Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 10 05

Jų vardus neteisėtai naudojo sukčiai: siūlė nuo gėlių ir būrimų iki intymių kadrų

Atvejai, kai sukčiai, aferistai ir kiti asmenys neteisėtai naudojo žinomų žmonių vardus, Lietuvoje ne tokie ir retai pasitaikantys: kas, apsimesdami garsenybėmis, siūlė investuoti į kriptovaliutas, kas prisistatė kaip jų vadybininkai, kas pardavinėjo neegzistuojančias intymias nuotraukas, kas kvietė į pasimatymus. Dėl kokių atvejų galvą dažniausiai teko sukti Lietuvos garsiems žmonėms ir ar jiems pavyko iš to pasipelnyti?
Natalija Bunkė, Vaiva Budraitytė, Arūnas Valinskas, Jazzu
Natalija Bunkė, Vaiva Budraitytė, Arūnas Valinskas, Jazzu / 15min nuotr.

Garsiai nuskambėjus atvejui, kai „Oskarų“ laureatas Clintas Eastwoodas Jungtinėse Valstijose laimėjo bylą prieš Lietuvos bendrovę „Mediatonas“, klaidingai teigusią, kad jis rėmė kanapių produktų vartojimą, ir prisiteisė netgi 5,26 mln. eurų, kviečiame prisiminti ir čionykščius panašius nutikimus.

O Lietuvoje sukčiai šią įstatymo ribą bandė peržengti kaip įmanydami – siūlė įsigyti ir Vaivos Budraitytės asmeninį horoskopą, ir Jolantos Leonavičiūtės intymių nuotraukų, ir koncertų, apie kuriuos nežinojo nė patys atlikėjai, ir daugelį kitų paslaugų.

Dažna sukčių auka

Štai astrologė Vaiva Budraitytė praeitų metų pavasarį susidūrė su tikru galvos skausmu. Feisbuko puslapyje „Horoscope today“ už 2 eurus 90 centų per minutę buvo siūlomos individualios astrologės prognozės telefonu. Vis dėlto jomis klientai patenkinti neliko – kas pastebėjo atsikartojimus, kas prognozių apskritai nesulaukė ir dėl to nepasitenkinimą išliejo internete.

Nusiskundimai pasiekė ir pačią V.Budraitytę, kuri kaipmat kreipėsi į policiją. Kaip tuo metu portalui patvirtino Vilniaus apskrities vyriausiuoju policijos komisariato atstovai, tyrimas dėl naudojimosi žinomos moters vardu buvo pradėtas.

Visgi šiandien V.Budraitytė liko nieko nepešusi. „Policija nutraukė tyrimą. Kadangi sukčiai dirba iš užsienio, jų negalėjo surasti“, – sakė astrologė.

Ji pripažino į policiją besikreipusi ir dėl kito atvejo – reklamos, pasirodžiusios naujienų portaluose: „Mano vardas buvo naudojamas vaistų nuo pėdų grybelio reklamoje. Žmonės man taip pat pradėjo rašyti pretenzijas, kad tie vaistai tik sudegino odą, kad kilo baisios alergijos, kad vaistai nieko negydo. Rašė: kiek tau, rupūže, sumokėjo svolačiai, kad tu tai reklamuoji?“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius