Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jazzu vandenlenčių varžybas žiūrėjo su mylimuoju: „Man tai tik pomėgis, jam – gyvenimo būdas“

Šeštadienį vandens sporto fanai rinkosi „WakeWay“ parke, kuri vyko tarptautinės vandenlenčių varžybos. Nemėžyje prie Vilniaus tarp šio sporto entuziastų buvo galima išvyti ir dainininkę Justę Arlauskaitę-Jazzu su mylimuoju Donatu Ivanausku, kuriam vandenlentės ne tik aistringas hobis, bet ir verslas.
 Justė Arlauskaitė-Jazzu ir Donatas Ivanauskas
Justė Arlauskaitė-Jazzu ir Donatas Ivanauskas / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Vandenlenčių sportu Justė susidomėjo ne taip ir seniai, kai 2016 metais pradėjo draugauti su Donatu. Daug metų neradusi sporto šakos, kuri jai apskritai patiktų, ji džiaugėsi, kad širdies draugas supažindino su šia ekstremalia veikla.

Ir nors vandenlentės ją labai įtraukė, metų pradžioje atostogų Filipinuose metu Justė susižeidė nugarą ir iki šiol nesportuoja. Nenori rizikuoti, juk turi pasirodyti scenoje.

Šeštadienį „WakeWay“ vandenlenčių parke Vilniuje dainininkė su Donatu Ivanausku žiūrėjo pirmąsias tarptautines, didžiausias Baltijos šalyse vandenlenčių varžybas „Red Bull Wake2el“.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Vandenlenčių varžybų akimirka
Luko Balandžio / 15min nuotr./Vandenlenčių varžybų akimirka
Luko Balandžio / 15min nuotr./Vandenlenčių varžybų akimirka
Luko Balandžio / 15min nuotr./Vandenlenčių varžybų akimirka

„Nugaros trauma Filipinuose mane laikinai atitraukė nuo šio pomėgio. O ir koncertas manęs laukia vakare, todėl šiame renginyje aš tik žiūrovė, atvažiavau palaikyti savų“, – šypsojosi 15min kalbinta Jazzu.

Išvyka į Filipinus metų pradžioje buvo skirta vandenlenčių sportui. Kasdien plaukdama ji pajuto, kad tobulėja, bet tikrai nesiruošia tapti šio sporto profesionale.

Luko Balandžio / 15min nuotr./ Justė Arlauskaitė-Jazzu ir Donatas Ivanauskas
Luko Balandžio / 15min nuotr./ Justė Arlauskaitė-Jazzu ir Donatas Ivanauskas

Justė sako, kad nugaros trauma ją pristabdė, bet noro nesumažino, anaiptol – padidino: „Visi plaukia, o aš turiu nervintis, kad negaliu! Bent jau kurį laiką. O vasarą taip norisi vandens sporto, norisi vandens, būti gamtoje, norisi vėjo, atgaivos.“

Netrukus Jazzu ir vėl galės stotis ant vandenlentės. „Baimės po traumos neatsirado, atsirado tik supratimas, kaip ir ką reikia daryti šiame sporte. Man sveikata brangiausia, dabar turiu kažkaip išlaviruoti ir pasveikti“, – 15min sakė ji.

Paklausta, ar žiūrint, kaip kiti čiuožia vandeniu, galima kažko pačiam išmokti, Justė griežtai sakė ne: „Šis sportas yra absoliuti praktika. Reikia kuo daugiau pačiam sportuoti.“

Scenoje nepakartojamus pasirodymus rengianti dainininkė savo simpatijas rodo ne tik vandens sportui, bet ir boksui. Anksčiau ji buvo sakiusi, kad boksas yra jos meilė numeris 1. Tiesa, vandenlenčių sportas jau stoja greta bokso.

„Patirta trauma man neleidžia ir boksuotis. Pristabdžiau abi veiklas ir man dėl to labai liūdna“, – apgailestavo Justė.

Pasak Justės, vandenlenčių sportas sužavėjo dėl aktyvios fizinės veiklos, kuri gerina savijautą, tvirtina kūną. „Esu labai jautri, sunku atsipalaiduoti nuo minčių. Man netinka jokios meditacijos, todėl boksas, o ir vandenlentės, padeda išsikrauti fiziškai. Tada jaučiu malonų nuovargį ir nebesinori apie nieką galvoti. Plaukimas man jau tapo meditacija – vėjas, vanduo ir pastangos, susikaupimas išvalo mano mintis“, – sporto pliusus vardijo dainininkė.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Donatas Ivanauskas
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Donatas Ivanauskas

Jos draugas Donatas Ivanauskas vandenlenčių sporte – profesionalas ir Justė net nebando su juo varžytis: „Aš dainuoju profesionaliai ir mes gerbiame vienas kito profesines erdves. Vienas kitą palaikome. Man vandenlentės tik pomėgis, o jam – gyvenimo būdas.“ Donatas kitąmet ir pats žada išbandyti jėgas varžybose. Šiemet, deja, sutrukdė trauma.

Justė prisipažįsta, kad Donato pamokų neprašo. Jai geriau mokytis su draugėmis – moteriška kompanija ir supratingesnė, ir atlaidesnė. Tik kai pramoko čiuožti vandenlente, Justė iš Donato išgirdo patarimų.

Pažiūrėjusi varžybas, vakare Jazzu išvyko į Kulautuvą – dainavo bardų festivalyje „Akacijų alėja“.

Svarbiausios vandenlenčių varžybos Lietuvoje

Šeštadienio popietę „Wake Way“ vandenlenčių parke susirinko atletai iš 13 šalių. Tarp jų – ir dabartinis pasaulio čempionas Lior Sofer, ir vicečempionas Dominik Guehrs. Vyrų kategorijoje auksą nuskynė Liam Peacock, o moterų – Melissa Colborne.

Vyrų laimėtojų trejetukas:
Liam Peacok
Dominik Guehrs
Sam De Haan

Vytauto Dranginio nuotr./Vandenlenčių varžybų akimirka
Vytauto Dranginio nuotr./Vandenlenčių varžybų akimirka

Moterų laimėtojų trejetukas:
Melissa Colborne
Dagnė Baniukštytė
Živilė Einikytė

Vytauto Dranginio nuotr./Vandenlenčių varžybų akimirka
Vytauto Dranginio nuotr./Vandenlenčių varžybų akimirka

„Tiesiog neįtikėtina ir tuo pat metu labai džiugu, kad Lietuvoje pavyko suorganizuoti tokio masto tarptautinį renginį. Nekalbant apie pasaulio čempioną ir vicečempioną, čia susirinko visa vandenlenčių sporto grietinėlė – Pedro Caldas, Millles Toller, Szebasztian szolath, Sam De Haan, Melissa Colborne ir daugybė kitų. Nors ir skambėsiu pagyrūniškai, bet šios varžybos tapo istoriniu Lietuvos vandenlenčių sporto įvykiu”, – pasakojo viena iš renginio organizatorių Agnė Šimanskytė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius