Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Katare su šeima gyvenanti Berneen pristato naują dainą: „Ir lietuviams noriu parodyti, ką kuriu“

Lietuvos sceną palikusi atlikėja Berneen laimę kuria Katare. Besisukanti tarp muzikos ir motinystės džiaugsmų rado laiko pabendrauti su 15min ir papasakoti apie gyvenimą toli nuo Lietuvos, kurią retkarčiais vis aplanko.
Berneen
Berneen / Noly Pronto Photography nuotr.

Artimųjų Rytų valstybėje Katare įsikūrusi Berneen ir Andriaus Čereškų šeima gyvenimą dėlioja kiek kitokiu ritmu nei čia – penktadieniai ir šeštadieniai ten laisvi, o sekmadienį reikia eiti į darbą.

Čereškos gyvena didelėje viloje, kurioje laimingi laksto ir du išlepę šunys. Prie namų įrengtas baseinas, kuriame mėgsta paplaukioti laisvalaikiu. Mažoji Skyrah jau spėjo užimti net du namo kambarius – jos žaislai neužsibūna žaislų kambaryje, jie pasklidę po visus namus.

TAIP PAT SKAITYKITE: „Kelyje į žvaigždes“ išgarsėjusios Berneen gyvenimo pokyčiai: Katare džiaugiasi motinyste

Berneen sukasi kaip vijurkas: dukra, nauji įrašai studijoje, treniruotės. Mažoji Skyrah turi daug energijos, tačiau yra ramus vaikas ir gerai miega, tad Berneen tą laiką stengiasi išnaudoti darbui. Tačiau prisipažįsta, kad miega vos kelias valandas per parą.

Asmeninio albumo nuotr./Andrius Čereška su dukra Skyrah Marz
Asmeninio albumo nuotr./Andrius Čereška su dukra Skyrah Marz

„Besilaukdama priaugau labai daug svorio, todėl dabar turiu daug treniruotis, kad susigrąžinčiau formas. Treniruojuosi tris kartus per savaitę, po dvi valandas. Ir dar kiekvieną dieną savarankiškai treniruojuosi du kartus. Vieną treniruotę stengiuosi daryti namuose, namų sporto salėje. Taip galiu būti su Skyrah ir sportuoti“, – 15min prisipažino Berneen.

Kovų menais dainininkė susidomėjo dar prieš pastodama – lankė tailandietišką boksą. O nėštumas jai neleido sportuoti, gydytojai liepė ramiau gyventi. Tačiau be sporto Berneen ilgai nebuvo – šiemet vyko į Tailandą, kur su vyru Andriumi dalyvavo muai tai stovykloje. „Ji buvo labai varginanti, bet puiki. Grįžusi į Katarą bandžiau ieškoti kažko naujo ir taip radau kung fu trenerį. Šios treniruotės išmoko daugiau nei tik kovoti. Mano kung fu treneris yra išprotėjęs dėl sporto. Jis egiptietis, mokėsi Kinijoje, tuo užsiima jau 25 metus. Šaolinio vienuolyne Kinijoje man pasiūlė dirbti su juo“, – pasakojo ji.

Asmeninio albumo nuotr./Berneen
Asmeninio albumo nuotr./Berneen

Katare jau 7 metus skaičiuojanti pora į šią šalį atvyko po trumpų atostogų Londone. Baigusi darbus Lietuvoje Berneen norėjo atsipūsti.

Kataras – didelė dykuma, bet joje – atskiras pasaulis. „Tai nenusakomo turtingumo šalis. Niekad gyvenime nemačiau tiek turto, čia tiek daug dangoraižių. Kai skrendi, matai smėlį ir netikėtai išvysti dangoraižius, žmonės vairuoja prabangias mašinas. Nors yra ten ir vargšų. Pati šalis labai nepaprasta, mane sužavėjo kultūra, žmonės ten daug ką daro kitaip nei Europoje. Mes su Andrium atvykę pasakėme, kad tai tarsi šviežio oro gūsis mums. Jei taip galima pasakyti, kai esi dykumoje. Šalyje labai tylu, visi rūpinasi savo reikalais, mums tai labai patiko“, – vis dar neslėpdama susižavėjimo dykumų apsupta šalimi kalbėjo Berneen.

Ji džiaugiasi gyvenimu Katare, turi čia draugų, nors laiko socializacijai ir nelabai daug lieka. Berneen su šeima labiau vertina buvimą namuose, kur žaidžia su šunimis ar „X-Box“ konsole.

Dainininkės karjera Lietuvoje

Savo karjeros etapą Lietuvoje Berneen piešia įvairiomis spalvomis. „Visada galvojau, kad niekam nepatiko dainos, kurias dainavau Lietuvoje. Nes jos buvo labai blogos, mano akcentas buvo tiesiog baisus. Dabar galiu savimi didžiuotis, kad vis dar galiu kalbėti lietuviškai. Žinau, kad daug žmonių sako, kad mano lietuvių kalba labai prasta, bet aš džiaugiuosi, kad sugebėjau išmokti bent šiek tiek šios kalbos. Manau, dabar esu drąsesnė ir apskritai jaučiuosi pasikeitusi – tada buvau jaunesnė, baikštesnė, o dabar suaugau ir mažiau galvoju apie neigiamus komentarus, kurių sulaukdavau apie savo kalbos manierą. Namuose su vyru Andriumi stengiamės kalbėtis kuo daugiau lietuviškai, ypač su dukra Skyrah. Po stogu telpa dvi kalbos – anglų ir lietuvių. Tai taip normalu, net mūsų šunys supranta lietuviškas komandas“, – juokdamasi kalbėjo Berneen.

Asmeninio albumo nuotr./Berneen dukra Skyrah Marz
Asmeninio albumo nuotr./Berneen dukra Skyrah Marz

Tuo, ką darė Lietuvoje, Berneen nesididžiuoja. „Tada dar nieko pati nekūriau, jokios geros muzikos. Išskyrus tada, kai jau ruošiausi išvykti iš šalies. Sukūriau dainas anglų kalba, kurias atlikau per TV3 sezono atidarymą. Tos dainos pažymi mano, kaip bandančios atrasti save, dainininkės pradžią“, – teigė ji. Ji prisimena, kad darbas „Kakadu“ buvo tikras iššūkis. „O muzikos prasme nieko gero nenuveikiau Lietuvoje, nesukūriau kokybiško produkto. Nors ir buvau apsupta talentingų muzikantų turėjau pasirodyti geriau, gal nepavyko, nes neturėjau tinkamų žmonių, kurie leistų man kurti geresnę muziką“, – kiek su apmaudu lietuviškąjį periodą prisimena Berneen.

Kita vertus, kaip ji pati sako, Lietuva buvo didelė gyvenimo dalis. „Kai gyveni su savo tėvais ir esi jaunas, tau jie pasako, kaip turi elgtis, aš gyvenau su griežtais tėvais. Mano tėtis buvo šeimos galva, o mes, vaikai, turėjome klausyti tėvų. Būdama aštuoniolikos palikau namus ir išvykau į Londoną, norėjau sukurti save kaip asmenybę. Kai atvykau į Lietuvą, viskas vėl pasikeitė. Nesupratau kas vyksta, aš nekalbėjau vietos kalba, žmonės kitokie, kitoks gyvenimo ritmas. Tai mane labai paveikė, tai pakeitė mano gyvenimą ir mane“, – pokyčius prisiminė Berneen.

Asmeninio albumo nuotr./Berneen ir Andriaus Čereškų dukra su seneliais
Asmeninio albumo nuotr./Berneen ir Andriaus Čereškų dukra su seneliais

Lietuvoje ji sutiko labai daug gerų žmonių, jie iki pat šiol yra dainininkės gyvenimo dalis. „Jei kalbėčiau apie gerus draugus, dauguma jų – lietuviai. Lietuvoje praleidau mažai laiko, lyginant su kita gyvenimo dalimi. Nors žmonės ir kalbėjo, kad pasirinkau Lietuvą tik dėl to, kad man kitur negalėjo pasisekti, jau nebekreipiu į tai dėmesio, tai taip kvaila“, – gražiai apie Lietuvą atsiliepė Berneen.

Darbas Katare – ir su lietuviais

Padainavusi ir padirbėjusi televizijoje Lietuvoje, Berneen savo karjeros tikslų siekė toliau. Į Katarą ji atvyko jau turėdama muzikinių ryšių. „Viskas nutiko panašiu metu – vykau į Katarą ir pradėjau dirbti su viena Amerikos kompanija, jie turėjo čia būstinę. Ir po keleto mėnesio mes pradėjome dirbti. Surengiau kelis pasirodymus, bet dar nesu labai žinoma Katare. Čia sunku gauti veiklos leidimus, norėjau įsirengti studiją Katare, bet teko tai padaryti PAR. Vietos valdžia turi išduoti leidimą dainuoti. Ir jei jie randa provokuojančios informacijos apie tave internete, jie gali atimti leidimą“, – 15min pasakojo Berneen.

Never forget where you came from. #durban #southafrica #artist #pop #african #flag

A post shared by Berneen Cereska (@berneencereska) on

Jos komandoje dirba vienas prodiuseris iš Šri Lankos, vaikinas iš Amerikos ir lietuvis, prisistatantis Lukas Milker slapyvardžiu. Berneen džiaugiasi, kad pavyko išlaikyti lietuvius aplink save. „Kartu su Luku vykome į Ganą. Jis labai talentingas, labai džiaugiuosi turėdama jį komandoje ir dirbdama su juo. Su Luku vykau į Ganoje esančią muzikos studiją, ten sutikome daug nuostabių muzikantų, ta šalis pilna talentų. Vaikščiojome ir girdėjome daug gatvės muzikantų“, – teigė ji.

Katare pasirodo daug užsienio atlikėjų, tai musulmoniška šalis, todėl muzikos industrijai čia kiek sunkoka. Berneen stengėsi prisiminti bent vieną moterį atlikėją, kuri surengė koncertą Katare, mat jų atvyksta labai mažai. Daugiausiai koncertuoja vyrai – Akon, įvairūs didžėjai, Kanye Westas Katare kūrė vaizdo klipą, filmą. Valdžia stengiasi laikyti šalį „moraliai švarią“.

Kataro gyventojai gali rasti įvairiausių pramogų, viena populiariausių – paplūdimio vakarėliai. Nors ir esama įvairų apribojamų – jaučiamas laisvėjimas, šalis tampa atviresnė, panašėja į Dubajų.

Kūrybiniame procese Berneen stengiasi būti kuo aktyvesnė. „Bandau pati kurti dainas, jei man nesiseka, prašau kitų pagalbos. Jei ko negaliu padaryti gerai, ieškau išeičių. Mano muzika išlieka pop r&b stiliaus. Tai man patinka. Nėra taip, kad visos dainos yra apie meilę, viena daina vadinasi „Chuck Noris“. Mano mėgstamiausia daina – „Run away“, kurią įrašiau, kai laukiausi. Tai graži meilės daina, ją išleisiu kitąmet. Kita daina „Sorry, I missed your call“ apie pastangas viską daryti gerai. Yra daug skirtingų dainų, norisi dainuoti apie įkvepiančius dalykus, o ne apie ėjimą į klubą ir apsvaigimą nuo alkoholio. Bandau kurti kažką prasmingo“, – apie savo kūrinius kalbėjo Berneen.

Klausykite naujausios Berneen dainos:

VIDEO: Berneen Cereska - Lockdown (Lyric Video)

Berneen džiaugėsi, kad gali dirbti sau ir daryti tai, kas patinka. „Jei noriu ką nors daryti dabar – darau, jei noriu palaukti – laukiu. Nėra spaudimo“, – teigė ji.

Berneen jaučiasi pasiruošusi parodyti savo muziką ir Lietuvai, vietos radijo stotims. „Negaliu palikti Lietuvos. Galėčiau pasiūlyti savo muziką ir PAR, nes ten net 90 proc. radijuje grojamos muzikos turi būti vietinė. Jie tikrai remia vietos muzikantus. Jaučiu, kad noriu parodyti, ką darau, ir lietuviams, Lietuvoje buvo mano karjeros pradžia. Nors ir daug manęs nemėgstančių Lietuvoje, yra daug ir mane rėmusių, todėl negaliu jų ignoruoti“, – kalbėjo ji. Net ir gyvendama tolokai nuo Lietuvos, Berneen seka, kas dedasi mūsų padangėje. Jei naujoji jos kūryba sulauktų susidomėjimo čia, Berneen pagalvotų ir apie koncertus.

„Matau, kad lietuviška muzika tikrai progresuoja. Nuo tada, kai išvykau, ją seku. Jazzu visada buvo talentinga, man patiko Monikos Linkytės daina „Po dangum“, SEL, Donatas – tiek daug žmonių, kurie bando kelti kartelę vis aukščiau. Kai pati dainavau Lietuvoje, nebuvo tiek gerų dainininkų. O dabar labai gerai matosi augimas ir tobulėjimas. Sutinku, kad skirtingos vietos, kelionės įkvepia, tai daro ir kartu dirbantys žmonės“, – teigė ji.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius