Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Įspūdingąjį „Dodge Challenger“ vairuojantis Stano: „Vieni pamatę šypsosi, kiti mojuoja“

Savaitgalį daugybė žmonių plūdo į pajūrį, mėgavosi saulės voniomis, šiltomis Baltijos bangomis bei šėlo Jūros šventėje. Tiesa, poilsiautojai nepraleido progos aplankyti ir Palangoje vykusių išskirtinių, akį traukiančių mašinų parodos. Kurorte vyko 12-asis Tarptautinis amerikietiškų automobilių ir motociklų mėgėjų sąskrydis „American Spirit 2019“, kuriame kartu su „Dodge Challenger“ dalyvavo ir Stanislavas Stavickis-Stano.
„American Spirit 2019“
„American Spirit 2019“ / Viktorija Karsokaitė / 15min nuotr.

Žinomas vyras 15min pasakojo, kad nesibaigiančių darbų sūkuryje rado kelias laisvas dienas ir kartu su šeima išskubėjo prie jūros. Atlikėjas į kelionę išsiruošė ne su bet kokiu, o amerikiečių prekės ženklo automobiliu. Jis, anot Stano, visiškai įprastas, populiarus Amerikoje, tačiau retai matomas Lietuvoje.

„Amerikietiški automobiliai lydi mane visą gyvenimą. Beveik visos mano mašinos buvo amerikietiškos – „Jeep Commander“, „Lincoln Navigator“. Tai tiesiog gyvenimo būdas ir man net sunku įsivaizduoti vairuojant europietišką automobilį“, – sakė Stano.

Viktorija Karsokaitė / 15min nuotr./„American Spirit 2019“
Viktorija Karsokaitė / 15min nuotr./„American Spirit 2019“

Tačiau, kad ir kaip mėgtų Amerikoje pagamintas mašinas, vyras tikino vieną kartą susigundęs ir nusipirkęs 2015 metų „Renault Espace“ – prancūziško prekės ženklo automobilį: „Jame buvo visos technologijos, kurių dabartiniame automobilyje nėra – masažuojamos sėdynės, kas tiktai nori, bet džiaugsmo nebuvo.“

Atlikėjas paatviravo, kad šiuo metu važinėja su 2016 metų, 3.6 l variklio „Dodge Challenger“, kuri turi 8 pavarų dėžę, o vidutinės degalų sąnaudos – 11,3. Anot Stano, toks automobilis kainuoja nuo 15 iki 20 tūkst. eurų, tačiau įmantresnio, su įvairiais privalumais kaina gali siekti ir iki 100 tūkst.

„Tokius automobilius geriausia atsivaryti iš Amerikos. Manasis, kai pirkau, buvo nežymiai įrėžtas, pakeičiau bamperį, kapotą ir važinėju“, – 15min pasakojo Stanislavas Stavickis.

Paklaustas, ar nesunku išlaikyti tokį automobilį, vyras tikino, kad su amerikiečių prekės ženklo mašina važinėti kur kas pigiau nei su pagaminta Europoje, o ir jos išskirtinumas džiugina labiau nei paprasto, klasikinio automobilio.

„Tai yra didžiulis mitas, kuriuo tiki neįtikėtinai daug žmonių. Tas automobilis, su kuriuo mes buvome parade, kainuoja daug mažiau nei tokių pačių metų europinis automobilis. Daugybė dalių ir komponentų jam tinka iš kitų gamintojų, pavyzdžiui „Ford“, todėl „Dodge Challenger“ išlaikymo kainos tokios pačios kaip ir kitų mašinų. Lietuviams, kuriems tai yra įdomu, gražu, tikrai linkėčiau neišsigąsti ir įsigyti“, – pasakojo Stano.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Stanislavas Stavickis-Stano su sūnumi
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Stanislavas Stavickis-Stano su sūnumi

Važinėdamas gatvėmis Stano prisipažino sulaukiantis ir žmonių dėmesio. Vieni pamojuoja, kiti nusišypso. Kaip sako atlikėjas, riedant su tokia mašina, jaučiama tikra amerikietiška dvasia, jis niekam nekelia pavydo ar pykčio.

„Jei žmogus važiuoja su nauju „Mercedes“ ar brangiu ir išskirtiniu BMW, jam niekada niekas nepamojuos, nenusišypsos, nebent parodys vidurinį pirštą ir piktai pasižiūrės, tai yra faktas“, – juokėsi Stano.

Ir nors jo mašina niekam nekelia nepasitenkinimo, pats atlikėjas sako kartais prie vairo paburnojantis: „Kelyje kartais būna pykčio, bet stengiuosi save sulaikyti. Ne vieną kartą keliuose matydavau neadekvačiai ar lėtai važiuojančius automobilius, kildavo pyktis, juos aplenkdavau. Tada pamatydavau, kad vairuoja mama, veža vaikus ir staiga prisimindavau, kad ir aš turiu šeimą, ir pas mane taip būna. Tada paimdavo didelė gėda, todėl dabar stengiuosi kaip įmanoma labiau tvardytis.“

Kartu su savo šeima – žmona Indre ir vaikas Stano atvyko į Palangoje vykusių mašinų sąskrydį. Čia jis dalyvauja jau ne pirmus metus. Tiesa, parodoje pavyksta apsilankyti ne kiekvienais metais, nes atlikėjams liepos pabaiga – didžiausias darbymetis.

„Toks sutapimas, kad prieš kelis mėnesius užsiregistravome šioje parodoje, bet aš net neabejojau, kad, kaip ir visada, teks šią šventę praleisti. Tačiau darbų neatsirado, todėl labai džiaugiuosi sudalyvavęs“ , – pasakojo vyras.

Tiesa, dėmesio sulaukė ne tik jo išskirtinė mašina, bet ir pats atlikėjas. Palangoje šiuo metu laiką leidžiantis Stano pasakojo, kad prie jo dažnai prieina žmonės, pasisveikina ir pasidomi, kaip jo sveikata.

„Prie manęs prieina žmonės, kai būnu prie jūros ar mieste, klausia, kaip man sekasi. Iš pradžių tai glumino, o paskui supratau, kad nuoširdžiai domisi, jiems svarbu. Nors negalima sakyti, kad liga sustabdyta, nes tai yra ilgalaikis procesas, dabar jaučiuosi labai gerai. Gyvenu daug sveikiau, sportuoju ir stengiuosi džiaugtis kiekviena akimirka.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius