Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ineta ir Ąžuolas Žvaguliai iš prieglaudos pasiėmė šuniuką: „Kiekvieni namai turi turėti gyvūną“

Kone visą gyvenimą šunis auginęs Ąžuolas Žvagulis šią tradiciją nusprendė perkelti ir į savo šeimą. Kol žmona Ineta su vaikais atostogauja, verslininkas į jų didžiulį namą parsivežė šunytę. Ir ne bet kokią – nusprendė išgelbėti „SOS gyvūnai“ prieglaudoje atsiradusią mažylę.
Ąžuolas ir Ineta Žvaguliai su vaikais ir naujuoju augintiniu
Ąžuolas ir Ineta Žvaguliai su vaikais ir naujuoju augintiniu / „Čiop čiop“ nuotr.

„Mintis namuose auginti šunį gimė jau seniai. Tiesiog laukėme, kol Bernardas paaugs, kada jau stipriai vaikščios ant kojų“, – 15min pasakojo Ąžuolas Žvagulis.

Žvaguliai galvojo ir apie veislinio šuns pirkimą, tačiau galiausiai nusprendė suteikti šansą likimo nuskriaustam gyvūnui.

„Prieš metus pamačiau, kad prieglaudose būna ir mažų, fainų šuniukų. Todėl norėjome padėti kiek įmanoma vienam iš jų“, – šypsojosi jis.

Iš pradžių Ąžuolui kilo mintis padaryti šeimai staigmeną ir šuniuką į namus atvežti jiems nežinant: „Bet po to nusprendžiau pasitarti su žmona, nes po to dar kieme teks miegoti...“ – juokėsi Ą.Žvagulis.

Tačiau žmonos pritarimą Ąžuolas sako gavęs iškart. Todėl kai tik pamatė feisbuke patalpintą vienos ypatingos mažylės nuotrauką, sėdo į automobilį ir nuvyko jos pamatyti gyvai prieglaudoje.

„Dar nufotografavau, nusiunčiau Inetai, jai patiko, tai ir parsivežiau. Dar spėsiu ją prijaukinti prie namų, kol vaikai negrįžo“, – pasakojo verslininkas.

Asmeninio albumo nuotr. /Naujas Žvagulių šeimos augintinis
Asmeninio albumo nuotr. /Naujas Žvagulių šeimos augintinis

Pasak Ąžuolo, vaikai dar nesupranta, kas jų laukia grįžus namo, tačiau sako manantis, kad Barborai šuniukas labai patiks.

„Mūsų visai šeima patinka šunys. Turėjome ir vaikystėje, ir dabar – brolis augina, tėvas augina. O mes tik laukėme tinkamos progos. Kadangi mūsų namas labai didelis, šuo turės daug vietos, kur lakstyti. Beje, šunytė turėtų užaugti kaip vilkšunis, tai jai vietos tikrai pakaks“, – pasakojo jis.

Tiesa, per pirmą dieną mažylė jau spėjo namuose įvesti savo tvarką: „Ji jau sugriaužė vieną kilimą... Man tėvas patarė, kad visur reikia patrinti tabasko padažo arba pipirų, kad šuo suprastų, jog negalima valgyti baldų. Tai eisiu ir aš tuoj išbandyti.“

Asmeninio albumo nuotr. /Naujas Žvagulių šeimos augintinis
Asmeninio albumo nuotr. /Naujas Žvagulių šeimos augintinis

Ąžuolas pripažįsta, kol išauklės šuniuką, turbūt laiko praeis nemažai, tačiau jis neabejoja, kad jo sukeltos emocijos atpirks viską.

„Gal teks porą batų paaukoti, porą kilimų, kėdžių. Bet gyvūnas namuose labai svarbu – ir vaikams, ir mums. Kiekvienas turi turėti“, – 15min kalbėjo Ąžuolas Žvagulis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius