-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Jurgita Jurkutė-Širvaitė tapo iškilmingo prancūziško labdaros vakaro žvaigžde

Šeštadienio vakarą Prancūzijos–Lietuvos prekybos rūmai verslo, politikos ir kultūros atstovus pakvietė susitikti Valdovų rūmuose. Čia surengtas prabangus verslo ir labdaros vakaras „Diner de Gala avec Martell“, kurio tikslai – dvarų kultūros puoselėjimas Lietuvoje, kultūros paveldo mecenavimas ir verslo ryšių tarp dviejų šalių stiprinimas. Iškilmingo renginio nepraleido gausus būrys įtakingų svečių, vakaro žvaigžde tapo aktorė Jurgita Jurkutė-Širvaitė.
Jurgita Jurkutė-Širvaitė su vyru Ryčiu
Jurgita Jurkutė-Širvaitė su vyru Ryčiu / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Svečiai į Valdovų rūmus pradėjo rinktis 18 valandą. Renginio nepraleido būrys politikos, verslo, kultūros, mados pasaulių atstovų, kurių gretose – ir garsūs žmonės: mados namų „Cantas“ direktorė Jolanta Mikalajūnienė, dizainerė Audronė Bunikienė, verslininkė Danguolė Stachura, režisierius Vytenis Pauliukaitis, modelis Kristina Tučkutė, modelis Asta Valentaitė, floristas Mantas Petruškevičius ir kiti. Iš viso puotoje apsilankė pustrečio šimto įtakingų visuomenės veikėjų, visų jų dalyvio mokestis tapo auka labdarai.

Papozavę žiniasklaidos atstovams, pakėlę po šampano taurę, o dalis – ir sudalyvavę ekskursijoje po Valdovų rūmus, svečiai susėdo Didžiojoje renesansinėje menėje, kurioje vyko prabangi vakarienė. 

Apgalvota čia buvo net pati smulkiausia puotos detalė – patiekti patiekalai, nuskambėjusios natos, žvilgsnius traukusios Manto Petruškevičiaus parinktos gėlės... Net visi 12 stalų, nukrautų prabangiu maistu, turėjo savo pavadinimus, padėjusius sukurti dar įtaigesnę atmosferą: buvo pavadinti garsiausių Lietuvos valdovų ir LDK didikų, kunigaikščių ir bajorų vardais.

Šį iškilmingą vakarą vesti buvo patikėta aktorei Jurgitai Jurkutei-Širvaitei ir leidinių autoriui Eugenijui Skerstonui. Vakaras buvo vedamas trimis – prancūzų, lietuvių ir anglų – kalbomis.

 J.Jurkutės-Širvaitės įvaizdžiu vakarui rūpinosi garsiausias šalies dizaineris Juozas Statkevičius, kuris šiuo metu intensyviai ruošiasi naujausios savo kolekcijos pristatymui.

Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Jurgita Jurkutė-Širvaitė ir Eugenijus Skerstonas
Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Jurgita Jurkutė-Širvaitė ir Eugenijus Skerstonas

Ji, kaip ir kiti svečiai, į renginį atėjo žengdama raudonu kilimu. J.Jurkutė-Širvaitė nustebino savo įvaizdžiu: vilkėjo purpurinę storos medžiagos suknelę, primenančią arabų kultūrai būdingus drabužius. Suknelė buvo papuošta auksu žėrinčiais kristalais. 

Iškilmingos vakarienės, kurios metu susirinkusieji pasigardžiuodami skanavo Monikos Čereškaitės vadovaujamos „Taurakalnio“ komandos gamintus patiekalus pagal XV-XVIII amžių autentiškus Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės receptus, skambėjo garsiausių Prancūzijos kompozitorių – Pérotin , Guillaume de Machaut, Jean-Philippe Rameau, Jean-François Le Sueur, Louis Hector Berlioz, Georges Bizet, Achille-Claude Debussy – kūriniai. 

Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Danguolė Stachura (kairėje)
Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Danguolė Stachura (kairėje)

Išskirtinį pasirodymą šiam verslo ir labdaros vakarui paruošė ir garsiausias pasaulyje akordeonistas iš Lietuvos Martynas Levickis drauge su styginių kvartetu „SinChronic“. Po pasirodymo Valdovų rūmuose jie išvyko į Londoną, kur surengs koncertą prestižinėje „Royal Albert Hall“ koncertų salėje.

Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Martynas Levickis
Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Martynas Levickis

Renginio programoje buvo numatytos ne tik vaišės ir prancūziška muzika, bet ir žaidimai: susirinkę svečiai dalyvavo simboliniame protmūšyje, kurio klausimai tikrino kiekvieno žinias apie Prancūzijos kultūrą ir istoriją.

Paskanavę ištaigingos vakarienės susirinkę svečiai buvo pakviesti į netoliese esantį viešbutį „Kempinski Hotel Cathedral Square“, kuriame puota tęsėsi toliau – susirinkusieji mėgavosi VMG komandos ruoštu desertu ir dalyvavo šokiuose. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius