Jurga Jurkevičienė: kodėl 69-erių Amerikos pirmoji ponia nesibaido ryškiausių spalvų?

Italija – mados valstybė, galbūt todėl, kai pasaulis per visas informacijos priemones rėkia apie pandemiją, didžiausi internetiniai portalai verčiau siūlo atkreipti dėmesį į pirmosios Baltųjų rūmų ponios Jill Biden garderobą. Šiuo bjauriu planetai laiku jo spalvos veikia itin pozityviai.
Jurga Jurkevičienė, Jill Biden
Jurga Jurkevičienė, Jill Biden / Vida Press nuotr.

Šviesiaplaukė naujojo JAV prezidento sutuoktinė vilki pačias ryškiausias spalvas. Galbūt ji siunčia kažkokią žinią pasauliui?

XXX

Italai spalvų nevadina – raudona, žalia, violetinė, geltona. Jie sako – rosso fuoco (liet. ugnies raudona), verde mela (liet. obuolio žalia), viola glicine (liet. violetinė glicinijų), giallo acido (liet. rūgšti geltona). Sunku patikėti, bet šiandien Italijos interneto portaluose visi šie apibūdinimai skiriami apibūdinti 46-ojo JAV prezidento Joe Bideno į aštuntąjį dešimtmetį žengiančios žmonos, universiteto pedagogės Jill Biden garderobą.

Keisčiausia yra tai, kad panašias spalvas mėgstančios moterys rizikuoja atrodyti vulgarios, neskoningos, pernelyg ryškios, išsiskiriančios iš minios. Tačiau nei šiandien, kai universiteto dėstytoja Amerikos naujojo prezidento Joe Bideno sutuoktinė Jill Biden tapo pirmąja ledi, nei anksčiau, kol ji buvo tik Baltųjų rūmų viceprezidento žmona, kritikos dėl savo vilkėjimo stiliaus moteris nesulaukė. Atvirkščiai, net negailestingi Italijos mados kritikai Baltųjų rūmų viceprezidento moterį vertino palankiai. Ryškios spalvos moterį ne tik smarkiai jaunina, iš aplinkinių ji išsiskiria drąsa, tačiau atrodo itin elegantiška.

Ryškios spalvos moterį ne tik smarkiai jaunina, iš aplinkinių ji išsiskiria drąsa, tačiau atrodo itin elegantiška

Italijos žiniasklaida sužinojo, jog Joe Bideno ponia atrodo grakšti ir jaunatviška, nes kasdien nepaliauja intensyviai sportuoti. Kiekvieną rytą Jill nubėga 8 kilometrus ir kilnoja svorius. Negana to, ji maitinasi itin taisyklingai, o tai reiškia, išskirtinai tik pagal Viduržemio jūros dietą, kurios principą atrado ne kas kitas, o Italijoje apsigyvenęs amerikietis Ancelas Keysas. Šios dietos pagrindas – mažai mėsos, nekaloringi produktai, daug vaisių ir daržovių, kurie yra gaminami su tyru alyvuogių aliejumi. Prezidento žmona teigia, kad ji jaučiasi sveika, nes kasdien šeimai gamina pati.

Sunkiausias uždavinys pedagogei Jill ikirinkiminės kampanijos ir rinkimų metu buvo ne tik išsirinkti progos vertą garderobą. Sicilijos atšaką šeimos istorijoje turinti moteris lengvai moka susikurti elegantiškiausią stilių.

Vida Press nuotr./Jill Biden
Vida Press nuotr./Jill Biden

Tačiau labiau nei savimi ji pasitiki profesionaliai patarėjais, ir tai yra dar vienas jos intelektualumo ženklas. Kita vertus, mados ekspertai ją vertina pozityviai, nes, skirtingai nei Donaldo Trumpo žmona, ji nebūtinai renkasi de luxe (liet. prabangiausius) drabužius. Moteris puikiai miksuoja garsius drabužių logotipus ir aksesuarus, bet nevengia ir drabužių, pagamintų iš perdirbtų atliekų. Ir vienas, ir kitas stilius ant jos dailios figūros atrodo puikiai.

Neteisinga būtų manyti, jog už Melania Trump beveik dvidešimčia metų vyresnė moteris rinkimų kampanijos metu nejautė psichologinės įtampos. Juk Jill konkurentė iš Slovėnijos Melania – itin daili, praeityje dirbusi modeliu, neeilinio grožio ir liekna, artistiška, savo karjeroje buvusi ir aktorė.

Jill puikiai miksuoja garsius drabužių logotipus ir aksesuarus, bet nevengia ir drabužių, pagamintų iš perdirbtų atliekų

Kitai moteriai Melania be vargo būtų įvariusi nepasitikėjimo savimi kompleksą. Ir dėl to ji būtų rinkųsis kuo saikingesnius, ypač liekninančius tamsius, o ne pačius ryškiausius arba gėlėmis dekoruotus drabužius.

Tiesa, jaunystės metais Jill taip pat yra dirbusi modeliu. Ši patirtis jai padėjo išsaugoti grakščią laikyseną, kurią italai vadina portamento. Pažodžiui tai skambėtų nešti save, pristatyti save. Visiškai teisingai, tačiau tarp manekenių ne visos moterys vienodai skleidžia klasę ir eleganciją. Ypatingą manierų graciją, mokėjimą jausti situaciją ir atitinkamai spontaniškai elgtis ji paveldėjo iš savo sicilietišką temperamentą ir ypatingą natūralumą skleidžiančios itališkų šaknų šeimos.

Bet italų žiniasklaida, lygindama abi pirmąsias Amerikos ledi, įtaria dar ir kitokias moterų eleganciją lemiančias priežastis.

Tarsi provokuodami savo skaitytojus, o labiausiai – moteriškąją lytį, Italijos mados portalų korespondentai linksniuoja klausimą: ar galėtų nelaiminga, banali, nemylima ir nemylinti moteris vilkėti sukneles, kostiumėlius, paltus iš kraujo raudonumo, rūgščia citrinų, skaisčia violetine ir rožine spalvomis dažytų medžiagų?

Atsakymas aiškus. Ryškias spalvas gali rinktis tik moteris, kuri spinduliuoja gyvenimo džiaugsmą, meilę ir ištikimybę savo partneriui, šeimai. Taip pat ir asmenybė, kuri myli savo veiklą, nėra tik savo vyro sutuoktinė. Taigi, savarankiška, nepriklausoma moteris.

Ryškias spalvas gali rinktis tik moteris, kuri spinduliuoja gyvenimo džiaugsmą, meilę ir ištikimybę savo partneriui

Pirmojo Joe Bideno, jau prezidento, pasisveikinimo su Amerikos rinkėjais metu Jill Biden vilkėjo itin subtilią, garsaus logotipo 4800 eurų vertės Oscar della Renta suknelę, derindama ją su elegantiškais Jimmy Shoo Katience Pump bateliais, kurių kaina – 700 eurų, pagamintais iš verstos odos, priekyje papuoštais kristalais dekoruotu gėlės žiedu. Drabužis jai puikiai tiko.

Vida Press nuotr./Jill Biden ir Joe Bidenas
Vida Press nuotr./Jill Biden ir Joe Bidenas

Ikirinkiminių debatų metu pasauliui ji pasirodė su itin įspūdinga „Dolce&Gabbana“ alta sartoria (liet. aukštosios mados) suknele iš gėlių kolekcijos, kurios kaina siekė beveik 2 tūkstančius eurų, sukeldama pavydą savo konkurentei, kuri tarėsi esanti vienintele šių mados namų Baltuosiuose rūmuose kliente.

Savo stiliui Jill suteikė dar ir intelektualumo prieskonį, ant veido mūvėdama ir to paties gėlėto audinio kaukę. Tuo parodydama, jog rūbas – ne tik banalus moters kūno apdangalas, bet ir kartu su svarbiu aksesuaru atspindintis laikmetį.

Vida Press nuotr./Jill Biden
Vida Press nuotr./Jill Biden

Būtent Jill intelektualumas sukėlė amerikiečių rinkėjų pagarbą, ir rinkiminės kampanijos metu rugsėjį, kai Jill pasirodė avėdama Stiuarto Weizmano bateliais, kainuojančiais 700 eurų, su jų vertę dar pakeliančiu užrašu „Vote“.

Nors Jill konkurentė Melania Trump buvo gerokai anksčiau susipažinusi su garsiais Italijos mados namų stilistais Domenico Dolce ir Stefano Gabbana ir į vizitą Italijoje vyko vilkėdama „Dolce&Gabbana“ mados namų švarkeliu iš tos pačios gėlių kolekcijos, vis dėlto išskirtinis rankų darbo brangiausias kolekcijos modelis, kainuojantis 50 000 eurų, atrodė tarsi ryškus brangakmenis ant tuščiavidurės žemos klasės moters kūno.

Melanios švarkelis – brangiausias kolekcijos modelis, kainuojantis 50 000 eurų, atrodė tarsi ryškus brangakmenis ant tuščiavidurės žemos klasės moters kūno

Vis dėlto Melania jau anksčiau buvo pastebėjusi iš Jill pusės tam tikrą jos kaip konkurentės nuvertinimą. Melania jautė, jog Jill jos nebijo ir netgi provokuoja ir tai ją pakankamai siutino. Jill daugiau lygiavosi, tarkime, vilkėdama raudona „Oskarų“ ceremonijų stiliaus suknia su „Guess“ Italijos mados namų logotipu, į Baracko Obamos sutuoktinę Michelle, bet ne į Melania.

Vida Press nuotr./Jill Biden ir Mischelle Obama
Vida Press nuotr./Jill Biden ir Mischelle Obama

Kita vertus, skirtingai nei Melania, Jill jau gerokai anksčiau prieš pasirodydama Baltuosiuose rūmuose puikiai mokėjo vilkėti renginių ir teatrų kuluaruose perdirbtas iš atliekų „Gabriela Hearst“ suknias iš šilko, šifono ir raso (liet. atlaso), kurios ant jos grakščios figūros atrodė puikiai ir net prabangiai, nes intelektualumo šiam garderobui suteikė vidinė Jill elegancija.

Kasdienai skirti kostiumėliai, paltai, suknelės iš itin ryškių madingų naujausių kolekcijų sezono spalvų JAV first lady suteikia ir stilistų akivaizdžiai pastebimo šiuolaikiškumo.

Tačiau kur kas svarbiau, kad ryškios spalvos, pirmiausia, įkvepia pačią pirmąją ledi. Italijos internetų portalams universiteto dėstytoja, niekada nepalikusi savo pareigų, atskleidė, jog gyvenimas ją pažymėjo skaudžiais randais. Po jos sutuoktinio Joe Bideno sūnaus Beau tragiškos mirties nuo smegenų vėžio 2015-ais metais Jill buvo įsitikinusi, kad daugiau gyvenime nebepajėgs šypsotis. „Jis mirė vasarą, kai visas pasaulis žydėjo, bet man jis buvo juodas.“ Kaip tik todėl bandydama suteikti sau pačiai ir kitiems, išgyvenantiems praradimų skausmą, pirmoji JAV ledi prioritetą teikia ryškiausioms garderobo spalvoms.

Todėl pirmosios Baltųjų rūmų moters titulo Jill nevertina vien kaip sutuoktinės pareigų. Jos kasdienybėje, skirtingai nei Donaldo Trumpo žmonos, gausybė veikos, susijusios su planetos išsaugojimu, su moters, kaip šio pasaulio kūrėjos, sveikatos užtikrinimu. Kaip tik todėl Jill privalo atrodyti jaunatviška, drąsi, nebijanti suklupti ir atsikelti. Būtent taip į gyvenimą žvelgti jos vyrą – naująjį JAV prezidentą – mokė jaunystėje jo tėvai. Joe Bidenas ne kartą suklupo, bet nepalūžo, atsitiesė. Bet atsitiesė tik palaikomas savo intelektualios nebanalios eleganciją spinduliuojančios žmonos.

Į ją šiandien žvelgia, joje mato pavyzdį viso pasaulio dailioji lytis, kuri kasdien kovoja prieš baisiausias ligas, už šeimos nuotaiką, savo pačių ir savo įpėdinių šviesesnį rytojų. Ypač šių dienų kontekste pasaulinės tragedijos akivaizdoje svarbus moters pavyzdys.

Jill Biden Italijos žiniasklaida vadina ne tik pavyzdinės elegancijos ir klasės prezidento partnere, bet vertina kaip puikią psichologę ir pedagogę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius