-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jonas ir Simona Nainiai savo naujuose namuose apgyvendino ukrainiečių šeimą

Vis daugiau garsių žmonių savo pavyzdžiu įkvepia padėti nuo karo bėgantiems ukrainiečiams. Ne išimtis ir Jonas Nainys, kuris su žmona Simona į savo namus priėmė trijų asmenų šeimą. Plačiau apie tai atlikėjas papasakojo lankydamasis 15min studijoje.
  Simona ir Jonas Nainiai, ukrainiečiai
Simona ir Jonas Nainiai, ukrainiečiai / Asmeninio albumo nuotr.

Penktadienį Jonas Nainys-Jovani 15min studijoje pristatė savo naujausią singlą „Better Without You“. Jis aptarė ir šių dienų aktualijas bei pagalbą nuo karo nualintai Ukrainai.

Jonas su žmona Simona Naine neseniai įsikėlė į naujus erdvius namus, todėl, kaip teigė, nė kiek nesuabejoję nusprendė juose apgyvendinti trijų asmenų šeimą iš Ukrainos. Ją rado per „Stiprūs kartu“ organizaciją. Kaip pasakojo, pamatę skelbimą, iš karto susižvalgė su Simona ir nusprendė – pildom.

Lukas Balandis / BNS nuotr./Jonas Nainys
Lukas Balandis / BNS nuotr./Jonas Nainys

Tuo metu jie buvo iškeliavę į kalnus, todėl pažymėjo dienas, kuriomis jau bus namuose. Vos tik grįžo – jiems paskambino, o kitą dieną kartu važiavo parsivežti naujų gyventojų.

„Turime didelius namus, kuriuose vietos užteks visiems. Vakar nuvažiavau paimti labai mielos moters su dviem paaugliais vaikais. Vakarą ir dieną skyrėme susipažinimui. Vaikščiojome po miestą, nuvežiau į „Naktinį avilį“, kad parodyčiau, kaip mes įsikūrę, ką veikiame.

Jiems labai patiko matyti Ukrainos vėliavas, kurių yra visur – Senamiestyje, tame pačiame „Naktiniame avilyje“. Daug kur užrašyta „Путин-гавно“ (Putinas – šūdas – red. past.). Jie filmavo ir fotografavo, siuntė savo giminaičiams, likusiems šalyje. Jaučiau jų dėkingumą ir nuostabą, kai pirmą kartą atvažiavę į Vilnių, visur matė mėlyną ir geltoną.

Per daug nesinori kalbėtis apie karą ar klausti, kaip jiems sekėsi, bet jie vis tiek pasakoja. Norisi juos įtraukti į visai kitokias pramogas, tad, kiek galime, visi prisidedame ir bandome juos užimti“, – 15min studijoje pasakojo J.Nainys.

Jonas tikino dar nežinantis, kuriam laikui ukrainiečiai pas juos apsistos. Spėja, kad mėnesį.

„Su Sima bandėme įsivaizduoti, kas būtų, jeigu mums taip nutiktų. Net nekilo minčių apie privatumą, kad atsibos, nepatiks. Visas tas emocijas ir įsivaizdavimus bei savo ego iš viso padedėjau į šoną. Šioje vietoje tikrai labai norisi jiems padėti. Ar pinigais, ar apgyvendinimu. Mes tą laikotarpį būsime kartu, skirsime dėmesio, finansinę pagalbą, galų gale, maisto.

Vakar buvome parduotuvėje, sakiau, aš labai noriu išmokti gaminti ukrainietiškus barščius. O mama su dukra kaip tik labai skaniai gamina. Vakar juos virėme. Aš esu sriubų maniakas, tad stebėjau procesą, o kitą kartą, sakiau, kad užsirašysiu visą receptą. Išėjo labai skanūs barščiai. Šiandien, tikriausiai, gaminsime Kyjivo kotletą. Noriu išmokti jų tradicinių patiekalų, o jie, sakė, kad nori išmokti lietuviškų“, – kalbėjo atlikėjas.

Pora pripažįsta, kad nė kiek nesigaili priėmę tokį sprendimą.

„Mūsų namai yra erdvūs ir dideli. Gera matyti, kaip svečiai vaikštinėja su šypsena. Parodžiau ir vyrų kambarėlį, įjungiau jų sūnui pažaisti „Play Station“. Vakar žiūrėjome visokius filmus.

Simona nekalba rusiškai, tai tenka pavertėjauti, bet susikalbame. Baisūs dalykai vyksta Ukrainoje, tad mažiausia, ką galime padaryti, yra užmiršti visokius savo įsivaizdavimus, kaip patogiai norime gyventi, ir šiek tiek kurį laiką susispausti bei padėti žmonėms. Ta empatija, supratimas ir pagalba daro pasaulį gražesnį. O pradėti reikia nuo savęs. Mano filosofija tokia buvo visada.“

Asmeninio albumo nuotr./Jonas Nainys, Simona Nainė
Asmeninio albumo nuotr./Jonas Nainys, Simona Nainė

Anot jo, lietuvių vienybė šiuo klausimu parodė, kokia esame graži tauta. Jis spėja, kad taip gali būti dėl to, jog ir patys turėjome panašią istoriją. Be to, vyras tikina, kad vien tik iš pokalbių su ukrainiečių šeima jis gauna daug geros energijos.

„Čia yra ne apie materialų pasipelnymą, o apie susipažinimą su kitais žmonėmis. Per vieną vakarą susiradome draugus. Galbūt po visų baisių dalykų galėsime važiuoti pas juos, draugauti šeimomis. Taip gera su jais būti, gaunu daug emocijų, net nematuoju“, – sakė pašnekovas.

Pokalbis su atlikėju Jovani:

VIDEO: Jovani su nauja daina atidaro šiltąjį sezoną: kūrinys priverčia susimąstyti

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius