Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Bičiuliai ir buvę kolegos gedi Roko Žilinsko: „Jis buvo aukščiausio profesionalumo žmogus“

Antradienį mirė Seimo narys, Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų atstovas, buvęs garsus žurnalistas 44 metų Rokas Žilinskas. Jis taip ir nepabudo iš komos. Ji R.Žilinskui buvo dirbtinai sukelta dėl itin sunkaus plaučių uždegimo.
Gražina Sviderskytė ir Rokas Žilinskas, Algimanta Žukauskienė, Gintaras Deksnys, Daiva Žeimytė
Gražina Sviderskytė ir Rokas Žilinskas, Algimanta Žukauskienė, Gintaras Deksnys, Daiva Žeimytė / 15min.lt ir LNK nuotr.

TAIP PAT SKAITYKITE: Mirė Seimo narys Rokas Žilinskas

Prieš darbą Seime R.Žilinskas 18 metų dirbo žurnalistu. Jį buvę kolegos prisimena kaip sumanų, atsidavusį darbui. Jo karjeros pradžią prisiminė Algimanta Žukauskienė, su kuria R.Žilinskas vedė „Vakaro žinias“.

Olgos Posaškovos nuotr./Rokas Žilinskas
Olgos Posaškovos nuotr./Rokas Žilinskas

„Prisimenu, kaip jis atėjo dirbti su mumis. Jaunas, išprusęs, labai gerai valdantis žodį. Atsimenu, kai rengdavome kokį reportažą, jis buvo labai reiklus ir sau, ir komandai. Informaciją žiūrovams jis norėdavo pristatyti labai gražiai. Jis buvo naujos kartos žurnalistas. Į akis krito jo išsilavinimas“, – 15min sakė A.Žukauskienė.

Televizijos laidų vedėja Edita Mildažytė R.Žilinską prisiminė kaip labai profesionalų žurnalistą.

„Tai buvo žmogus, kurio dėka atėjau dirbti į „Vakaro žinias“. Jis visada mane palaikė, tai buvo aukščiausio profesionalumo žmogus, pakankamai garbingas. Man labai gaila jo mamos ir sesers. Abi šios moterys buvo priklausomos nuo jo. Jis buvo puikus bernas, man tikrai gaila. Roko mama nugyveno labai sunkų gyvenimą ir labai gaila, kad ji neteko vienintelio savo sūnaus“, – 15min sakė E.Mildažytė.

„Rokui Žilinskui visada rūpėjo gerai padaryti savo darbą“, – BNS sakė LNK žinių vedėjas Gintaras Deksnys. Jis su R.Žilinsku buvo kolegos LNK televizijoje. R.Žilinskas čia dirbo 1998–2008 metais.

„Rokas mokėjo dirbti kaip profesionalas. Jis dirbo greitai, tiksliai ir kėlė tikrai aukštus reikalavimas sau ir savo darbui. Jis stengėsi kruopščiai ir sąžiningai viską atlikti“, – pasakojo G.Deksnys.

Jis teigė, jog R.Žilinskas buvo nekonfliktiškas ir draugiškas kolega: „Jis tikrai turėjo labai daug draugų. Jis buvo kompanijos žmogus ir tikras draugas. Kai jis buvo išrinktas į Seimą, pasikeitė tik jo įvaizdis viešumoje, tačiau su draugais išliko toks pats.“

Žurnalistė Gražina Sviderskytė su R.Žilinsku buvo ne tik kolegos televizijoje – kartu studijavo.

„Mes buvome tokia bendraamžių kompanija Lietuvos televizijos naujienų tarnyboje. Toje kompanijoje buvo ir Jogaila Morkūnas, Aušra Vercinkevičiūtė, Giedrė Banienė. Iš tų laikų prisimenu jaunų dienų romantizmą. Mūsų darbas buvo kaip ne darbas, o tiesiog draugavimas. Kartu leisdavome laisvalaikį“, – 15min sakė G.Sviderskytė.

LNK nuotr./Gražina Sviderskytė ir Rokas Žilinskas
LNK nuotr./Gražina Sviderskytė ir Rokas Žilinskas

R.Žilinskas nepamiršo žurnalistikos net ir tada, kai pradėjo dirbti Seime, sakė jo bičiulė, „Lietuvos ryto“ televizijos žurnalistė Daiva Žeimytė.

„Rokui žurnalistika buvo įaugusi į kraują. Jis man, būdavo, irgi paskambindavo ir ką nors pasižiūrėjęs pakomentuodavo, ar kokios informacijos pasakydavo“, – BNS sakė D.Žeimytė. Ji teigė, jog tapęs politiku R.Žilinskas nė kiek nepasikeitė.

R.Žilinskas buvo itin stiprus žmogus, sugebėjęs išsigydyti priklausomybę nuo alkoholio ir viešai paskelbti, jog yra homoseksualus.

„Jis labai atsakingai dirbo savo darbą ir į darbą Seime labai atsakingai žiūrėjo. Galbūt tai yra viena iš priežasčių, kodėl jis taip pervargo, nes šitiems 2016 metų Seimo rinkimams jis atidavė visą save“, – kalbėjo žurnalistė.

„Jis man yra sakęs, kad „aš dabar dar padirbėsiu, o jeigu laimėsiu, tai bus paskutinė mano kadencija“, – pridūrė ji.

D.Žeimytė pabrėžė, jog R.Žilinskas buvo itin stiprus žmogus, sugebėjęs išsigydyti priklausomybę nuo alkoholio ir viešai paskelbti, jog yra homoseksualus. Ji teigė prisiminsianti jį kaip „beprotiškai nuoširdų žmogų“.

„Jis neskirstė žmonių ir galėdavo pabendrauti tiek su gatvėje sutiktu elgetaujančiu žmogumi, tiek su aukščiausio lygio pareigūnais“, – sakė žurnalistė.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Daiva Žeimytė ir Rokas Žilinskas
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Daiva Žeimytė ir Rokas Žilinskas

Režisierius ir TV laidų vedėjas Vytenis Pauliukaitis R.Žilinską prisiminė kaip labai puikų diktorių. „Jis buvo mano bendradarbis labai trumpą laiką. Kiek jį prisimenu, jis buvo labai profesionalus diktorius. Jis visas buvo paniręs į darbą, visada susikaupęs. Jis atėjo dirbti į televiziją, o aš išėjau. Labai gaila jauno žmogaus“, – susijaudinęs kalbėjo V.Pauliukaitis.

15min primena, kad R.Žilinskas savo karjerą LRT televizijoje pradėjo 1992 metais, buvo ekonominių laidų redakcijos žinių vedėjas, reporteris, 1993-1998 m. – Lietuvos televizijos žinių vedėjas ir reporteris), vėliau 10 metų dirbo LNK žinių tarnyboje, vedė žinias.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius