Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Iš Kanų grįžusi Viktorija Siegel pasveikino trynukų mamą: „Būtų gėda skųstis turint tik vieną vaiką“

Trečiadienio rytą trynukų mama Simona Lipnė bičiulius pakvietė į „Vaflių namus“, kur vyko jos tinklaraščio trynukai.lt pristatymas. Jo nepraleido ir gera Simonos draugė Viktorija Siegel, su sužadėtiniu Danieliumi Bunkumi auginanti praeitų metų vasarį gimusią dukrelę Nicole.
Simona Lipnė su vaikais ir vyru Mindaugu bei Viktorija Siegel
Simona Lipnė su vaikais ir vyru Mindaugu bei Viktorija Siegel / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Renginyje apsilankiusi Viktorija sakė, kad dukters gimimas – vienas svarbiausių įvykių jos gyvenime. Nicole ne tik perdėliojo prioritetus, bet ir privertė į pasaulį pažvelgti visiškai kitomis akimis.

„Tiesą sakydavo tos mamos, kad gimus vaikui gyvenimas apsiverčia aukštyn kojomis – pasikeičia ir įpročiai, ir požiūris į pasaulį, save ar net kitus vaikus. Mano pasaulėžiūra tapus mama pakito į gerąją pusę, ir labai tuo džiaugiuosi“, – kalbėdama su 15min pasakojo V.Siegel.

Viktorijos teigimu, motinystė kiekvienai moteriai yra geriausias ir maloniausias darbas. Ji su džiaugsmu stebi, kaip Nicole bėgant laikui keičiasi, kaip ryškėja jos būdas.

„Kasdien ji vis auga, tobulėja, išmoksta kažką fainesnio padaryti. Ir savo charakterį parodo, nes jau formuojasi asmenybė. Kiekvienas mes esame su charakteriu, tik vaikai jo galbūt negali atitinkamai parodyti, pasakyti taip, kaip suaugusieji, todėl jį išreiškia rėkimais, kažkokiomis isterijomis“, – pastebi laiminga mama.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Viktorija Siegel
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Viktorija Siegel

Sulaukusi klausimo, į kurį – mamą ar tėtį – panašesnė Nicole, Viktorija pabrėžė, kad jų dukra yra unikali: „Manau, kad ji panaši į save. Galbūt turi šiek tiek mano, šiek tiek Danieliaus bruožų, bet tai nėra tas atvejis, kai žiūri į vaiką ir matai, kad jis mamos ar tėčio kopija. Daug kas iš šono pasižiūrėję sako, kad ji yra mūsų abiejų miksas, bet aš sakau, kad vaikas panašus į save, ir tai yra labai gerai.“

O Nicole charakteris tikrai ne iš lengvųjų. Anot Viktorijos, jos ir Danieliaus dukra yra gana užsispyręs ir nenustygstantis vietoje vaikas.

„Ji tvirta ir visada gaus tai, ko nori. Tokį charakterio stiprumą ji paveldėjo iš tėvelio ir šiek tiek iš mamytės. Jos darželyje lengvai nenuskriaus. Jeigu ji užsimano eiti tiesiai, tai tu neperkalbėsi jos eiti į kairę arba į dešinę. Ji ne iš tų vaikų, kad kur pasodini, tai ten ir rasi. Kai buvo dar mažesnė, tai galbūt ir panašiai būdavo, bet dabar jau nebe“, – sakė V.Siegel.

Asmeninio albumo nuotr./Viktorija Siegel su dukra Nicole
Asmeninio albumo nuotr./Viktorija Siegel su dukra Nicole

Viktorija priduria, kad dukrelę sunku sudominti ir žaislais – pažaidusi su vienais, netrukus ji jau užsimano kitų. Tuomet tenka ieškoti išeities.

„Nebūtinai tas pats dalykas, kuris domino vakar, sudomins ją ir šiandien. Jai žaislas yra įdomus daugiausia trims minutėms, o paskui reikia jau kažko naujo. Kas mane seka socialiniuose tinkluose, tas žino įžymiąją Nicole antytę – tai vienintelis žaislas, be kurios negali nė dienos. O šiaip tai jai reikia vis kažką naujo sugalvoti, pasukti smegenėles, kad sudomintumėme“, – pasakojo moteris.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Viktorija Siegel ir Simona Lipnė
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Viktorija Siegel ir Simona Lipnė

Tačiau Viktorija sako, kad motinystė jai vis dėlto nebaisi. Juk yra kas pagelbėja, o ir visada turi su kuo palyginti – kiti turi dar daugiau vaikų, pavyzdžiui, trynukus auginanti renginio kaltininkė Simona Lipnė. Ir susitvarko.

„Nei labai lengva, nei labai sunku. Su Simona esame tikrai geros draugės ir labai dažnai pasikalbame telefonu, tai ji papasakoja, kiek pas ją ten visokių rūpesčių. Tada aš pagalvoju, kad man būtų gėda skųstis turint tik vieną vaiką. Tikrai viskas įmanoma, jeigu protingai susidėlioji ir turi šalia vyrą, kuris padeda“, – 15min sakė V.Siegel.

Patarimų kitoms mamoms Viktorija patikino nelabai linkusi dalinti. Taip elgiasi dėl vienos esminės priežasties – visi jie nublanksta prieš asmeninę patirtį.

„Aš ir pati, kai buvau nėščia, labai daug skaičiau apie vaikų auklėjimą, auginimą, kaip suprasti vaiką, kaip susitvarkyti su jo ožiukais. Tačiau skaityti knygą yra viena, o susidurti su tais kaprizais realiame gyvenime – visai kas kita.

Asmeninio albumo nuotr./Viktorija Siegel, Danielius Bunkus su dukra Nicole
Asmeninio albumo nuotr./Viktorija Siegel, Danielius Bunkus su dukra Nicole

Kitos moterys ir prieš gimdymą skaito, kaip ten viskas vyks, kaip ten ką reikės daryti, lanko kursus, bet kai ateina ta diena, tu realiai pamiršti tuos patarimus ir nebesivadovauji jais. Visko išmoksti savaime“, – įsitikinusi V.Siegel.

Viktorija teigia, kad daug žinių jai suteikia ne tik pats gyvenimas, bet ir dukrelė: „Ne tik mes mokome vaiką, bet ir vaikas mus moko. Su Nicole kiekvieną dieną išmokstu vis kažko naujo, kažkokių naujų savybių savyje atrandu.“

O ar Viktorija, žvelgdama į bičiulės Simonos šeimą, norėtų pati auginti trynukus? „Na, gyvenime niekada negali žinoti. Gal dar ir turėsim“, – šypteli ji.

Tačiau moteris įsitikinusi – tokiu atveju lengva tikrai nebūtų, tad prireiktų ir papildomos pagalbos.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Simona Lipnė su vaikais ir vyru Mindaugu
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Simona Lipnė su vaikais ir vyru Mindaugu

„Gyvenime nieko nėra neįmanomo ir jei gimtų trynukai, nebūtų kito pasirinkimo ir tektų su jais susitvarkyti. Moterys susitvarko, juk kai kurios šeimos turi ir po penkis vaikus. Tai nėra labai lengva, bet tiesiog pripranti prie šiek tiek kitokio gyvenimo ritmo nei su vienu vaiku ir susitvarkai. Aš ir pati stebiuosi Simona. Ji šaunuolė – sugeba pasirūpinti ir savimi, ir vyru, ir vaikais.

Aišku, kas be ko, manau, kad turint trynukus auklė yra neišvengiamas dalykas, būtinybė – neįsivaizduoju, kaip mamos ir tėčiai vieni su jais susitvarkytų“, – savo įžvalgomis dalijosi V.Siegel.

O kol kas ji džiaugiasi, kad taip pat spėja viską suderinti – pakanka dėmesio dukrelei, Danieliui, draugams, o dar ir sau laiko lieka.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius