Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kopenhagoje sociologas Artūras Tereškinas susituokė su savo širdies draugu Vladu

Profesorius, Lietuvos mokslo premija įvertintas sociologas, kultūros tyrėjas, pirmojo romano Lietuvoje apie vyrų meilę autorius Artūras Tereškinas penktadienį oficialiai susituokė su savo širdies draugu Vladu. Judviejų santuoka įtvirtinta Kopenhagoje.
Artūras Tereškinas ir jo širdies draugas Vladas
Artūras Tereškinas ir jo širdies draugas Vladas / Asmeninio albumo ir Juliaus Kalinsko nuotr.

Šeštadienį Artūras Tereškinas šia žinia pasidalijo socialiniame tinkle ir netrukus sulaukė daugybės sveikinimų. Prie jų prisidėjęs režisierius Romas Zabarauskas džiaugėsi, kad ši santuoka – didžiulis įkvėpimas, prisidedantis prie visuomenės primestų normų ir stereotipų laužymo.

„Prieš keletą dienų svečio teisėmis kalbėjausi su studentais ir klausiau, kas yra jų autoritetai Lietuvoje. Diskutavome, o vėliau studentai paklausė, ką pats įvardinčiau autoritetais? Vienintelis, ką spontaniškai prisiminiau, buvo sociologas Artūras Tereškinas. Būtent jo tekstai dar mano paauglystėje atvėrė laisvos, teisingos, įtraukios visuomenės matymą ir mokė, jog asmeniška = politiška, o žodžiai = veiksmai.

Taip ir šiandien, sveikinant Artūrą ir Vladą su santuoka, apima ne tik džiaugsmo, bet ir pergalės jausmas. Juk nors santuoka – Kopenhagoje, šių metų LR Konstitucinio Teismo sprendimu ji turės reikšmės ir Lietuvoje. Vieną dieną, tikiu, Lietuvos visuomenė pilnai pripažins vienalyčių porų santuokas. Savo ruožtu, tokios sąjungos jau dabar radikaliai keičia santuokos institutą, išlaisvindamos jį iš normatyvumo. Ne visuomenės primestos normos, o meilė ir laisvas apsisprendimas tegu diktuoja jūsų ir visų mūsų gyvenimus! Ačiū jūsų porai už didžiulį ir neįkainojamą įkvėpimą!“, – socialiniame tinkle rašė režisierius Romas Zabarauskas.

Prieš dvejus metus A.Tereškinas pristatė knygą „Nesibaigianti vasara“, kuri vadinama pirmuoju sociologiniu romanu Lietuvoje apie vyrų meilę ir seksą.

Knygoje, kaip tuomet buvo teigiama leidyklos platintoje informacijoje, atvirai vaizduojamas iki šiol neleistinai demonizuotas, užsispyrėliškai neigtas, bet iki skausmo tikras vyrų homoseksualių santykių pasaulis.

„Žinau, kad gyvename moralinių, politinių ir religinių davatkų šalyje. Šios davatkos užima gana įtakingus postus Seime ir kitose valstybinėse institucijose. Tačiau bijodamas davatkų tik išduodi save. Davatkos yra ciniškos, jos nuolat manipuliuoja, meluoja sau ir kitiems, jos ir jie vaidina šventuolius, tačiau, palikę savo sutuoktinius ar sutuoktines, užsiima seksu oro uostų tualetuose ar Paryžiaus gėjų saunose. Todėl vargu ar būtų verta reaguoti į jų kritiką“, – tuomet apie visuomenės kritiką dėl pasirodžiusios knygos sakė A.Tereškinas.

TAIP PAT SKAITYKITE: Pirmasis romanas Lietuvoje apie meilę ir seksą tarp vyrų pristatytas: jis palies dorovingosios Lietuvos erogenines zonas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius