Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kanų kino festivalyje – Jurgos Šeduikytės animacinis filmas „Mora Mora“

Per Kanų kino festivalį Lietuva, Latvija ir Estija rodys savo trumpametražius filmus kino industrijai skirtoje dalyje „Short Film Corner“. „Baltic Shorts“ programoje bus pristatomi naujausi Baltijos šalių trumpametražiai filmai. Tarp dešimties darbų – ir atlikėjos Jurgos Šeduikytės režisuotas animacinis filmas „Mora Mora“.
Kanų kino festivalyje – Jurgos Šeduikytės animacinis filmas „Mora Mora“
Kanų kino festivalyje – Jurgos Šeduikytės animacinis filmas „Mora Mora“ / Luko Balandžio nuotr. ir stop kadrai

Jurga Šeduikytė kartu su kūrybine komanda sukūrė animacinį filmą „Mora Mora“, kuris bus pristatytas per Kanų kino festivalį. Prie projekto įgyvendinimo prisidėjo gamybos kompanija „Meno avilys“.

Kristinos Aleksynaitės nuotr./Jurga Šeduikytė
Kristinos Aleksynaitės nuotr./Jurga Šeduikytė

Animacinio filmo trukmė – 10 minučių. Scenarijaus autorė, režisierė ir kompozitorė Jurga Šeduikytė į pagalbą pasikvietė animacijos režisierių ir animatorių Robertą Nevecką, prodiuserę Giedrę Burokaitę, fonų dailininką Gediminą Skyrių ir animatorius Liną Vaiškūnaitę, Pijų Balkaitį, Pijų Čeikauską, Justiną Erminą bei garso režisierių Vytį Puroną.

„Buvau parašiusi tokį scenarijų, kurio niekas nesuprato, bet turėdama idėją sugebėjau įtikinti kūrybinę komandą“, – 15min neseniai pasakojo Jurga.

Režisierė ir scenarijaus autorė atvirai pasakoja, kad scenarijų reikėjo koreguoti tol, kol idėja visiškai išsigrynino. „Su pradiniu scenarijumi filmas laimėjo „Baltic Forum Pitching“ konkursą ir išvažiavome į scenarijaus rašymo kursus. Ten aš supratau, kiek daug komplikuotų dalykų reikia išmesti ir ką reiškia išgryninti idėją taip, kad ją galėtum atskleisti vienu sakiniu. Kai pavyko tai padaryti, visi kiti dalykai jau ėjo kaip per sviestą. Žinoma, ir profesionalios labai stiprios komandos dėka“, – prisimena J.Šeduikytė.

J.Šeduikytė 15min taip pat pasakojo, kad filmo idėja gimė iš susapnuotų sapnų per visą gyvenimą. „Aš juos užsirašinėdavau knygutėje. Kai vieną dieną juos perskaičiau, supratau, kad sapnai primena filmus. Kiekvienas turėjo struktūrą, fabulą, vedimą, vystymąsi. Tiesa, dažniausiai jie būdavo labai sunkūs, matyt, rodė tuometinę vidinę būseną“, – svarstė ji.

„Mora Mora“ yra apie tai, kaip maža mergaitė Mora keliauja po ištuštėjusį fantastinį pasaulį, atspindintį jos emocijas. Išsigandusi tamsaus iš jūros kylančio šešėlio, mergaitė užsiropščia ant vandenyje plūduriuojančio fortepijono ir, spausdama klavišus, atranda savo galią sukelti vėją.

Stop kadras/Jurgos Šeduikytės režisuotas animacinis filmas „Mora Mora“
Stop kadras/Jurgos Šeduikytės režisuotas animacinis filmas „Mora Mora“

Audra bloškia fortepijoną ir jame pasislėpusią mergaitę į krantą, Mora supranta, kad šešėlis išsigelbėjo kartu su ja. Apimta baimės žvilgtelti į tai, kas tūno ant fortepijono, ji pasileidžia pakrante miško link. Padaras Su Skyle Galvoje seką ją, rankiodamas po visą mišką išsibarsčiusius fortepijono klavišus ir tiesdamas juos mergaitei.

Stop kadras/Jurgos Šeduikytės režisuotas animacinis filmas „Mora Mora“
Stop kadras/Jurgos Šeduikytės režisuotas animacinis filmas „Mora Mora“

Už vieno medžio susidūrusi su Padaru, Mora pamato, kad jis yra jos emocijų atspindys. Tolimesnės kelionės metu per žiemos sukaustytą mišką Padaras sušąla gelbėdamas mergaitę nuo speigo. Iš Padaro surinktų klavišų Mora sukuria vėjo vargonus ir išsklaido Pasaulį dengiančius debesis bei pažadina švelnią ir juokingą Padaro pusę – smagiai kojomis tapsintį ir viskuo besistebintį Padarėlį.

Animacinio filmo „Mora Mora“ premjera Lietuvoje planuojama kitais metais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius