Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Kaukėse“ triumfavo R.Ščiogolevaitė: „Kaimynas pianistas per kiemą šaukdavo, kad Vienaragis – tai aš“

Sekmadienį įvyko ilgai laukta projekto „Kaukės“ atomazga – finale buvo atskleistos visos trys likusios kaukės. Paslaptingiausias viso LNK projekto metu išliko Vienaragis, jis ir tapo projekto nugalėtoju, o po jo kauke slėpėsi dainininkė, penkių vaikų mama, talentingoji Rūta Ščiogolevaitė.
„Kaukių“ finalo akimirkos
„Kaukių“ finalo akimirkos / LNK nuotr.

„Buvo labai sunku slapstytis. Mano kaimynas pianistas, kaskart išgirdęs laidoje dainuojant Vienaragį, šaukdavo per kiemą, kad ten aš. Neslėpsiu, šiek tiek stengiausi slapstytis, man pavyksta keisti savo balsą, todėl bandžiau kiekvieną kartą dainuoti kitaip. Nors, įdomiausia, kad ten, kur man atrodė, kad balso paslėpti nepavyko – niekam net nekilo mintis, jog ten aš.

LNK nuotr./„Kaukių“ finalo akimirka
LNK nuotr./„Kaukių“ finalo akimirka

Kartais scenoje pradėdavau kalbėti suvalkietiškai, nes turiu tokį įprotį, tiesiog pradedu taip kalbėti. Tai irgi daug ką klaidino. O projekte mane buvo apėmęs labai keistas jausmas, nebuvo lenktynių – kas bus pirmas, kas paskutinis, tikiu, kad ir kiti taip jautėsi. Buvo smagu, smalsu ir apėmė azartas.

Aš ir pati pradėjau spėlioti, kas po kitomis kaukėmis, nes mes niekur nesusidūrėme. Iki paskutinės akimirkos, iki pat laidų televizijos eteryje nežinojau, kas yra kas. Tik Egidijų Sipavičių gana greitai išrišau, mes daug kartų esame kartu dainavę, o štai Toma Vaškevičiūtė labai nustebino!

LNK nuotr./Rūta Ščiogolevaitė-Vienaragis
LNK nuotr./Rūta Ščiogolevaitė-Vienaragis

Niekada nebuvau ta, kuri siekia populiarumo. Man svarbu padaryti geriausiai, bet nebūtina laimėti. Esu nišinė atlikėja, neformatas. Aš esu universali, daug metų galvojau, kad tai mano minusas, bet, pasirodo, pliusas. Būtent dviejuose projektuose, kuriuose reikia universalumo, tapau laimėtoja – tai BTV laidoje „Muzikinė kaukė“ ir dabar čia, „Kaukėse“, – po finalo pasakojo Rūta Ščiogolevaitė.

Po Boružėlės kauke, kurią komisija atskleidė antrąją, slėpėsi aktorė, muzikos mokytoja, viena „Keistuolių“ teatro įkūrėjų Ilona Balsytė. Muzikiniuose projektuose Ilona nedalyvaudavo, todėl daugeliui buvo sunku įsivaizduoti, kad žinoma aktorė galėtų slėptis po kauke.

„Būtent dėl to, kad reikės dainuoti slepiantis po kauke, aš ir sutikau dalyvauti. Man nebereikia reklamuotis, o slėptis ir dainuoti bandant kaskart tapti vis kitokia – labai įdomi patirtis. Nors filmavimuose buvo tikrai sunku, tokia ekstremali būsena apimdavo, regis, net nepamenu, kas ten vyko ir ką kalbėdavau, nes ir kostiumas nelengvas, ir kaukė nelabai patogi, bet tikrai buvo labai įdomu!

LNK nuotr./Ilona Balsytė-Boružėlė
LNK nuotr./Ilona Balsytė-Boružėlė

O sunkiausia, žinoma, meluoti. Ateina vaikučiai, mokiniai su mamomis, klausia, ar aš slepiuosi po kauke, sakau, kad nežinau, apie ką kalba, o širdyje taip negera, kad aš meluoju. Bet tokios žaidimo taisyklės ir tylėjau iki pat galo!” – atvirai sako po Boružėlės kauke besislėpusi Ilona Balsytė.

Dar vienas atskleistas dalyvis, slėpęsis po Vištos kauke, kuri sulaukė daugybės žiūrovų simpatijų dėl savo judesių scenoje, buvo aktorius, laidos „Muzikinė kaukė” vedėjas Simonas Storpirštis.

LNK nuotr./Simonas Storpirštis-Višta
LNK nuotr./Simonas Storpirštis-Višta

„Man tai – neįkainojama patirtis. Niekas nežino, kas tu, todėl gali drąsiai šėlioti ir stebinti. Tik įsivaizduokit, aš tyliai laukdavau kambarėlyje savo pasirodymo, o kažkur už sienos būdavo mano kolegos, su kuriais repetuojame teatre. Ir tik dabar vieni apie kitus sužinome, kai atskleidžiamos kaukės. Juk tai – nerealu”, – sako Simonas Storpirštis.

„Kaukių” finalas įvyko, visos kaukės atskleistos, bet paslaptys – dar ne. Kitą sekmadienį eteryje – speciali laida, kurios metu bus atskleistos visos užuominos, kurios slėpė ryškiausių šalies įžymybių asmenybes. Nepraleiskite didžiausios atomazgos jau kitą sekmadienį 19:30 per LNK.

TAIP PAT SKAITYKITE: Naują dainą rusų kalba pristatanti dainininkė Rūta Ščiogolevaitė: „Tai gimsta, kai jauti aistrą“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius