-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

„Kelias į žvaigždes“ išgarsėjusio Roberto Kupsto gyvenimo pokyčiai: save atrado agroversle

Muzikinis projektas „Kelias į žvaigždes“ mušė žiūrimumo rekordus, o juose pasirodę atlikėjai dar ilgai žibėjo ant žurnalų viršelių. Sudalyvauti projekte tuo metu neatsisakė ir Amerikos lietuvis Robertas Kupstas, tačiau, vos jam pasibaigus, ir vėl išskuodė ieškoti laimės svetur. Visgi šiandien Robertas 15min prisipažįsta, kad yra dažnas svečias Lietuvoje, o visai netrukus planuoja čia plėtoti ir naują verslo idėją.
Robertas Kupstas
Robertas Kupstas / „Scanpix“ ir Roko Lukoševičiaus nuotr.

Šiuo metu net trijose skirtingose pasaulio vietose – Jungtinėse Amerikos Valstijose, Jungtinių Arabų Emyratuose (JAE) ir Lietuvoje – gyvenimą kuriantis Robertas Kupstas, atrodo, jau seniai dingo iš viešumos. Vis dėlto pats šio laikotarpio neįvardija kaip suplanuoto pasitraukimo, veikiau, savo pagrindinių gyvenimo aistrų atradimu.

Nors Lietuvoje Robertas yra dažnas svečias, pats sako visam laikui čia apsistoti neplanuojantis. Jungtinės Amerikos valstijos – jo gimtinė, ten praleido didžiąją dalį laiko, todėl širdy ši šalis visada užims pirmąją vietą.

„Jau kelis metus nuo vėlyvo pavasario iki lapkričio leidžiu laiką Lietuvoje, turiu savo nuosavą butą Vilniaus centre, jame apsistoju, bet žiemą ir ankstyvą pavasarį keliauju į JAE bei JAV“, – pasakojo Robertas.

Dabar jo kasdienybė – nuolatinės kelionės bei verslas. Ir nors apie širdies reikalus vyras nebuvo linkęs pasakoti, visgi prisipažino, kad vienišumo jausmo tikrai nejaučia. Jis turi daug draugų, šeimą, kuri bet kuriuo momentu yra pasiruošusi jam ištiesti pagalbos ranką.

Asmeninio albumo nuotr./Robertas Kupstas
Asmeninio albumo nuotr./Robertas Kupstas

„Tik galbūt kai taip dažnai keliauju, sunku išlaikyti su jais santykius, nes dažnai niekas nežino, kada gali mane pasikviesti į svečius ar susitikti“, – juokėsi R.Kupstas.

O paklausus, ką apie tokį nesėslų gyvenimo būdą galvoja jo artimiausi žmonės, Robertas sakė dar nesulaukęs jokių diskusijų šia tema. Anot žinomo vyro, šiais laikais žmonės labai daug keliauja, o ir dirbti galima per atstumą, ypač informacinių technologijų srityje, kurioje sukasi Robertas.

„Tradicinis darbo modelis, kai įmonių vadovai tarsi prirakina savo darbuotojus prie ofiso stalo aštuonioms valandoms per dieną, jau atgyvena“, – sako Robertas.

Tačiau prieš kelis metus vyras pristabdė savo visus darbus ir trumpam pasileido į gyvenimo avantiūrą – sudalyvavo muzikiniame projekte „Kelias į žvaigždes“. Nors ir nelaimėjo, Robertas sako, kad iki šiol jį dauguma žmonių prisimena kaip realybės šou dalyvį, gatvėje pastebi ir pasako, kad „kažkur matytas“.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Robertas Kupstas
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Robertas Kupstas

O pats projektas tuo metu Robertui buvo tapęs tikru išbandymu, jis pasakojo jautęs psichologinį spaudimą, nes prie dalyvių prisijungė tik įpusėjus šou, kai visi jau buvo susibendravę.

„Kameros ir mikrofonai viską įrašinėjo, tačiau po pirmos savaitės pavyko nugalėti visas baimes ir nepatogumus, pajutau laisvę“, – sakė Robertas.

Vis dėlto šiandien daugiausia jo laiko atima verslas, o dainos paliktos nuošalyje: „Myliu muziką, mėgstu bendradarbiauti su muzikantais, prisidedu prie gyvos džiazo muzikos projektų, Užupyje rengiame vakarėlius, bet daugiau savo laiko skiriu verslo projektams.“

Ir nors visos mintys sukasi apie darbą, Robertas kartais randa laisvo laiko – pabėga į egzotiškas šalis arba mėgaujasi žygiais gamtoje, meniniais filmais, gyvos muzikos koncertais ir, be abejonės, technologinėmis inovacijomis.

Kaip juokėsi pats R.Kupstas, gyvenime jo tikslas – sėkminga karjera, todėl tikisi, kad šiltnamių projektas, kuris kol kas sėkmingai plėtojamas Jungtiniuose Arabų Emyratuose, atneš ne tik pelną, bet ir lems puikią karjerą.

„Šiuo metu sukuosi maisto ir agroverslo srityse. Su kitais dviem kolegomis iš Kalifornijos Stanfordo universiteto Jungtiniuose Arabų Emyratuose esame įkūrę startuolį, turime vieną išmaniausių ir inovatyviausių ūkio projektų visame pasaulyje“, – pasakojo Robertas.

Žinomas vyras paatviravo, kad arabų šalyse aktyviai vysto ir dar vieną projektą – baseinuose netrukus augins ekologiškas lašišas, o Lietuvoje planuoja įsteigti funkcinių gėrimų įmonę.

„Su senu partneriu planuojame įsteigti lašišų verslo įmonę. Tikimės, kad su puikiomis technologijomis galėsime plėsti vietinę produkciją, kuri konkuruos su importuotomis prekėmis“, – apie verslo planus pasakojo R.Kupstas.

Šešis metus JAE gyvenantis vyras sako, kad verslo kultūra ir įstatymai šiame regione labai skiriasi nuo tų, kurie yra Vakaruose – Europoje, Šiaurės Amerikoje. Ekonomika yra persipynusi su politika, todėl užtruko kelis metus, kol giliau įleido čia šaknis ir surado tinkamus partnerius savo projektams. Visgi paklaustas, kokia yra jo sėkmės paslaptis, Robertas sako jos pasakyti negalintis.

„Negalėčiau sakyti, kad esu sulaukęs kažkokios ypatingos sėkmės savo gyvenime. Mano verslo projektai dar yra ankstyvoje stadijoje – startas geras, tačiau plėtra per ateinančius kelis metus bus lemtinga. Todėl šampano su partneriais dar tikrai negeriame.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Robertas Kupstas
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Robertas Kupstas

Bet kuriuo atveju, manau, kad visa sėkmė, kuri mane aplankė, priklauso nuo žmonių, sutiktų mano kelyje. Džiaugiuosi, kad galėjau suburti labai talentingų darbuotojų ir partnerių komandą“, – sakė R.Kupstas.

Tačiau gali kilti klausimas, iš kur pas jauną žmogų tokios investicijos? Pats Robertas sako, kad prisitraukti jas tikrai sunku ir netgi rizikinga, bet viskas įmanoma, jei turi gerą verslo planą ir atkaklumą.

„Tiesa, tokios sritys kaip dirbtinis intelektas, robotika, biotechnologijos ir autonominės mašinos kartais būna labai rizikingos. O norint jų pritraukti, reikia turėti ne tik gerą idėją, bet ir įžvelgti problemas, kurias siekiama išspręsti savo verslu“, – pasakojo R.Kupstas.

Ir nors daugiau laiko praleidžia užsienyje, žinomas vyras įsitikinęs, kad Lietuvoje dabar yra pats geriausias laikas pradėti verslą, todėl galbūt visai netrukus parduotuvėse bus galima išvysti ir jo produktų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius