Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

J.Zinkevičiūtė užstojo J.Vaitkų: „Kai žiūri per „nešvarius langus“, vienintelė išeitis – kaltinti kitą“

Scenografės Simonos Biekšaitės kaltinimų dėl nederamo seksualinio elgesio sulaukęs Jonas Vaitkus sulaukė ir palaikymo. Pats režisierius šią situaciją vadina Rusijos šmeižto kampanijos dalimi, jo pusėn stojo ir aktorė Justė Zinkevičiūtė.
Justė Zinkevičiūtė
Justė Zinkevičiūtė / Gretos Skaraitienės / BNS nuotr.

Pasak jos, „per „nešvarius langus“ neretai matosi kitaip, o tuomet vienintelė išeitis – kaltinti kitą“.

J.Zinkevičiūtė socialiniame tinkle pasidalijo įrašu, kuriame išsakė nuomonę apie J.Vaitkui mestus kaltinimus. „Tai yra mano asmeninė nuomonė. Mano patirtis, kuria noriu pasidalinti“, – įrašą pradėjo ji, dėmesį atkreipdama ir didžiosiomis raidėmis parašydama – „MĄSTYK“.

TAIP PAT SKAITYKITE: Scenografė S.Biekšaitė seksualiniu priekabiavimu apkaltino režisierių J.Vaitkų: prašė parodyti „savo trikampėlį“

„Šiandien garsiai kalbėti tapo drąsa, kurios vis daugiau netrūksta kiekvienai, o ir ne vienerių metų senumo įvykiams užtenka atminties prisiminti, lyg tai būtų vakar. Galbūt.

Bet galbūt ir per „nešvarius langus“ matosi kitaip? Tada vienintelė išeitis – kaltinti kitą. Bet prieš garsiai kalbant ar nereiktų savo žodžio persijoti per tris sietus – tiesos, gerumo ir naudos?

Pas profesorių Joną Vaitkų mokiausi aktorystės. Per visą laiką – nė menkiausios užuominos apie tai, už ką „lojama“ šiomis dienomis. Per mokslo metus iš jo išmokau estetikos pojūčio kasdienybėje, neiti per gyvenimą paviršutinišku žingsniu ir netapti blankia mase, reikalaujančia dėmesio“, – sakė J.Zinkevičiūtė.

TAIP PAT SKAITYKITE: J.Vaitkus kaltinimus priekabiavimu vadina Rusijos šmeižto kampanijos dalimi

15min primena, kad į viešumą skandalas dėl tariamo J.Vaitkaus elgesio iškilo prieš porą dienų, kai scenografė Simona Biekšaitė viešai pasidalijo savo #metoo istorija. Tuomet ji pasakojo, kad žinomas teatro ir kino režisierius prie jos seksualiai priekabiavo ir išgėręs neva prašė parodyti savo „trikampėlį“.

Pats J.Vaitkus šią situaciją vadina dalimi šmeižto kampanijos, kurią vykdo Rusijos propagandiniai kanalai, dalimi. Ji esą suplanuota artėjant teatro vadovo rinkimams. Režisierius taip pat svarsto kreiptis į teismą.

TAIP PAT SKAITYKITE: Kaltinimų dėl nederamo seksualinio elgesio sulaukęs J.Vaitkus svarsto kreiptis į teismą

D.Matvejevo nuotr./Režisierius Jonas Vaitkus
D.Matvejevo nuotr./Režisierius Jonas Vaitkus

15min primena, kad į viešumą pastaruoju metu išlindo ir daugiau #metoo istorijų, seksualinio priekabiavimo šešėlis krito ir ant Vilniaus dailės akademijos Tapybos katedros dėstytojo Jono Gasiūno, Vilniaus dailės akademijos dėstytojo, fotomenininko Gintauto Trimako, režisieriaus Šarūno Barto.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius