Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Karklė 2021“ festivalis: pandemijos paliestas kuklumas

Karklėje po dvejų metų pertraukos vyksta muzikinis festivalis. Šiemet jis padiktuotas šio pandeminio laikmečio kitoks – trumpesnis savo trukme, mažesnis apimtimis, kukliai jame ir lankytojų, ir pramogų.
Karklės festivalio akimirkos
Karklės festivalio akimirkos / J. Andriejauskaitės / 15min nuotr.

Penktadienio vakarą apie 19 val., kuomet jau turėjo pasigirsti pirmieji muzikiniai akordai, apsilankius festivalyje šis dar, regis, snūduriavo.

Šįkart teritorijoje įkurdinta viena scena, tačiau ypatingoje vietoje – ant jūros kranto. Joje pirmoji apie 19.30 pasirodė grupė „Royce“, tačiau klausytojų būta vos kelių dešimčių. Šiemet festivalio gretos, panašu, stipriai kuklesnės.

Ten, kur anksčiau būdavo įkurdinama antroji scena, šiemet įsikūrė palapinių gyventojai.

Festivalio prieigose įkurdinta palapinėje, kurioje atliekama patikra dėl koronaviruso. Ji būtina tiems, kurie neturi Galimybių paso.

Mažiau pramogų

Svečių laukė išsirikiavę prekeiviai, tiesa, jų gretos retesnės. Renginio dalyviai gali rasti šaltų ir karštų užkandžių, gėrimų, saldumynų, tačiau šiemet pasiūla dėl festivalio apimties negausi.

Kukliau esama ir pramogų. Keliose vietose susidomėjusiųjų laukia tiras, galima patirti ir ekstremalių pojūčių greit besisukiojančioje ir vartančioje kėdėje, pasidaryti laikinų tatuiruočių. Eksperimentus pramogautojams demonstruoja KTU studentai. Šie teigė universiteto vardą stiprinantys ir čia dalyvaujantis kiekvieną festivalį ir nori pademonstruoti, jog štai chemijos mokslas yra itin įdomus.

Studentai siūlo paragauti gėrimo – įmeta leduką ir šis ima garuoti. Ledukas – sušaldytas anglies dvideginis. Drąsesni gali išbandyti ugnies eksperimentą ant savo rankų.

Truks dvi dienas

Kaip 15min sakė festivalio atstovė Vaida Morkūnaitė, šiais, 2021-aisiais metais muzikinis renginys „Karklė 2.0“ – kiek kitokio formato festivalis, kuriame pasirodys muzikos atlikėjai, vyks prekyba maistu ir vyks laisvalaikio pramogos bei kitos veiklos.

„Kai sakome, „kiek kitokio“, turime omenyje, kad šiais metais festivalis bus jaukesnis, natūralu – šiek tiek mažesnis, nei jau mūsų lankytojai įpratę: mažiau kempingo opcijų, festivalis vyks dvi dienas (anksčiau buvo trys). Suprantamos aplinkybės lėmė, kad turėjome ieškoti alternatyvų“, – sakė atstovė.

Pabrėžiama, jog muzikinė eilutė nenusileidžia praėjusiems festivaliams.

„Mums labai džiugu, kad turime galimybę pristatyti ne tik lietuviškąją sceną, kuri yra tikrai stipri, bet ir tarptautinės šlovės sulaukusius, užsienių atlikėjų vardus. Tokiu metu prisitraukti užsienio atlikėjus – iš tiesų labai sudėtingas ir daug darbo reikalavęs procesas, kurį bendromis komandos pastangomis įveikėme. Karklėje pasirodys: „Ride it“ aranžuotės kūrėjas ir didžėjus Regard bei šimtus milijonų perklausų internete renkanti grupė Filatov & Karas“, – vardijo V.Morkūnaitė.

Perkėlė į kitus metus

Taip pat pabrėžiama, kad pagrindinis festivalis „Karklė“ yra perkeliamas ir vyks 2022 metais, rugpjūčio 12-14 dienomis Karklėje. Visų kategorijų bilietai (festivalio bilietas, kempingo bilietas, parkingo bilietas) įsigyti 2020-ųjų festivaliui, galios 2022-ųjų metų festivaliui, jei nebus panaudoti „Karklė 2.0“ renginiui.

Į šių metų organizuojamą festivalį „Karklė 2.0“ galios ir praėjusių metų („Karklė 2020“) festivalio bilietai. Nenorintys 2020-ųjų festivalio bilietų panaudoti šiais metais, tai galės padaryti kitąmet – 2022-aisiais, rugpjūčio 12-14 dienomis vyksiančiame festivalyje.

„Festivalis labai nuosekliai sekė epidemiologinę situaciją ir į saugumo reikalavimus žiūri rimtai: remiantis šiuo metu Lietuvoje galiojančia tvarka, prieš patenkant į renginį, bus reikalingas arba Galimybių pasas arba neigiamas bei galiojantis COVID-19 testas. Organizatoriai pasirūpino, kad greitąjį COVID-19 antigenų testą bus galima atlikti prie festivalio įėjimo vartų“, – sakė atstovė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius