-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Iglė – apie gyvenimo pokyčius: kaip atsisakė mėsos, alkoholio ir atrado meditaciją

15min studijoje pristatydama savo ir Sauliaus Prūsaičio kūrinį „Tyliai išeinu pas kitą“, Iglė Bernotaitytė papasakojo, kad jai šios dainos reikšmė susijusi su išėjimu iš senų įpročių į naujus. Kitaip tariant – išėjimu pas naują save. Atlikėja teigia jau kurį laiką nevartojanti alkoholio, nevalganti mėsos bei praktikuojanti jogą ir meditaciją.

Iglė Bernotaitytė 15min studijoje lankėsi ketvirtadienį. Čia ji papasakojo ne tik apie pristatomą kūrinį, bet ir apie naują savo gyvenimo etapą.

„Mano atveju yra taip, kad išeinu pas kitą save. Palieku praeity tą senąją aš ir ateinu pas naują“, – kalbėdama apie savo ir Sauliaus Prūsaičio dainos „Tyliai išeinu pas kitą“ reikšmę, paminėjo atlikėja.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Saulius Prūsaitis ir Iglė
Luko Balandžio / 15min nuotr./Saulius Prūsaitis ir Iglė

Atsisakyti mėsos, alkoholio ir pradėti sąmoningiau gyventi ji pradėjo staiga. Kaip pati teigė 15min, kai žmonės tvirtina, kad niekada gyvenime ko nors nedarys – būtinai padaro.

„Sakiau, kad niekada neatsisakysiu nei mėsos, nei alkoholio, bet mano nuomonė pasikeitė labai greitai – akimirksniu.

Nežinau, ką aš supratau, bet taip jau viduje įvyko, kad viso to nebenoriu“, – sakė pašnekovė, pratęsdama, kad šių dalykų atsisakymas padeda ir medituojant.

Būtent pirmiausia Iglė ir pradėjo praktikuoti meditaciją, atrado jogą, o tada panoro jaustis kitaip ir viduje.

„Norėjau nebeturėti nerimo, norėjau, kad nebebūtų nuotaikų kaitų. Aš tai mačiau kaip vienintelį kelią, kuris man šiuo metu yra teisingiausias“, – su 15min kalbėdama apie pasikeitusio gyvenimo būdo priežastis šypsojosi dainininkė.

Tautvydo Juknevičiaus nuotr./Iglė Bernotaitytė
Tautvydo Juknevičiaus nuotr./Iglė Bernotaitytė

Ji jau pastebėjo teigiamų šio sprendimo pasekmių. Mergina pasakojo, kad ėmė daugiau juoktis, tapo linksmesnė. „Ir myliu visus“, – nusijuokusi pridūrė.

Tiesa, atlikėja neslepia, kad pirmaisiais mėnesiais lengva nebuvo – pasitaikė silpnumo akimirkų, kai, pavyzdžiui, užsimanydavo mėsos. Tačiau ji nepasidavė.

„Dabar jau nebėra jokių pagundų“, – patikino Iglė.

Visą pokalbį galite išgirsti čia:

VIDEO: Saulius Prūsaitis ir Iglė po trejų metų vėl drauge: pristato dainą „Tyliai išeinu pas kitą“

15min primena, kad vos septyniolikos laimėjusi didžiausią muzikos realybės šou „X faktorius“ ir anksti patyrusi šlovę bei pripažinimą, Iglė neslėpė, kad tai nebuvo vien pasaka. Su šlove užgriuvo ir didelė atsakomybė, o su ja atslinko nerimas. Ilgą laiką norėjusi nuo jo išsivaduoti ir išbandžiusi įvairius metodus, Iglė pagaliau atrado savo kelią.

„Atėjo supratimas, kad galiu pati stipriai keisti mąstymą ir gyventi laimingą gyvenimą“, – pranešime spaudai apie neseniai pristatytą kitą dainą, pavadinimu „Drugeliai“, sakė ji.

Tautvydo Juknevičiaus nuotr./Iglė Bernotaitytė
Tautvydo Juknevičiaus nuotr./Iglė Bernotaitytė

Dainininkė išmoko priimti ir paleisti žmones, susitaikyti su praeitimi, kurios nebepakeis. Atrado džiaugsmą mažuose dalykuose, kurie sukuria saugią ir laimingą kasdienybę. Šie vidiniai pasikeitimai neįvyko staiga. Iglė sakė, kad tai, kuo džiaugiasi šiandien, yra pusę metų vykusio vidinio virsmo rezultatai.

Atradusi meditaciją, ji pajuto, kaip ilgą laiką kankinęs ir išvarginęs nerimas pamažu traukiasi. Teigiami pojūčiai skatino nesustoti ir keisti gyvenimo būdą iš esmės.

„Jau pusę metų nevalgau mėsos, nevartoju alkoholio, medituoju ir kuriuosi laimę iš mažų dalykų, todėl ši daina man asocijuojasi su paleidimu visko, kas buvo neigiama mano gyvenime. Tai tarsi nauja aš“, – sakė dvasios ramybę atgavusi dainininkė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius