Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kitoks Airinės Maslobojevos kovos ringas: apie 3 vaiką, patirtą šoką ir ugdančius iššūkius

Lietuvos kikbokso kovotojo Sergejaus Maslobojevo žmona Airinė Maslobojeva kovas mato ne tik bokso ringe, bet ir namuose – čia ji palaiko tvirtą užnugarį, augindama du sūnus. Tiesa, į pasaulį atkeliauja ir dukra, kurią, kaip sako pati Airinė, jau laiko geriausia drauge ir renka rožinius drabužius. Todėl 15min pokalbis su moterimi ir buvo atviras – ji neslepia, kad nors momentais motinystė pateikia sunkių išbandymų, tačiau ji vis tiek turi daug gražių spalvų.
Airinė Maslobojeva, Sergejus Maslobojevas
Airinė Maslobojeva, Sergejus Maslobojevas / 15min ir Gedmanto Kropio nuotr.

Pirmasis klausimas, ar nėra sunku auginti du mažylius, Airinės veide išspaudė nuoširdžią šypseną – moteris jį girdi tikrai ne pirmą kartą. O ir atsakymas jai dabar visai aiškus, kai vieną mažylį tenka vis dar sūpuoti rankose, o kitas puikiai susitvarko ir pats.

„Daugelis draugų ir draugių klausia, kaip tu susitvarkai su dviem vaikais. Man su dviem tvarkytis jau nebereikia, nes mūsų pirmagimis tikrai labai didelis ir savarankiškas. Su juo dabar labiau kyla principų ir charakterio klausimų, kurie vyksta kiekvieną dieną. O prižiūrėti, prausti, migdyti tikrai nebereikia. Tai iš tikrųjų mažai kas pasikeitė, gal tik namuose prisipildė daugiau laimės“, – šypsosi moteris.

Vis tik tokia ramybe A.Maslobojeva džiaugsis neilgai – po kelių mėnesių prie brolių kompanijos prisijungs sesė. Ir nors atrodytų, kad trijų vaikų priežiūra turėtų pareikalauti nemažai pastangų, nervų ir sveikatos, tačiau Airinė su tuo nesutinka. Ji mano, kad vienintelis dalykas dėl kurio tikrai reikėtų nerimauti – kaip užmigdyti du mažylius vienu metu.

Asmeninio albumo nuotr./Airinė Maslobojeva
Asmeninio albumo nuotr./Airinė Maslobojeva

Sūnaus negalėjo susilaukti 4 metus

Pasirodo, Sergejus bei Airinė Maslobojevai visada norėjo turėti labai didelę šeimą, nes ir patys tokiose augo. Tačiau noras susilaukti antrojo sūnaus porai ganėtinai stipriai patampė nervus. Airinė pradėjo ieškoti alternatyvų, kurių pagalba būtų galima šeimą papildyti dar vienu nariu.

„Visada svajojome apie didelę šeimą. Tik bėda buvo viena, kad antras sūnus mums labai sunkiai pavyko. Antro sūnaus mes negalėjome susilaukti ketverius metus. Viskas buvo nuėję iki tokio lygio, kad aš pradėjau domėtis dirbtiniu apvaisinimu. Sužinojau tokios informacijos, kurios niekada nebūčiau sužinojusi.

Ir labai nesinorėjo, kad tarp vaikų būtų didelis metų skirtumas. Mes patys, aš ir Sergejus, turime jaunesnes seses. Skirtumas tarp manęs ir sesės yra 8 metai, o Sergejaus net 10 metų. Aišku, dabar tas ryšys, meilė yra, tačiau, kas liečia pačią vaikystę, tai žinot, vienas nori į kiemą, o kitas guguoja ir su žinduku laksto“, – pasakoja moteris.

Asmeninio albumo nuotr./Sergejus Maslobojevas su šeima
Asmeninio albumo nuotr./Sergejus Maslobojevas su šeima

Vis dėlto poros svajonei buvo lemta išsipildyti, netrukus jie sužinojo, kad laukiasi antrojo sūnaus. O jo atėjimas buvo griausmingas – pirmąją savaitę su mažyliu Airinė prisimena kaip sunkiausią laikotarpį.

„Kadangi mano vyras visada apie 21 val. grįžta namo, vyresnėlis nesupranta, kas čia darosi, kodėl aš su tuo leliuku visą laiką lieku. Tačiau tuo pačiu metu, kaip ir pavydi, kaip ir pyksta, džiaugiasi, meilę rodo broliui. Buvo tokių momentų, kai migdau mažiuką ir ateina vyresnis sūnus. Aš jį išvarau, kad netrukdytų migdyti. Tada vyresnis išeina liūdnu veidu, uždaro duris ir aš pradedu verkti, kodėl taip grubiai su juo kalbėjau, kodėl negalėjau gražiai susikalbėti, o ir mažiukas verkia, aš visa susinervinusi“, – chaotiškas dienas prisiminė Airinė, pabrėždama, kad tokių atvejų buvo labai mažai, o susikalbėti su sūnumis dabar jokių problemų nėra.

Gausi Maslobojevų šeima – 15min galerijoje:

Netikėtas nėštumas sukėlė šoką

A.Maslobojeva tikina susitvarkanti su vaikų priežiūra, o artimųjų pagalbos prašyti neketina, nes visi šeimos nariai, tiek jos, tiek Sergejaus, gyvena Klaipėdoje. Vilniuje sutuoktinai neturi nei senelių, nei tetų. Todėl Airinė net neabejoja, jei pirmas sūnus taip užaugo, užaugs ir antras.

„Vyrui būnant namuose, pasiimant mažiuką, su juo žaidžiant, aš galiu sau leisti ką nors daugiau, bet vyras dirba, o aš auginu vaikus. Ir tuo pat metu prie visko ir pati dirbu. Tai taip, didžioji dalis priežiūros ir atsakomybės yra mano. Aš turiu savo grožio studiją. Esu plaukų stilistė. Todėl gimus antram sūnui ir praėjus tik keletai savaičių jau grįžau į darbus, bet labai palengva, su savo klientėmis, dvi valandas per dieną ir kelis kartus per savaitę“, – prisipažįsta moteris ir priduria, kad kartais sūnus prižiūri artima šeimos draugė, su kuria suderino, kada būtų galima pagloboti vaikus.

Tiesa, šeimą po kelių mėnesių aplankys ir trečia atžala, kuri, kaip sako pati Airinė, tapo visišku siurprizu. Po ketverių metų didelių pastangų susilaukti antro vaikelio, žinia apie trečią vaiką sutuoktiniams tapo griaustiniu iš giedro dangaus. Moteris netgi anksčiau padarydavo Sergejui staigmeną ir testą kaip nors supakuodavo bei įteikdavo, tačiau šįkart viskas buvo kitaip.

Asmeninio albumo nuotr./Sergejus Maslobojevas su žmona Airine
Asmeninio albumo nuotr./Sergejus Maslobojevas su žmona Airine

„Tuo metu jau būdavau nubraukusi laimės ašaras ir jo laimės ašaras filmuodavau, bet šįkart aš apsiašarojau ne iš laimės, o iš šoko. Bėgau žadinti Sergejų. Viskas įvyko taip greitai. Tuo metu mūsų antram vaikui buvo trys mėnesiai. Aš laikau tą mažiuką rankose ir man visi atsiminimai apie gimdymą, nėštumą tokie švieži, ką tik buvę.

Antras nėštumas buvo kaip niekada sunkus, iš tikrųjų nepalyginamai su pirmuoju, buvo sunku kvėpuoti ir judėti. Galvojau, aš vėl nėščia, nejaugi mane vėl taip pykins, aš nenoriu, kad man būtų bloga. Tačiau tai buvo tik momentinis dalykas, kol visko garsiai nepasakiau savo vyrui“, – 15min teigė Airinė.

Vis dėlto neilgai trukus moterį užliejo džiaugsmingos emocijos, o pirmoji mintis buvo – į pasaulį ateina dukrytė.

Svajonės išsipildymas – dukra

Iškart po to, kai Airinė ir Sergejus sužinojo, kad šeimą papildys dar vienas narys, nelaukdami sumanė išsiaiškinti, tai bus mergaitė, ar berniukas. Moteris prisipažino, kad noras sužinoti, ko laukėsi, buvo didelis, todėl nusprendė pasidaryti genetinį tyrimą.

„Buvo šeštadienis. Mes kažką veikėme ir aš pamačiau įstaigos pavadinimą elektroniniame laiške, su patvirtinimu, kad turėsime mergaitę. Sustingau, visas veidas pasipylė laimės ašaromis. Aš kaip maža mergaitė pradėjau iš laimės cypti, kad mes turėsime dukrytę. Didysis brolis irgi džiaugiasi, pilvą bučiuoja. Visi esame laimingi. Sergejus tikėjo, kad taip bus. Jis sako, kad visos mūsų svajonės išsipildo. Man tai yra iš viso pasaka, jau ieškau rožinių rūbelių, svajoju, kad galėsiu pinti kasas, man tai pats didžiausias džiaugsmas“, – šypsodamasi sako Airinė.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Airinė Maslobojeva su sūnumi
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Airinė Maslobojeva su sūnumi

Moteris tikina visada norėjusi turėtų dukrą, kuri taptų ir jos geriausia drauge, turėtų tokį stiprų ryšį, kokį turi ji su savo mama bei močiutėmis. Vis tik akcentuodama šiuos dalykus, Airinė nepamiršta, kad nors ir turi didelę šeimą, tačiau savo poreikių apleisti neketina.

„Vienintelė dilema, vienintelis klausimas, kaip abu kūdikius reikės užmigdyti. O visų kitų dalykų nėra ko bijoti. Visada labai stengiuosi ne tik vaikų poreikius patenkinti ar save pritraukti prie vaiko poreikių, bet visada bandau, kad vaikas prisitrauktų ir prie tavo pačios poreikių. Jeigu yra mamyčių, kurios bijo kažkur vaiką išsivesti, tai aš su vienu ir su kitu keliauju nuo gimimo ir vargo nematau. Vaikai yra labai lankstūs ir aš manau, kad mes tikrai galime viską patogiai susidėlioti“, – mintimis dalijasi Airinė.

Asmeninio albumo nuotr./Sergejus Maslobojevas su žmona Airine ir sūneliu Ramiru
Asmeninio albumo nuotr./Sergejus Maslobojevas su žmona Airine ir sūneliu Ramiru

Motinystė Airinei didžiąja dalimi yra potyrio klausimas, anot jos, vaikų auginimas negali būti paprastas, kėlimasis dėl vaikų irgi nėra lengva, tačiau visa tai yra laikini etapai. Ji mano, kad tai priklauso nuo pačios mamos požiūrio.

„Visi vaikai auga, mes visi užaugom ir nei viena mama dėl to nemirė. Aš į šiuos dalykus žiūriu labai paprastai, dėl to nestresuoju. Aišku, yra tokia nežinomybės baimė truputėlį, bet manau, kad laukiantis kiekvieno vaikelio taip nutinka. Laukdamasi antro sūnaus jaučiau nerimą, galvojau kaip bus, ar viskas bus gerai, ar pavyks susitvarkyti. Pačios mamos nusiteikimas turi labai didelę reikšmę vaikų augime. Vaikus mes auginame sau, dėl meilės jiems, dėl norėjimo juos tiesiog turėti“, – 15min pasakojo A.Maslobojeva.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius