaruosius paminėjimus – man labai patiko praėjusių metų. Kai atėjau ryte į šventyklą, ten buvo paruošti man keturi tortai iš skirtingų draugių! Iš tikrųjų pagal vedų tradicijas sukaktuvininkas turi dovanoti dovanas, paprastai pats kepa tortą, visiems dalija ir prašo palaiminimo. Bet tąkart aš sulaukiau dovanų. Žinot, tai atrodo tokie paprasti dalykai, bet man tokie patys gražiausi...“ – šypsojosi Ieva.

Vaikystėje Ieva visuomet tikėjosi kažkokių materialinių dovanų iš savo artimųjų. Tačiau dabar jai sako svarbiausia buvimas kartu.

J.Kalinsko nuotr./Ieva Zasimauskaitė ir Marius Kiltinavičius, Ievos tėvai Audronė ir Darius bei dėdė Mantas su žmona Diana Lisabonoje
J.Kalinsko nuotr./Ieva Zasimauskaitė ir Marius Kiltinavičius, Ievos tėvai Audronė ir Darius bei dėdė Mantas su žmona Diana Lisabonoje

„Atrodo, kad jau viską turiu, ko aš dar galiu paprašyti. Juk neprašysiu skrydžio į Balio salą... – juokavo atlikėja. – Bet šiaip man smagiausios apgalvotos dovanos. Kai žmogus žino, kas tau tikrai patinka. Pavyzdžiui, mano draugė juvelyrė yra padovanojusi auskarus, kuriuos padarė visiškai pagal mane, mano stiliaus, mano spalvų.“

Pasak Ievos, ir vyras Marius Kiltinavičius staigmenomis ją kartais nustebina. „Aš labai jas mėgstu! Mariaus staigmenos visada būna labai mielos. Paprastai jis ryte ką nors netikėtai ištraukia – ar dovanėlę, ar gėlių...“

Justina Rau Photography nuotr./Ieva Zasimauskaitė ir Marius Kiltinavičius
Justina Rau Photography nuotr./Ieva Zasimauskaitė ir Marius Kiltinavičius

Paklausta, ar būdama maža savo gyvenimą įsivaizdavo būtent taip, Ieva sako, kad ji tiesiog visuomet svajojo apie šeimą – tai buvo jos prioritetas.

„Aš visada žinojau, kad dainuosiu, nesvarbu, kas nutiktų. Iš tikrųjų kai man buvo 18 metų, prieš mokyklos baigimą rašėme laiškus – kaip mes įsivaizduojame save po 5-erių ir 10-ies metų. Man dabar būtų taip įdomu paskaityti... Atsimenu, kad svajojau, jog turėsiu vyrą, namą. Apie gerbėjus aš tikrai negalvojau. Mano didžiausia svajonė buvo turėti šeimą ir sukakus 25-eriems – jau vaikų. Bet tikiuosi, jų susilauksiu iki 30-ies. Pagalvojau, jei ką, ir su vaiku ant scenos galėčiau dainuoti. Paguldau į lopšį ir dainuoju!“ – juokėsi Ieva.

Tai 25-eri – daug ar mažai? „Atrodo, ir daug, ir mažai! Kai man buvo 16 metų, taip norėjau kuo greičiau suaugti, būti nepriklausoma. O dabar, kai jau suėjo 25-eri, viduje jaučiuosi tokia maža, kad man vis dar reikia mamos, kad visiškai nenoriu būti nepriklausoma. Bet juk metų tai jau daug – turėčiau ir apie vaikus galvoti. Gerai, kad bent susituokusi... – juokėsi ji. – Iš tikrųjų kai Mariui yra 36-eri, man visada atrodo, kad ir man yra virš 30-ies, kad esu vyresnė. Bet juk iš tikrųjų man dar tik 25-eri, dar visas gyvenimas prieš akis.“

Teodoro Biliūno/Žmonės.lt nuotr./Ieva Zasimauskaitė ir Marius Kiltinavičius
Teodoro Biliūno/Žmonės.lt nuotr./Ieva Zasimauskaitė ir Marius Kiltinavičius

Tik per šiuos metus ji dar nespėjo suprasti, kaip Marius mąsto: „Marius sakė, kad jei aš noriu vaiko, tai ir jis labai nori. Nežinau, ką čia reiškia – nori jis ar ne. Žinokit, per 8-erius metus aš jo dar neperpratau...“ – juokėsi atlikėja.

Kalbėdama apie prabėgusius metus Ieva neslepia šypsenos ir džiaugsmo – juk būtent šiais metais išsipildė didžiausia jos svajonė – „Eurovizija“.

„Man viskas dar atrodo kaip sapnas. Tiek svajojau, maniau, kad visą gyvenimą taip ir svajosiu, bet štai man 25-eri ir jau šis noras išsipildė! Tai kas dabar?.. Turbūt dėl to atėjo natūralus noras vaikams, – nusišypsojo ji. – Bet man atrodo, kad tai tik karjeros pradžia. Šie metai tikrai buvo vieni geriausių, kartu ir vieni sunkiausių, atnešę daugiausia naujų žmonių, su kuriais norėčiau būti savo visą gyvenimą. Kalbu apie režisierę Rasą Micachienę, be jos neįsivaizduoju ne tik muzikinio kelio. O man svarbiausia juk yra santykiai. Taip, karjera irgi, noriu dainuoti. Bet dar svarbiau – šeima ir artimieji. Taigi „Eurovizija“ yra sėkmė, bet didesnis pasiekimas yra tas, kad sutikau visus tuos žmones.“

Ši eurovizinė patirtis Ievą išmokė ir naujų naudingų dalykų: „Aš dar nemoku pasakyti „ne“, kai dabar visiems manęs reikia. Dar nemoku elgtis, kai gyvenimas taip pasikeitė. Kita vertus, „Eurovizijoje“ gavau labai daug atsakomybės, ji man leido subręsti kaip žmogui, kaip atlikėjai. Tie sunkumai taip sustiprino mane, kad nebebūtų baisu vėl kartoti tą patį.“

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Ieva Zasimauskaitė
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Ieva Zasimauskaitė

Bet šio bei to dar trūksta iki visiškos laimės. „Aš labai norėčiau išmokti būti kantri ir nuolanki. Norėčiau kiek pakeisti savo charakterį. Man kartais trūksta kantrybės su kai kuriais žmonėmis. Kartais atrodo, kad visi turi būti kaip aš, mąstyti kaip aš. Man reikia išmokti viduje priimti visus žmones tokius, kokie jie yra.

Todėl palinkėčiau sau, kad niekada nesuabejočiau tuo, ką darau, kad mano kelyje būtų kuo mažiau abejonių. Kai užklumpa sunkumai, žmogui visuomet norisi pasirinkti lengvesnį kelią, nors jis nebūtinai yra teisingas. O aš noriu eiti sunkesniu, bet teisingu keliu, kuris tikrai atneš man laimę“, – 15min kalbėjo Ieva Zasimauskaitė.

Apšildys Jessie Ware koncertą Vilniuje

Gimtadienio išvakarėse Ievą pasiekė dar viena puiki žinia. Liepos 23 d. Vilniaus universiteto botanikos sode tvyros ypatinga aura: čia savo pasirodymą surengs Jessie Ware, kurios romantiškos meilės baladės pavergė milijonus gerbėjų visame pasaulyje. Britų atlikėjos pasirodymai pasižymi nuoširdumu ir romantiška nuotaika, todėl nenuostabu, kad jos koncertą apšildys ne kas kitas, o Ieva Zasimauskaitė.

„Kai man parašė, kad kviečia apšildyti šią nuostabią atlikėją, pradžioje pagalvojau, kad kažką sumaišė ir pasakys, jog tai pokštas. Tačiau kai patvirtino, iškart pradėjau jaudintis, ar man tikrai pavyks. Pamenu, kai pirmą kartą išgirdau J.Ware dainą „Say you love me“, jau tada norėjau ją apkabinti ir pasakyti, kad ši daina yra absoliučiai „wow“! Man iki šiol sunku patikėti, kad dabar galėsiu tai padaryti. Ši žinia – nuostabiausia gimtadienio dovana!“

VIDEO: Jessie Ware - Say You Love Me

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius