Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Išradingumui nėra ribų: egzamino kompoziciją pagal Monikos Liu dainą pastatė duše

Šokis gali būti įvairių formų ir įvairiose vietose. Tai puikiai įrodė Lietuvos muzikos ir teatro akademijos trečio kurso studentė Ema Maslauskaitė, kuri pasitelkusi išradingumą pastatė kompoziciją ten, kur daugeliui būtų sunku įsivaizduoti – duše. Taip, dažnai šioje vietoje tampame operos solistais mėgėjais, bet ar nors kartą bandėte čia šokti?
Ema Maslauskaitė su kursiokėmis
Ema Maslauskaitė su kursiokėmis / Asmeninio albumo ir stopkadro nuotr.

Ema 15min pasakoja, kad iš viso turėjo sukurti tris šiuolaikinio šokio kompozicijas. Paskutiniąją ji galėjo pasirinkti laisvai, tad pakankamai neseniai su dėstytoja Agnija Šeiko ir kursiokėmis pradėjo svarstyti, kur būtų galima įgyvendinti idėją.

„Iš pradžių galvojau, kad gal visai būtų įdomu daryti sandėlyje. Tačiau vienas kursiokas pasiūlė kompoziciją pastatyti duše. Nuėjau į patalpas, apsižvalgiau ir man labai patiko. Tada kartu su dėstytoja ištobulinome idėją ir atlikėjų įvaizdį. Na, ir kaip būdinga studentams, kompozicija gimė likus savaitei iki egzamino“, – šypteli E.Maslauskaitė.

Kaip pasakoja mergina, šokį norėjosi kurti ne pagrindinėje šokio katedros salėje, o merginų persirengimo kambario dušo erdvėje. Nors vieta nebuvo pakankamai didelė, tačiau nuo pagrindinės idėjos neatitolo. O sutikusios kursiokės puikiai išpildė Emos sumanymą.

„Buvo labai lengva, nes jos yra ir mano geriausios draugės. Ir šiaip pačioms buvo įdomu, nes viskas vyko visai kitoje vietoje nei mums įprasta. Jos sakė, kad labai džiaugėsi sudalyvavusios, tai buvo viena iš įdomiausių jų atliktų šokių kompozicijų“, – pasakoja ji.

Negana to, ir pačios kompozicijos pavadinimas įdomus – „Troškimas“. Būtent pagal atlikėjos Monikos Liu dainą šiuo pavadinimu ir buvo sukurtas šokis. Mergina paaiškina, kad į žodį „Troškimas“ sutelpa daug temų, todėl savo darbu ir norėjo parodyti, kad vienos konkrečios idėjos paprasčiausiai nėra.

Emos kompoziciją „Troškimas“ galite išvysti čia:

VIDEO: Emos Maslauskaitės šokio kompozicija

„Šis žodis kol kas labai palankus. Aišku, toks yra ir Monikos Liu dainos, pagal kurį šokome, pavadinimas. Tiesiog nenorėjau tikslaus tos kompozicijos apibūdinimo. O daina man labai patiko ir suteikė daugiau įkvėpimo, todėl ir pastūmėjo ją pasirinkti“, – sako Ema.

Asmeninio albumo nuotr./Ema Maslauskaitė
Asmeninio albumo nuotr./Ema Maslauskaitė

10 balų už kompoziciją gavusi Ema netrukus sulaukė ir Monikos Liu dėmesio. Tiesa, ji prisipažįsta, kad iš pradžių bijojo atlikėją žymėti šalia instagrame publikuoto vaizdo įrašo.

„Monika Liu pasidalijo ir pakomentavo. Labai keista buvo, bet taip pat nudžiugau. Iš tiesų net bijojau ją žymėti, nes galvojau, kad supyks, bet galiausiai apsidžiaugiau pamačiusi komentarą. Tai man labai didelis įvertinimas“, – atvirauja Ema.

Mergina nemažai dėmesio gavo ne tik iš atlikėjos, bet ir iš studentų, internautų.

„Tiek iš dėstytojų, tiek iš studentų sulaukiau pakankamai daug palaikymo ir susižavėjimo. Manau, kad daug ką nustebino kitos erdvės pasirinkimas ir išpildymas viso to pasirodymo metu. Ir po vaizdo įrašu susilaukiau komentarų. O blogų žodžių, kad, pavyzdžiui, nesuprato ar jiems nepatiko, niekas tiesiogiai nesakė“, – džiaugiasi ji.

Pasiteiravus, ar ir anksčiau sulaukdavo tiek dėmesio už sukurtas kompozicijas, Ema patikina, kad tai buvo pirmas kartas.

Asmeninio albumo nuotr./Ema Maslauskaitė
Asmeninio albumo nuotr./Ema Maslauskaitė

„Kiekviename kurse pristatai kažkokias kompozicijas tautine, šiuolaikine ir vaikų temomis. Tai šį pusmetį buvo šiuolaikinio šokio kompozicija, kurią tokiu būdu padariau ir pristačiau“, – 15min sako Ema.

Mergina tikisi ir ateityje sukurti panašią kompoziciją, kuri būtų dar įdomesnė.

„Man asmeniškai nėra labai superinis darbas, nes visą laiką galvoji, kad gali geriau. Tiesiog atrodo, kad tam ribų nėra. Nesinori galvoti, kad tai vienintelis darbas, kuris sulaukė daug dėmesio“, – viliasi ji.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius