Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Johno Lennono gimtadienį vilniečiai atšventė su fejerverkais

Nors iki legendinio britų dainininko, buvusio „The Beatles“ nario Johno Lennono gimtadienio šventės liko dar kelios dienos, sostinėje įsikūrusiame skvere prie jam skirto paminklo vilniečiai jau paminėjo dainininko 77-ąjį gimtadienį.
Johno Lennono gimtadienio akimirka
Johno Lennono gimtadienio akimirka / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Johno Lennono gimimo dienos proga visame pasaulyje rengiami įvairiausi koncertai, parodos, ceremonijos bei kiti renginiai. Lietuva – ne išimtis.

Skvere prie Johno Lennono paminklo penktadienio vakarą vyko grupės MOVO koncertas ir teatralinis performansas „Lenonas gyvas“. Šventę vainikavo fejerverkai, kuriuos vilniečiams dovanojo „Blikas“.

Gimtadienio minėjime dalyvavo kompozitorius Algirdas Klova, menotyrininkas Saulius Pilinkus, Lietuvos gynybos ir saugumo pramonės asociacijos vadovas Ričardas Sartatavičius, dizaineris Aleksandras Pogrebnojus ir kiti.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Aleksandras Pogrebnojus
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Aleksandras Pogrebnojus
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./MOVO
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./MOVO

Johnas Lennonas gimė 1940-ųjų spalio 9-ąją Liverpulyje. Septintajame dešimtmetyje jis su trimis bendraminčiais subūrė grupę „The Beatles“, kuri tapo pasauliniu fenomenu. Aštuntajame dešimtmetyje grupė išsiskirstė ir Johnas Lennonas pradėjo solinę karjerą.

1980-ųjų gruodžio 8-ąją dainininkas buvo nušautas prie savo namų Niujorke. Jo žudikas Markas Chapmanas (62 m.) iki šiol sėdi už grotų.

J.Lennono paminklas Vilniuje buvo atidengtas 2015-aisiais. Skulptoriaus Jono Gecevičiaus darbo idėjos autorius – menininkas Saulius Paukšys.

J.Lennonas visuomet kovojo už taiką ir meilę pasaulyje, smerkė smurtą, neteisybę. „Tikiuosi, kad skulptūra padarys Vilnių gražesniu ir taikesniu miestu. Kaip to norėjo Johnas Lennonas“, – skulptūros atidengimo ceremonijoje tąsyk kalbėjo S.Paukštys.

TAIP PAT SKAITYKITE: Keiksmų pilnas Johno Lennono laiškas aukcione parduotas beveik už 30 tūkst. dolerių

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius