Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 07 22 /2019 07 23

Draugai ir kolegos gedi Anapilin iškeliavusio aktoriaus Almanto Vaišnio: „Viešpatie, kaip gaila“

Kolegos ir artimi bičiuliai gedi Anapilin iškeliavusio aktoriaus Almanto Vaišnio (47) – jų atmintyje išliks aktoriaus puikus humoro jausmas ir unikalus vaidybinis talentas.
Rolandas Skaisgirys, Almantas Vaišnys, Aurimas Žvinys, Ramūnas Karbauskis
Rolandas Skaisgirys, Almantas Vaišnys, Aurimas Žvinys, Ramūnas Karbauskis / 15min nuotr.

Televizijos prodiuseriui Rolandui Skaisgiriui žinia apie A.Vaišnio netektį buvo labai netikėta. Su aktoriumi jie buvo artimi draugai. Pažintis užsimezgė daugiau kaip prieš dvidešimt metų filmavimo aikštelėje.

„Pirmoji pažintis įvyko 1998-aisiais. Jo pirmas vaidmuo buvo seriale „Gedimino 11“. Nuo to karto ir pradėjome dirbti, daug darbų turėjome kartu“, – prisiminimais su 15min dalijosi prodiuseris.

R.Skaisgirys aktorių pamena kaip tikrą kino ir teatro profesionalą. Jau prieš du dešimtmečius jis buvo įvaldęs kovos menus ir taip gerokai lenkė kitus savo kolegas.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Rolandas Skaisgirys
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Rolandas Skaisgirys

„Jis buvo vienintelis iš Lietuvos aktorių, kuris buvo įvaldęs kovos menus. Tai, ką dabar viso pasaulio aktoriai daro. O jis visa tai jau darė prieš dvidešimt metų. Jo nepamiršiu ir dėl gero humoro jausmo. Jis buvo tarsi toks užslėptas, sustabdytas laike. Almantas mokėjo labai gerai nuteikti. Jam labai tikdavo tokie keistuolių vaidmenys“, – aktorių prisimena R.Skaisgirys.

Almantas mokėjo labai gerai nuteikti. Jam labai tikdavo tokie keistuolių vaidmenys, – aktorių prisimena R.Skaisgirys.

Paskutinį kartą Rolandas A.Vaišnį buvo sutikęs daugiau nei prieš metus.

Šiaulių dramos teatro vadovas ir aktorius Aurimas Žvinys 15min pasakojo, kad su A.Vaišniu telefonu kalbėjo visai neseniai – prieš gerą mėnesį.

„O, Viešpatie, kaip gaila. Aš jį pažinojau, mes kartu dirbome ir seriale kartu filmavomės. Labai liūdna. Keletą metų nesimatėme, bet prieš gerą mėnesį kalbėjome telefonu, jis kaip tik siūlė spektaklį, jį norėjo statyti Šiaulių dramos teatre“, – sakė A.Žvinys.

Luko Balandžio nuotr./Aurimas Žvinys
Luko Balandžio nuotr./Aurimas Žvinys

Kultūros komiteto pirmininkas Ramūnas Karbauskis 15min teigė su Almantu Vaišniu bendravęs ir neslėpė liūdesio dėl tokios netekties.

„Pažinojau jį labai artimai. Paskutinį Naisių vasaros teatro spektaklį vaikams režisavo Almantas. Liūdna. Šio jauno, talentingo aktoriaus ir režisieriaus mirtis mane sukrėtė, – 15min pasakojo R.Karbauskis. – Dar visai neseniai teko bendrauti, jis buvo jautrus, labai šiltas žmogus.“

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Ramūnas Karbauskis
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Ramūnas Karbauskis

Liūdna žinia, kad mirė aktorius Almantas Vaišnys, redakciją pasiekė pirmadienio vakarą. Skaudžią žinią 15min patvirtino aktoriaus buvusi žmona Jolita Skukauskaitė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius