Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

K.Kaikarienė – apie šeimos taisyklę ir kūno formas išsaugantį „stebuklingą“ gėrimą

Renginių organizatorė Kristina Kaikarienė savo prisilietimu ne vieno žmogaus šventę yra pavertusi pasaka. Tačiau kartais dėl savo klientų norų tenka ieškoti neeilinių sprendimų ir iš padėties suktis pačiais originaliausias būdais.
Kristina Kaikarienė
Kristina Kaikarienė / Tomo Petrovskio / tomasfoto.lt nuotr.

Charizmatiškoji renginių organizatorė Kristina Kaikarienė neslepia – nepaisant to, kad yra labai užimta, suktis virtuvėje jai yra malonu, todėl namuose gamina kiekvieną dieną, rašoma TV3 televizijos pranešime spaudai.

„Vienintelis dalykas, kurio, kalbant apie maisto ruošą, negalėčiau suteikti, yra tikslus receptas. Visada šiek tiek eksperimentuoju. Mano virtuvėje visuomet yra džiazas“, – laidoje „Virtuvės istorijos“ pasakoja renginių organizatorė.

Mieliausiai žinoma moteris ruošia pagrindinius patiekalus. Desertai – tik atsipalaidavimui. „Kadangi mūsų namuose desertų nelabai kas valgo, jie dažniausiai būna vežami vyrui į darbą arba jais vaišiname kaimynus. Neretai bičiulius palepiname spurgomis ar žagarėliais“, – pasakoja pašnekovė.

O štai vieno patiekalo ruošą moteris mieliau patiki savo šeimai: „Pripažįstu, jog nemoku tinkamai iškepti steiko, tačiau tai puikiai sugeba mano vyras ir dukra – jie tai daro tobulai. Aš esu atsakinga už salotas, desertą, o jie ant kepsninės kartu kepa ne bet kokią mėsą, bet konkrečiai – tik steiką.“

K.Kaikarienė nemažai keliauja, todėl apsilankiusi užsienyje visuomet drąsiai ragauja tos šalies virtuvės patiekalų. O ypatingai jai į atmintį įsirėžė kelionė Tailande.

„Tailandą prisimenu išsiskiriantį savo įvairiais, neįprastais patiekalais. Nebijau ragauti svečios šalies patiekalų – galvoju, kad jei valgo kiti, reiškia, ir man nieko nenutiks. Žinoma, skonis bei kvapas sužavi ne visada“, – sako moteris.

Tomo Petrovskio / tomasfoto.lt nuotr./Kristina Kaikarienė
Tomo Petrovskio / tomasfoto.lt nuotr./Kristina Kaikarienė

O štai vienoje šalyje K.Kaikarienė leidžia sau mėgautis viskuo, ko tik užsimano: „Italų virtuvė ir pati šalis yra mano mylimiausia. Tai vienintelis kraštas pasaulyje, kur aš valgau ir makaronus, ir raviolius, ir dar begalę kitų patiekalų.“

Renginių organizatorė taip pat pasidalijo paslaptimi, kuri jai padeda išlaikyti tokias puikias kūno formas. Pasirodo, kad prie to stipriai prisideda „stebuklingas“ jos gėrimas, kurį geria jau ne vienerius metus.

„Labai paprasta – užsimetu švarkelį ir dar pasitaisau jį taip, kad atrodyčiau lieknesnė (juokiasi). Žinau, kad reikia ir sportuoti, ir daryti dar milijoną kitų gerų dalykų, tačiau man tai ne visada pavyksta. Jau 5-6 metus geriu savo stebuklingą gėrimą, kurį sudaro citrina, agurkas, imbieras ir du litrai šalto vandens“, – pasakoja pašnekovė.

O štai kartą Kristinai vienai iš savo nuotakų teko organizuoti ne tik šventę, bet... ir gaminti desertus. „Viena iš mano nuostabiųjų nuotakų labai norėjo tiramisu deserto mažuose indeliuose, tačiau restoranas turėjo labai daug darbo ir atsisakė desertą ruošti į tokios mažos talpos indelius. Nusprendžiau tai padaryti pati ir likau labai patenkinta. Vėliau mano ruošti tiramisu buvo su įvairiomis uogomis, taip pat ėjau mokytis į profesionalius kursus“, – pasakoja K.Kaikarienė.

O kokius patiekalus jaunavedžiai įprastai yra linkę rinktis savo šventei? „Dažniausiai žmonės prašo įprastų ir puikiai pažįstamų patiekalų, kad jie patiktų ir senesnio amžiaus giminaičiams. Esame lietuviai ir mūsų užstalė turi savas tradicijas – be baltos mišrainės, kad ir kokia prašmatni bebūtų, jokia šventė nepraeina. O paslaptis visada slypi patiekime“, – sako renginių organizatorė.

Asmeninio albumo nuotr./Kristina Kaikarienė ir Vygintas Kaikaris
Asmeninio albumo nuotr./Kristina Kaikarienė ir Vygintas Kaikaris

Patiekimą itin vertina ir pati Kristina – moteris pasakoja, jog jos šeima laikosi itin griežtos taisyklės. Pasirodo, kad Kaikarių namuose maistas niekada negali būti patiekiamas bet kaip ir valgomas rankomis ar nuo peilio.

„Kiekviena vakarienė – tai susėdimas kartu ir dienos aptarimas, o pusryčiams, ypatingai savaitgalio, kepame blynus, kuriuos patiekiame su skaniausiomis uogienėmis ir gėlytėmis. Tai, turbūt, yra mano mėgstamiausia tradicija“, – sako ji.

Kulinarinių pokalbių laida „Virtuvės istorijos“ – šeštadieniais, 10 val. per TV3.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius