Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 04 06 /13:05

Keturiems M.A.M.A apdovanojimų dalyviams nustatytas užsikrėtimas koronavirusu

Keturiems M.A.M.A apdovanojimų dalyviams nustatytas užsikrėtimas koronavirusu, antradienį informavo Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC).
M.A.M.A 2020 muzikos apdovanojimų ceremonija
M.A.M.A 2020 muzikos apdovanojimų ceremonija / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Atlikus epidemiologinę diagnostiką, koronavirusinė infekcija nustatyta keturiems asmenims, kurie nurodo dalyvavę muzikos apdovanojimuose, vykusiuose Kaune. Kitų aplinkybių, kur asmenys būtų dalyvavę kartu, epidemiologinių tyrimų metu asmenys nenurodė“, – BNS sakė NVSC atstovė Justina Petravičienė.

Anot jos, epidemiologai nustatė, kad vienas iš keturių asmenų apdovanojimuose dalyvavo užkrečiamuoju periodu.

„Izoliuoti keturi asmenys, apdovanojimų metu su juo turėję didelės rizikos sąlytį, neįskaitant asmenų, kuriems patvirtinta COVID-19 liga“, – sakė J.Petravičienė.

Vienas iš apdovanojimų prodiuserių Rolandas Skaisgirys antradienio rytą 15min teigė kol kas neturintis ką pasakyti, nes apie užsikrėtimus nieko daugiau, negu buvo paskelbta viešai, esą nežino.

„Kol kas visi buria iš oro, bet jokio konkretumo nėra, tai ką aš galiu komentuoti? Kai žinosime kažką daugiau, tada ir bus galima komentuoti“, – tepasakė jis.

TAIP PAT SKAITYKITE: M.A.M.A apdovanojimų organizatoriai aiškinasi situaciją dėl užsikrėtimų COVID-19

A.Dulkys: planuojama leisti renginius atvirose erdvėse

Antradienį apie M.A.M.A. apdovanojimus bei galimybę rengti kitus panašius renginius paklaustas sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys teigė, kad jie būtų įmanomi imantis saugumo priemonių.

„Pradžioje tai liestų renginius, kurie vyktų atvirose erdvėse, o vėliau, su tam tikromis sąlygomis, uždarose erdvėse. Abu klausimai yra ir artimiausių savaičių bėgyje turėsime žinučių“, – per nuotolinę spaudos konferenciją sakė jis ir pridūrė, kad tai bus sisteminiai sprendimai.

Po kovo pabaigoje Kaune vykusio muzikos apdovanojimų M.A.M.A. filmavimo Kauno „Žalgirio“ arenoje Kauno apskrities policija dėl kaukių nedėvėjimo, numatytų atstumų nesilaikymo praėjusią savaitę pradėjo 42 administracines teisenas pavieniams asmenims.

Administracinė teisena pradėta ir transliacijos organizatorių atžvilgiu.

Savo ruožtu renginio organizatoriai pabrėžė, kad filmavimų metu laikytasi saugumo priemonių ir rekomendacijų.

Viešojoje erdvėje jau transliacijos metu kilo pasipiktinimas, kad nesilaikoma karantino taisyklių, nedėvima kaukių, nėra saugių atstumų. Kai kurie renginį pavadino „puota maro metu“.

Organizatoriai teigė, kad filmavime nebuvo nė vieno pašalinio žmogaus, visi dalyviai prieš apdovanojimus buvo testuojami dėl COVID-19, o personalas dėvėjo apsaugines veido kaukes.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius